Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
My robimy 1 maja akurat jest chrzest zbiorowy w kościele na osiedlu gdzie teraz mieszka moja mama i załatwiła nam miejsce 🙂 Oczywiście jeszcze kupę spraw do załatwienia, ale na odległość to nawet szukanie sali jest problemem bo nie wszystkie sale z mojego miasta są w internecie 🤨 We wszystko muszę zaangażować moją mamę 😁 Pierwsze co musimy zrobić to wysłać jej akt urodzenia bo trzeba go przetłumaczyć na język polski i opłacić kościół a później już myślę, że będzie z górki 🙃 Jak jest kasa to wszystko się da załatwić tylko, że ja lubię załatwiać wszystko sama a niestety tym razem tak nie będzie 🤔

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej jezdem 😜
Tak to ja pytaalm o naleśniki 😉, myślałam że jakies inne te naleśniki będą 😞, bo ja nie lubie takich z serem. nUwielbiam naleśniki z dzemem truskawkowym odsmażanne na patelni na masełku mmmm pycha, takie chrupiące 🤪
No ja też Kasiu uwielbiam zakupy tylko portfel coraz cieńszy się robi 😞 😠, kurde jak ta kas asie rozchodzi.
A ja planuje chrzciny na Wielkanoc - chrzestnych juz mamy, pytaliśmy o zgode i śa zadowoleni.
Zaraz przywiozą nam łóżko do spania - sofę- dla Pauli do pokoju , bo na materacu spałą.
No to do pózniej pa 😉

[URL=http://img10.imageshack.us/i/p1050649z.jpg/][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/318/p1050649z.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
no wiec tak Gosiu gratulacje nie ma to jak na swoim 🙂 Marta powodzenia z kredytem! Kasi zazdroszcze Paryza! Nina fajnie, że mąż ma prace w firmie którą znacie bo to duży plus, Agata podpisuje sie pod dziewczynami ja bym poszla do innego lekarza albo sama prywatnie zrobila pare badan.
Ola mi wlasnie Dominik spi w takim leżaczku z wibracjami hehe ale on za wibracjami nie przepada czasem tylko mu wlaczam...
jeny ciezko wszystko zapamietac i napisac hehe

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂

Kura jest zapracowana, bo wiecie... daję podwójnie, także jest ciężko hahah 🙂 A tak na serio to czuję się przeziębiona, nie mam siły... Oby mnie nic nie wzięło.
Marta, trzymamy kciuki, daj znać co i jak 😁 Oczywiście czekam na dobrą wiadomość!! 🙂 🙂
Ada, ale masz Tygrysa w domu! 🤪 🤪 🙃 🙃 Nie wiedziałam, że można je trzymać w mieszkaniu 🙃 🙃
Kasiu i na ile przyjedziecie do Polski?? Jakaś dłuższa majówka?? 🙂
Wy o chrzcinach, a mi jakoś się nie spieszy 😜 😉
Sylwia, Ty to masz jeżdżenia z tymi studiami 😉 Ale jesteś między ludźmi 🙂
Agata, napisz nam co z Zosią!!

• Mamusia
Wróciłam 😁
Byłam na spacerze z Alusią i w banku kasiorkę na konto wpłacić no i oczywiście byłam na zakupach hihi 😁 Malusia teraz rozrabia w łóżeczku i kłuci się z maskotkami 🤪 Wypluwa smoczka a później krzykiem oświadcza, że chce go spowrotem !! 🙃
Do Polski pewnie przylecę na jakieś 3-4 tygodnie więcej nie bo Mariusz by się zatęsknił i nie pozwoli mi na dłużej. On nie ma tyle urlopu i pewnie na krótko zawita w Polsce 🤔

• Mamusia
Siemka 🤪
No Martus czekam na dobra wiadomość , mam nadzieje że bank przyzna Wam kredyt 🙂
Aduś masz pięknego tygryska 😉 🙂 A ja mam zeberkę ha ha ha ha 😁Szkoda że daleko bo Twój tygrys posmakowałby mojej zeberki ha ha ha ha
Sylwia już duzymi krokami zbliżasz sie ku końcowi 😉, i wreszcie odpoczniesz od nauki 😉
Ja też myslę aby kupić Oli taki fotelik z wibracjami i zabawkami, dostałam troche kasy od koleżanek z pracy i musze cos kupić Oli od cioć z pracy 🤪 🤪
A stołu do kuchni nie kupiliśmy 😞, wymiary nam nie pasuję 😠. Zamówimy i nam zrobią i za półtora tygodnia mi przywioza 🤪

• Mamusia
No ja tylko na chwilę 🙂 Tatuś kąpie Gabrysię więc mam czas 🙂 Dużo w sumie nadrabiać nie musiałam bo aż jedną stronę 🤪 Złożyliśmy wniosek o kredyt- jutro ma dzwonić Pani z banku odnośnie decyzji wstępnej i jeśli będzie pozytywna to dopiero składanie dokumentów... Już mam dosyć, jak się nie uda to idziemy na jakiś czas na wynajem bo się tutaj wszyscy pozabijamy a dziecko potrzebuje swojego miejsca żeby czuło się bezpiecznie 🙂 Mała mimo iż uwielbia kąpiel to głodna już jest więc trochę marudzi. Gabrysia ma fotelik z wibracjami z Fisher Pricea i zdaje egzamin- jak małą brzuszek boli to ją kładę i zasypia- świetna sprawa 🙂 Gosiu za stołem dasz radę poczekać- ważne że mieszkanko swoje, reszta to pikuś 😜 🙂 Ninka obyś się nie rozchorowała 🤔 Agata- zdecydowanie powinnaś iść do prywatnego pediatry- i to nie prośba a rozkaz- po co dziecko ma się męczyć niepotrzebnie. A z tego Twojego pediatry to taki lekarz jak z koziej dupy trąba że nic poradzić nie może 😠 Idę dać mojej pirani mleko bo głodomorek się domaga 🙂

• Mamusia
Teraz na lekarzach trzeba wymuszać pewne sprawy, a to w końcu to chodzi o zdrowie Zosi ! 😘 😘
Bo to chyba nie jest normalne, że ona tak płacze całe dnie! 😮 😮 🤨
Ale dziś nie mam humoru... ja jebie 😮 😮 Wybaczcie mi mój słownik 😉 Nie mam humoru, chce mi się płakać i jestem zła... 🤪 🤪 Straszny mam dzień dziś 😞
Marta, to czekamy do jutra na decyzję 😁
Dobranoc Dziewczynki 😘 😘

• Mamusia
Hej laski! Dziś Kajtek wrócił wreszcie do domu 🙂 Dziś kończy 6 tyg i ważył 5,540kg 🙂 Jest już taki ciężki i duży, ubrania 68 nosi i już są na styk, ale to dobrze bo przez pierwsze 6 dni choroby wcale nie przybierał a nawet spadł na wadze, więc niech teraz nadrabia 😉 😉 🙂 🙂 Jeszcze nie nadrabiałam waszych postów ale zaraz spróbuję, bo teraz Kajtek sobie gada do miśków w łóżeczku 😉 je normalnie po powrocie do domu ale spać nie bardzo chce, chyba chce się widokiem kolorowych rzeczy nacieszyć, bo w szpitalu takich nie było 😉 Nadal mamy jeszcze stos skierowań do poradni, na badania itp, a teraz nam nawet kilka doszło, ale aby go już choroby żadne nie ruszały. Ma niedokrwistość i bierze żelazo i boje się że będzie na brzuszek narzekał bo po żelazie może mieć zaparcia, ale miejmy nadzieję że nie. No i na drogi moczowe w związku z wodonerczem musi brać leki, ale miejmy nadzieję że po tych wszystkich badaniach i zabiegach na które czekamy będzie zdrowy i już nie będziemy musieli po lekarzach jeździć.
A ja już przeprowadzki nie mogę się doczekać 😉 🙂 ok, teraz po nadrabiam i napiszę jak skończę (jak Kajtek pozwoli). 😁 😁 😁

Hej 🙂
Iwona super,ze Kajtek już w domu 🙂,najgorsze jak dziecko choruje ijest w szpitalu 😞
Kasia biedna Ala,pocieszające,że niedługo kolki powinny się skończyć,tylko co to za pocieszenie jak dziecko kilka godzin płacze 😞
Nina jak dzisiaj samopoczucie,jak się czujesz?
Agata coś się nie odzywa 😞,mam nadzieję,ze z Zosią wszystko dobrze.
Aga-kropek to już wcale nie zagląda 😞
Gosia super,że sobie urządzacie,nie ma to jak własne gniazdko urządzać 😁,a nasze dzieci się dobrały...zebra i tygrys 🤪 😁
Marta oby Wam się udało z kredytem 🙂

Ja jestem zła,mam doła i już mi się żyć nie chce...jak dobrze,ze mam dzieci...wyszłam za alkoholika-potwora,gdybym tylko wiedziała,że zmieni nasze życie w piekło...mam już go kurwa dość i jak czegoś nie zrobię to dojdzie wkońcu do tragedii 🤨
ja nawet nie mogę iść teraz do pracy na popołudnie,bo skądmam pewność czy on przyjdzie trzeźwy i zajmie się dziećmi.Wczoraj mu powiedziałam,że ma czasdo końca marca,żeby iść na leczenie a jak nie to ja się wyprowadzam,on na to,ze nie zamierza się leczyć.Oczywiście znowu słyszałam,że jestem debilem,penerą,że co chwilę pewnie mnie ktoś odwiedza i się wypinam a małemu jak go kładł mówił,że mama leci tylko na pieniądze i mieszkanie(kurwa jak go poznałam to zarabiał moze z 900 zł a ja 1500 a potem 2000),potem go pytał kogo woli i stwierdził,ze jego,bo nie przyszedł do mnie(jak leżał już w łóżku),oczywiście ponoćprzeze mnie syna nie widzi a ta chce mu prawa odebrać...ma ustalone widzenia ale zamiast zgłosić,ze mu utrudnia to ma w dupie....kurwa jak ja nienawidzę pijaków!!!! 😠 😠 😠oczywiście skopał psa,a do Oskara powiedział,zę musi się uczyć bić 😠
mam kurwa dość...muszę wrócić do pracy,odłożyć pieniądze i uciekać...nawet do innego miasta,niestety do domu samotnej matki muszę mieć skierowanie,wywiad rodzinny...jeszcze trochę muszę wytrzymać 😞,bo nie mogę liczyć na rodzinę,nie mam pieniędzy,pracy...nic

jeszcze coś czuję,ze z Sebą w szpitalu jednak wyląduję..jeszcze wyników nie ma,a to oznacza,że na pewno robią antybiogram 😞,brał Furagini ie pomógł,więc teraz nas lekarka pewnie wyśle do szpitala 😞
miałam iść dzisiaj do lekarza z małym,bo kaszle i ma katar i mówiłam idiocie od paru dni to stwierdził,ze jestem debilem,ze chcę iść do lekarza jak mecz jest,bo się kibice będą schodzić...a jak chciałamiść w poniedziałek to ponoć wymyślałam dzieciom chorobę...więc niestety jakośmusze sobie poradzić i iść z dwójką do lekarza 😞
pierdolone życie 😠 🤨

• Mamusia
hej
wczoraj nie wpadłam bo mała odsypiała cały dzien, tyle tylko ze jak się ruszyłam z łóżka od razu wstawała, co do pediatry ja chodze do różnych i wszyscy mówią to samo ten typ tak ma, gdyby małej coś było w nocy też by nie spała tylko płakała, a ona zwykle w nocy śpi i karmi się co godzine ale wg lekarzy to ok, nie mam cioci pediatry, mam siostre fizjoterapeutke i masażystke, miała na studiach zajęcia z pediatri o czym pisałam a propos szczepienia ale nie wiem skąd ta ciocia się wzieła, a i paweł podobno taki sam był jak Zosia, mam już dość tego jedzenia chorego marzy mi się kromka chleba 😞

Agata Oskar jak miał zakaż.ukł.mocz ładnie spał a w dzień był koszmar,sprawdz choć mocz ogólny....nie chcę się wymądrzać,ale wierz mi przeżyłam już kilka tych infekcji,choć może faktycznie Zosia jest poprostu taka wrażliwa,oby.
Ty biedna też się denerwujesz 😞

• Mamusia
Ada, kurcze postaw sie zanim Cie zniszczy, nie masz jakiś rosłych kolegów?? bo u nas też na osiedlu tak było i w domu też, pamiętam jak u kolegi ojciec po pijaku na matke z nożem, to go mój ojciec z drugim sąsiadem usadzili na dupie moment, nie można dać sie zdławić, on wylewa na Ciebie całą swoją frustracje a co ty chłopczyk do bicia jesteś??

no niestety na razie nie mogę zrobić nic,chyba,ze pójść z dziećmi na ulicę 😞...jeszcze wytrzymam,zastanawiam się czy nie zgłosić go do miejskiej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych

mocz na posiew pobierz tak:kup sterylny,nie zwykły pojemnik,umyj małą dokładnie,najlepiej odkaż Octeniseptem,koszt ok.30 zł,ale to jest dobre do odkażania,i dopiero wtedy otwórz pojemnik i łap mocz,jak zacznie siusiać,ale nie od razu,środkowy strumień.najlepiej pobieraj mocz z 20 minut po jedzeniu,żeby szybko nasiusiała i wtedy szybko oddaj do laboratorium