Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂 ja na chwile bo robie obiadki dla Dominika na tydzien i dla nas na dzis 🙂 pozniej mam ogorki do zrobienia jeszcze w occie, no i rano nie skonczylam prasowac bo za goraco sie zrobiło- wiec sie nie bede dzis napweno nudzila 🤢 no u nas z mowieniem to nic nowego tylko jakies swoje krzyki i oczywiscie śpiewy coraz głośniejsze ani mama ani tata ani żadne baba... ale ma czas hehe kurcze musze z nim tez pocwiczyc jakas piatke moze załapie albo papa robic 😁 narazie wie gdzie patrzec jak mowie gdzie sa koniki albo pieski albo gdzie tata to na zaklad patrzy hehe. Lece wpadne pozniej 😘

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka! 🙂 🙂 jak tam Wasze maluchy? Próbują już wstawać na nóżki? 🙂
Dziewczyny, póki dzieciaki jeszcze takie mobilne nie są, to korzystajcie z "wolnego czasu". Bo później będzie go jeszcze mniej. Praktycznie w ogóle 🤢 🤢 Po tyłku podrapać się nie można. Moja Aga niedawno nauczyła się chodzić (ciut późno, bo w 14 miesiącu, ale jej tatuś leń zaczął chodzić jak miał 18 miesięcy, więc Młoda i tak szybko wystartowała 😜) i teraz wszędzie za mną łazi. Na balkon nawet na chwilę wyjść nie mogę, bo już pędzi z drugiego końca mieszkania, oczy w dupie mieć trzeba i jest niewiele czasu, żeby w ogóle zareagować... tak więc korzystajcie, póki możecie 🙂

Mam nadzieję, że wszyscy tu są zdrowi 😉

Pozdrawiam Was serdecznie! 🙂

• Mamusia
Sylwia, Tobie ktoś pomaga, że Ty masz czas to wszystko zrobić przy tak ruchliwym Dominiku?? 🙂 😮 😮
Kwasiek, ja teraz czasem nie mam kiedy po dupie się podrapać 😜 Dlatego pozostanę przy jednym dziecku 😁 Chyba jestem kiepska w organizacji czasu 😁 inne mamy jakieś bardziej ogarnięte są.

Mrówa, Ty powinnaś wynieść się na forum marcóweczek 2012 🙃 🙃 Twój czas na naszym forum dobiegł końca, także pakuj mrowisko do walizki i .... wynocha!! 😁 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃

Marta, ciekawe czy Twoje :brzydkie: nogi to Twój wymysł, czy tak jest faktycznie 😜 to nawet rybaczek nie możesz założyć,albo spódnicy ołówkowej?
całe lato chodzisz w długich spodniach??????

W środę idę do fryzjera.... rozjaśnić włosy 🤪 🤪 nie chcę być znowu blondynką, tylko taki jasny brąz chcę. Hahaha ale mój mąż się zdziwi jak przyjedzie (w czwartek w nocy) 😜 dosyć, że go nie było tyle, to jeszcze "nowa żona" będzie czekała, to mam nadzieję, że się od razu na mnie rzuci hahahahaha 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 😘 W końcu pogoda się zrobiła...ale nie na długo od soboty znowu deszcz.... Dziś zbierałam z mamą ogórki jutro bd kisić. Kurczę teraz w ogóle nie mam czasu do Was zajrzeć a jak jestem to nic nie piszę bo nie jestem w temacie 🥴 🤨 🤨 🤢 Szymek raczkuje już od jakiegoś tygodnia i tylko do mebli podchodzi i wstaje jak nie łóżko to kaloryfer waryjota małego na chwilę zostawić nie idzie....ehhh 🙃 😮 🤪

• Mamusia
oho pusto jakos znowu 🙂 Nina jakos sobie radze z małym hehe chociaz czasem bzika mozna dostac 😮 a pomaga mi przy nim Paweł ogolnie, tylko teraz juz drugi tydzien wraca do domu jak mały śpi już 😞 lece zerwac ogorki od tesciowej z ogrodka bo od mojej mamy juz mam przygotowane do zaprawy. No i wieczorem bede musiala kuchnie ogarnac porzadnie bo mam sajgon 🤢

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Sylwia, Tobie ktoś pomaga, że Ty masz czas to wszystko zrobić przy tak ruchliwym Dominiku?? 🙂 😮 😮
Kwasiek, ja teraz czasem nie mam kiedy po dupie się podrapać 😜 Dlatego pozostanę przy jednym dziecku 😁 Chyba jestem kiepska w organizacji czasu 😁 inne mamy jakieś bardziej ogarnięte są.

Mrówa, Ty powinnaś wynieść się na forum marcóweczek 2012 🙃 🙃 Twój czas na naszym forum dobiegł końca, także pakuj mrowisko do walizki i .... wynocha!! 😁 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃

Marta, ciekawe czy Twoje :brzydkie: nogi to Twój wymysł, czy tak jest faktycznie 😜 to nawet rybaczek nie możesz założyć,albo spódnicy ołówkowej?

W środę idę do fryzjera.... rozjaśnić włosy 🤪 🤪 nie chcę być znowu blondynką, tylko taki jasny brąz chcę. Hahaha ale mój mąż się zdziwi jak przyjedzie (w czwartek w nocy) 😜 dosyć, że go nie było tyle, to jeszcze "nowa żona" będzie czekała, to mam nadzieję, że się od razu na mnie rzuci hahahahaha 😁

Skoro mnie tu już nie chcecie, to żegnam!!!

Mrowka1990 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Skoro mnie tu już nie chcecie, to żegnam!!!

Chcemyyyy!!!!!!!!!! bynajmniej ja mówie za siebie i moje dziecko 😁
KURA PODDAJ SIE DO DYMIIIIISJIIIIII!!!!!! NIE WKURTEGUJ CIĘŻĄRNEJJJJJ BO MYSZY NA CIEBIE NAPUSCI....

• Mamusia
Ale zazdroszczę Kasiu tego basenu!! 🙂 🙂
Mrówa, zostań!! Kura se jaja robiła haha 😁 😁
Nina, jak już to założę spodnie 3/4 a spódniczek żadnych!- wykluczone 🤢 No chyba, że jakieś wesele czy cuś 😜 Aaalboo jeśli nad morzem jestem to wtedy mi nic nie przeszkadza więc się plażuję na całego czyli mini i jakiś topik obcisły 🙂

• Mamusia
Pierwsza 😁
Nawet jakbyście mnie nie chciały to i tak nigdzie się stąd nie wybieram 🙂 😁 😁
Ja niedawno wstałam, Kajtek już od 6 buszuje a M go pilnował, a od 2 z nami spał bo nie chciał sam i już 😞 Parę razy się budził do tego, także noc nie za fajna 😞
Teraz wstaje, Kajtek marudzi a M w gry gra, oj będę zła chyba... Ale już Kajtek w łóżeczku i zabawki rozwala 😁 😁 😁 Ja bym jeszcze pospała ale nie mogę bo tak czujnie śpię, że każdy hałas mi przeszkadza.
Kasia, jak ja bym też chciała na basen... zamień się 🙂
Ma 🙂ta, Ty to pewnie masz ładne nogi tylko gadasz 😁

• Mamusia
Kura ty lepiej posłuchaj foki jak nie chcesz żeby myszy wkroczyły do akcji 😁 😁 🤪 🤪
Foka i Pigi - ale wy dzisiaj rozmowne jesteście... 😁 Tyle treści przekazałyście, że nie wiem czy wszyscy dadzą radę ogarnąć 😁 😁 😁
Ja właśnie gotuję Kajtkowi 3 rodzaje obiadków żeby miał na dłużej. Kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, żółtko, koperek, natka pietruszki, w drugiej dodatkowo młoda kapusta, a w trzeciej brokuły 🙂
A my na obiad będziemy mieli wątróbkę w sosie z cebulką i ziemniakami. Więc chyba dziś nie będzie jak z kopytkami, że trzy miały to samo 🙂 🙂 😁
Kajtek teraz śpi, a jak wstanie to dostanie zmielone owoce i na dwór, pójdziemy nad rzękę na kocyku się pobawić. U nas nawet ciepło, ale jeszcze nie gorąco. Dziś odebrałam wyniki badań, oprócz toksoplazmozy, wszystko ok, płytki krwi tylko niskie mimo że w normie, ale ledwie.
Dziś położyłam Kajtka w pokoju u niego na dywanie z masą zabawek a on się przeturlał pod taką szafeczkę z płytami DVD pod biurko i sobie wyciągał, ale jak fajnie po jednej, mimo że tak ciasno były włożone, mały rozrabiaka to jest, zabawki go nie interesują 😁 A jak lubi gazetę czytać na podłodze, całą porwie, tak wszystko wyczyta 😁 Teraz on nie zajmie się zabawką, jakoś przestały go interesować, znajduje sobie zabawki w domowych rzeczach 😁
A gdzie reszta zwierzyńca? Kafi jak dzieciaczki? Czita jest zapracowana i nie ma czasu do nas zajrzeć 😞 A Mini pewnie znowu gdzieś fuchę dorwała u sąsiada 😁 O Sylwie nie ma co pytać, bo ona to pewne że Dominika gania, bo on tak zasuwa, że biedna nie ma nawet kiedy do kompa zasiąść 😁

• Mamusia
Cześć Baby wreDne !!!! 😘 😁 😁
U nas wsio dobrze 😁
Ja miałam wątróbkę w sosie cebulowym dwa dni temu 😁 😁
Dzisiaj udka, kalafior i ziemniaczki 😁
Dzisiaj lecę na zakupy i znów załatwić sprawy mam nadzieje, że przedostatnią 😁
U nas znów upał a więc Ala będzie mieć super spacer 😁
W tesco są 4 paczki chusteczek Pampersa za 19,99zł także trzeba zakupić bo u nas deficyt 🙃 😉
Zajrzę później a narazie LOVCIAM 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć Kobietki!
Kiedyś do Was zaglądałam, ostatnio nie miałam czasu i neta, więc mnie nie było, pamiętacie mnie? Wróciłam do pracy 1 lipca, było ciężko Martynka płakała i ja też ryczałam ale już się przyzwyczaiłyśmy do nowej sytuacji. Moja córcia ładnie siedzi, porusza się jakby raczkowała tylko, że do tyłu, mówi "mama" i "baba", robi "kosi, kosi, łapci" i dalej karmię ją piersią.
Pozdrowionka Dziewczynki 🙂

justys napisał(a):
Cześć Kobietki!
Kiedyś do Was zaglądałam, ostatnio nie miałam czasu i neta, więc mnie nie było, pamiętacie mnie? Wróciłam do pracy 1 lipca, było ciężko Martynka płakała i ja też ryczałam ale już się przyzwyczaiłyśmy do nowej sytuacji. Moja córcia ładnie siedzi, porusza się jakby raczkowała tylko, że do tyłu, mówi "mama" i "baba", robi "kosi, kosi, łapci" i dalej karmię ją piersią.
Pozdrowionka Dziewczynki 🙂

Pamiętamy 🙂 ciceszymy się z powrotu 🙂

a moja dzisiaj nic nie spała cały dziEn i na noc miała problem z zasnieciem w dzien wiecznie ktos ja obudził grrrr aż nerwa mam a jeszcze 2 przyjechała do mnie z rosyyyyyjiiii;/

• Mamusia
Hej 🙂 z maluchami już dobrze 🙂wczoraj byłam na ważeniu z Mają i moja dziewczynka waży 7kg 😞 lekarka powiedziała, że Maja to waga piórkowa i ma 68 cm zbadała ją ogólnie jest zdrowa i kazała obserwować. Za bardzo nie chce jeść obiadków i deserków jak chcę jej dać chlebek z masełkiem to słyszę, że to nie jest dobry pomysł 🤢 Dzisiaj byłam posprzątać domek jutro idę dokończyć trzeba jeszcze parę drobnych rzeczy porobić i będziemy się wprowadzać 🙂. Jestem pod wielkim wrażeniem jak Dominik zasuwa pokazałam mojemu i karpia złapał haha 😁

• Mamusia
No i znowu pierwsza 🙂
Kafi to super że z dzieciaczkami już wszystko ok, a o Maje się nie martw, nadrobi. Mój siostrzeniec na 7 miesięcy pamiętam ważył niecałe 7 kg a teraz ma już prawie 10 miesięcy i waży już ponad 10 kg, dzieci mają swój rytm i tyle.
Ola, jakby mi ktoś tak budził Kajtka, zwłaszcza że on i tak ciężko zasypia to bym powybijała 🙂
Kajtek teraz szaleje w chodziku przed lustrem, tzn. zabawkami się bawi. My we wtorek mamy bardzo zaległe szczepienie to zobaczymy jak Kajtek wygląda z wagą i cm, ale on to zawsze był zbity 🙂