Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wszystkie poszły 😜 Ja też zaraz idę do Ssaka 😁 A to mój półgolasek 😁
Pokazuje jaki silny jest 😁

[URL=http://img830.imageshack.us/i/5tydzukaszka1103.jpg/][IMG]http://img830.imageshack.us/img830/3033/5tydzukaszka1103.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agata Mały podczas jedzenia się pręży,często wypluwa smoczek,zaraz je dalej,ale na dobę wypija ok.800ml,w nopcy je spokojnie.
daję mu gripe water i bobotic
Oskar po nutramigenie tak nie miał,to raczej nie po nim,jak piesią karmiłam to to samo było 😞,zaczęło się jak miał 2 tyg jakoś,w szpitalu mi powiedzieli,że to kolka i zalecili esputicol,prezważnie budzi sięo 3-4 rano i strasznie płacze,ma wzdęty brzuch

• Mamusia
🤪 🤪
Adus moja Ola pije nutramigen - bleeee. Masakra jaki on jest niesmaczny !!!!!!!!!! I śmierdzący . Ake jest dobry. Moja Olka prawdopodobnie jest uczulona na białako krowie. Jak przestałam dawać jej cyca i dostawała Nan to nie mogła kupjki zrobic i prężyła się i napinałą. Lekarka mówoła ze to moze być początek kolki. Dostała nutramigen i wszystko jej minęło. To nie były kolki , kupki zaczęła robić i przestałą napinać się 🤪 🤪
Agatka nie przesadzaj nie wyglądasz zle 😉. A Zosia jaką ma tą wysypkę straszną 😞 Biedna.
Ninka Łukaszek bicepsy pokazuje hihihihih. Strongmen od urodzenia 😁!!!!!!!!!!
Ola czy mała jest podobna do mamusi ??????????????? Tak mi się wydaje. Jest śliczna i te włoski ma piękne , takie długie i czarne 🤪
Mojej Oli nie wyciera się jeszcze czuprynka 😆
Ide prasować ubranka mojej pyzy 😉

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Agata Mały podczas jedzenia się pręży,często wypluwa smoczek,zaraz je dalej,ale na dobę wypija ok.800ml,w nopcy je spokojnie.
Oskar po nutramigenie tak nie miał,to raczej nie po nim,jak piesią karmiłam to to samo było 😞,zaczęło się jak miał 2 tyg jakoś,w szpitalu mi powiedzieli,że to kolka i zalecili esputicol,prezważnie budzi sięo 3-4 rano i strasznie płacze,ma wzdęty brzuch

dokladnie to samo ma tylko ona juz nie chwyci piersi i prezy sie i piszczy przy tym, no ze spaniem w dzien masa zbyt niespokojna dopiero kolo 23 zasypia, o 4-5 prezy sie jeczy i jedyne co jj sie uda to kilka bąków pusci

• Mamusia
hej Mamuski 🙂 Pawelek na balkonie, wiec mam troche czasu 😉 odnosnie dojarni, hehe, to ja mam 70 G i wcale nie jest za duzy 😉 ale to zalezy od firmy i doboru stanika, bo w innym mialam 70d (chociaz ten juz jest stanowczo za maly 🙂. Dziewczyny - czy macie jakies lozeczka turystyczne i ew jakie polecacie na krotkie wyjazdy?? ps u nas noc znow dobra 🤪 😁

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Aduś napisał(a):

dokladnie to samo ma tylko ona juz nie chwyci piersi i prezy sie i piszczy przy tym, no ze spaniem w dzien masa zbyt niespokojna dopiero kolo 23 zasypia, o 4-5 prezy sie jeczy i jedyne co jj sie uda to kilka bąków pusci

u mnie tez Pawelek prezy sie i piszczy czesto przy piersi, nie chce ssac, wypluwa, ale najczesciej jak poloze go na brzuchu na kolanie to udaje mi sie zrobic kupe/puscic kilka bąków i je dalej

lecem na spacerek z moja królewną dam jej butle i do wózka 😁

boziu musze sie ogarnąc i zdj sobie zrobic ale wam ne pokaże bo jestem jak sumo 😁 😁 hahahaha 🤪 🙃 😮 😁 😎

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Hej piękne 🙂 Aduś witaj 🙂
Moje dzieciątko dzisiaj słabo spało to przez tatusia, bo całą noc chrapał i teraz próbuje zasnąć, ale chyba coś ją męczy, bo co chwile jęczy 🥴
Wiecie ile cm już mają wasze szkraby????????????

Hejka 🙂 Nie wiem ile ma Gabrysia ale myślę, że 60 cm na pewno bo przy urodzeniu miała 57 także 3 cm na pewno urosła jak nie więcej bo w wiele rzeczy już się nie mieści 🤪

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U mnie wczoraj wieczór masakra !!! 🤨 Ala miała znów kolkę 🤔 Dała popalić przez ponad godzinę płaczem i krzykiem. Daliśmy jej czopek i po godzinie usnęła jakoś o 23:00 a jak się obudziła to zrobiła kupkę i był już spokój.
Adusia moja też tak ma, że jak coś z brzuszkiem się dzieje to się pręży przy jedzeniu, nie chce jeść i jest bardzo nie spokojna aż w końcu zaczyna płakać i się prężyć 🥴 🤨
A teraz szaleje w łóżeczku 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
kafinka napisał(a):
Moje dzieciątko dzisiaj słabo spało to przez tatusia, bo całą noc chrapał i teraz próbuje zasnąć, ale chyba coś ją męczy, bo co chwile jęczy 🥴

Hejka 🙂 Nie wiem ile ma Gabrysia ale myślę, że 60 cm na pewno bo przy urodzeniu miała 57 także 3 cm na pewno urosła jak nie więcej bo w wiele rzeczy już się nie mieści 🤪

Maja jak się urodziła to miała 54, a tera zrobiła się taka długa, że ubranka w roz 0-3 robią się za małe mi się wydaje, że źle ją zmierzyli 😮, ale Gabi będzie miała kuzynostwa, ale to dobrze im więcej tym lepiej 😁

aga_ta napisał(a):
Aduś napisał(a):

no to identycznie.Sebuś przeważnie zasypianiespokojnie,budzi się a tak na dobre zasypia ok.17,potem go kąpię o 18.40 i karmięto już prawiena śpiąco je,budzi się ok.3-4 z płaczem jak przy kolce,masuję mu brzuszek,robię termofor,rowerek nóżkami i po ok.1-1,5 płaczu zasypia na trochę.
Też słychać jak mu gazy idą,przeważnie przy tym robi twardsze kupki,dzisiaj w nocy zrobił normalną i nie płakał jak zawsze,pomogła ta gripe water chyba,spał do 5

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Ja jem obiadek....gotowana pierś z kurczaka i jogurt...bleeee 🤢 🤪

a czemu bllleeeeeeee?? 😁

bleee...dlatego,bo nie lubię jogurtu naturalnego a do piersi zjadłabym jakiś ryż czy coś a nie samą 😞

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Ja jem obiadek....gotowana pierś z kurczaka i jogurt...bleeee 🤢 🤪

a czemu bllleeeeeeee?? 😁

bleee...dlatego,bo nie lubię jogurtu naturalnego a do piersi zjadłabym jakiś ryż czy coś a nie samą 😞

no i właśnie podrzuciłaś mi pomysł na jutro na obiad 😁 ryż z sosem i kawałkami piersi z kurczka 😁 😘

o Tyyyyyyyy!!!!!!!!!! 😠
A ja tu biedna 5 dni na samym nabiale,rybach i drobiu

• Mamusia
Hej 🙂

Mini, przeczytałam, że już się wyjaśniła wysypka Majki 🙂 trzymam kciuki za szybkie pozbycie się problemu 😉
Ada Ty też na Dukanie? Na czerwcówkach 2010 połowa dziewczyn też na tej diecie siedzi 😉 efekty są, więc i Tobie na pewno się uda 🙂 powodzenia!

• Mamusia
Hej 😜Moja mama była na dukanie , schudła 7 kg. i bratowa też i schudła ok. 10 kg. 🤪 Więc Aduś badz twarda i nie daj się skusić na ziemniaczki i schabowe ha ha ha, a efekty będą 😉
My po spacerku 😉, i po prasowałam juz , a teraz obiad gotuje : ziemniaczki z mielonymi i marchewka z groszkiem mnaaam 😉
Olci leży sobie w łóżeczku póki co nie wzywa towarzystwa 🤪.
Moja Ola urosła duuuużo , ale nie wiem ile bo nie mierzą dzieci malutkich. Ale ubranka na 56 juz na bok odożyłam, i ubieram 62 i 68 🤪. Także Ola duża jest 😁

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
kafinka napisał(a):

Maja jak się urodziła to miała 54, a tera zrobiła się taka długa, że ubranka w roz 0-3 robią się za małe mi się wydaje, że źle ją zmierzyli 😮, ale Gabi będzie miała kuzynostwa, ale to dobrze im więcej tym lepiej 😁

oooo matko, ponad 100 stron - chyba nie nadrobie wszystkiego.
a co do dlugosci dzieciatek - tutaj nie mierza dzieci przy urodzeniu, ale jak miala Kaya 3 tyg. to wtedy zostala zmierzona i wtedy jej dlugosc to .. 53cm. tak wiec kruszynka 😆