Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja o zimie jeszcze nie myślę 😮 Nie wiem ile mi Ola urośnie do zimy i czekam na ostatnia chwilę.
Ola zjadła zupę buraczana i idziemy na miasto z koleżanką 😉
A miałam Wam napisać że od kilku dni moja Ola ma taaaakie zaparcia że aż przy tym wymiotuje 😞 😞 😞
I nie wiem jak jej pomóc 😞 Juz nie dostaje gotowanej marchewki i gęste kasze wyeliminowałam, dostaje też syrop na zaparcia i nic 😞 😞 😞 Ide na miasto kupić jej kasze kukurydziana albo zbożową bo jeszcze pokarmy ryżowe trzeba wyeliminować. Nie wiem od czego takie problemy sie zaczęły 🤢

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U nas noc ładna a Alusia teraz szaleje po mieszkaniu 🙂 Już ogółem od wczoraj zaliczyła trzy porządne upadki na głowę bo wstaje przy meblach i się puszcza i nie idzie Jej upilnować 😮
Gosiu moja Ala też robi strasznie twardą kupkę od jakiegoś czasu i nie raz aż widać, że brzuszek Ją boli bo nie może zrobić 🤨 Też nie wiem jak Jej pomóc bo dużo pije a i tak nic to nie daje a przecież nie dam Jej laksygenu haha
Marta fiolet do sypialni zdecydowanie !! 🙂 Salon to odcienie pomarańczy lub żółci 🙂 Łazienka u mnie była by obowiązkowo brązowo- zielona z dodatkami złota !! 😁
Kasiu ja też lubię siatkówkę, ale jakoś ostatnio przestała oglądać 😞 Ale wolę mężczyzn niż kobiet 🙂
Ja dla Ali mam kurtkę na zimę- kupiłam w TESCO z nowej kolekcji i dałam 50zł 😁 Butki mamy, ale muszę jeszcze na sztywnym spodzie kupić no i komplet- czapka, szalik i rękawiczki a na jesień wszystko mam 🙂
Co do raczkowania bo chyba Kasia się martwi to nie masz czym Kochana 😉 Ja na przykład jako dziecko ominęłam ten etap i poszłam od razu na nogi i dużo dzieci tak robi 😉 Poza tym Kaja może zacząć raczkować z dnia na dzień jak moja Ala 😉 😘
Ja dzisiaj znów mam gości 🙂
Poza tym chce się pozbyć kilku rzeczy po Ali i nijak nie mogę tego sprzedać chociaż wystawiłam wszystko za symboliczne sumy 🤔

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Pamiętacie mnie jeszcze 😉???
No Nina współczuję noszenia i nieprzespanej nocy 😞
Aga kolorki pewnie fajnie będą wyglądać 😉
Widzę że wy macie czas żeby ze sobą pisać ja niestety mam takie urwanie głowy że szok 😞 niby nie są aż tak nie grzeczne ale.... muszę ciągle się z nimi bawić 😞 do tego Adusia na krok mnie nie zostawia jak idę siku to płacze w niebogłosy 😞 Po za tym zdrowe obie dziewczynki Adusia zaczyna pomalutku chodzić przy meblach i w łóżeczku 🙂mamy już 6 ząbków.... dzięki bogu nie ma gorączek i innych dolegliwości 🙂 Nadal przesypia całe noce tylko muszę trzymać rękę w łóżeczku
🙂 No i pewnie już widziałyście na nk że miała w końcu chrzest 🙂
A co tam u was ???

• Mamusia
Cześć 😁
Miniaaaa ja też nie interesuję się sportem, nie martw się 😁
Sylwia, ja jeszcze nie w temacie nocników 😜 hihi.
Kasia, nie martw się o Kayę 🙂 na pocieszenie, to mój Łukasz tylko siedzi. Wariuje i próbuje raczkować, ale dalej nic. Przy meblach i w łóżeczku nie stoi. Ale każde dziecko ma swój czas 🙂
Czita u nas na zaparcia pomogły jabłka ze śliwkami, plus rady dziewczyn i masz dużo opcji do wyboru 😁 biedna Ola, ale ją to musi boleć 😞
Aga, pewnnie że Ciebie pamiętamy, wpadaj do nas częściej 😁 To Adusia ma etap Chcę być z mamą 24/24 😁
Łukaszek dziś powiedział mama i gada przez cały dzień 🙂 także mówi mama i baba 😜 ale mój mąż twierdzi, że to tata mówi, a nie mama 😜 🤪 🤪 🙃 🙃
Jutro idziemy na morfologię i siku muszę do worka złapać. Dalej gorączkuje. To już 4 dzień. Horror jakiś. Już nie mam siły.... a co moje maleństwo ma powiedzieć...

• Mamusia
Witamy Kropkę 🤪 🤪 🤪 Ja Cię pamiętam 😉 😘 No to Ada jest córeczka mamusi 🤪 😁 😁
Ja kupiłam Oli w PEPCO kurteczkę , więc jak sie zrobi zimno to nie będę się martwiła w co ją ubrać 🙂
Ja jutro do pracy , więc zajrzę po południu 😉 Buziaki i zdrówka dla Łukaszka - współczuję. Oby wyniki badań wyszły dobre.
Pa 😘 😘 😘

• Mamusia
Ala dba o moją linię i przeciąga mnie ile się da aby mamusia kilogramy straciła 😁 Ona wie co robi hahaha 😎
Ja lubię Pepco 😁 Jest tez u mnie w mieście 🙂 Kupowałam tam pieluchy tetrowe dla Alusi i mam kilka ciuszków i są bardzo fajne i dobre gatunkowo 🙂
Ja usmażyłam Mariuszowi naleśniki a na obiadek miałam żurek na wędzonych żeberkach mniam mniam 😁 😁
Ala mi zasnęła chyba już na noc w ciuszkach codziennych i nieumyta 🤔

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Nie, nie to sprawka Kasi bo to Kasia mieszka w Bedfordshire !!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁

hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 😲 😲 😲 😲 😲
KATARZYNO NIE WSTYD CI??????????? 😲 😲 😲 😲 😲

☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
Witam 🙂
A ja wczoraj przechwaliłam swoje dziewczyny i dziś w nocy wstawałam co 20 min bo Adusia popłakiwała no i dziś ma zapchany nosek 😞 od samego rana leki podaję 😞
U nas wczoraj też było wietrzysko więc może Adę przewiało....
A widzę że tu nic się nie zmieniło 😉
Fajnie dziewczyny do was wrócić mam nadzieję że uda mi się do was co i raz zajrzeć bo ostatnio taka samotna jestem 😞

• Mamusia
Hej Kochane 🙂
My od 6:00 na nogach !! 🤪 A to dlatego, że Alusi wczoraj już o 19:00 spała 🤔 😲 😮 Ja ledwo oczy mam otwarte haha, ale już pije kawę, posprzątałam mieszkanie i napanierowałam kurczaka na obiadek bo dzisiaj potrawka z kurczaka z fasolką szparagową i frytki 😁 😜
Aaaa no i wstawiłam pranie haha a Ala siedzi na podłodze i patrzy jak się pierze 😁 🙃
Kropeczek zaglądaj do Nas tak często jak tylko możesz 😉 Nie czuj się samotna bo masz Dziewczynki i NAS 😁 😁 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Nie, nie to sprawka Kasi bo to Kasia mieszka w Bedfordshire !!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁

hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 😲 😲 😲 😲 😲
KATARZYNO NIE WSTYD CI??????????? 😲 😲 😲 😲 😲

☺️ ☺️ ☺️ ☺️

NO I OBY MI TO SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZYŁO!!! 😠 😠 😠 😠 🙃 😁

a ja sie przez noc zastanowilam i stwierdzilam, ze skoro nie pracuje, to bede dzialac dalej w tej branzy 😜

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Kochane 🙂
My od 6:00 na nogach !! 🤪 A to dlatego, że Alusi wczoraj już o 19:00 spała 🤔 😲 😮 Ja ledwo oczy mam otwarte haha, ale już pije kawę, posprzątałam mieszkanie i napanierowałam kurczaka na obiadek bo dzisiaj potrawka z kurczaka z fasolką szparagową i frytki 😁 😜
Aaaa no i wstawiłam pranie haha a Ala siedzi na podłodze i patrzy jak się pierze 😁 🙃
Kropeczek zaglądaj do Nas tak często jak tylko możesz 😉 Nie czuj się samotna bo masz Dziewczynki i NAS 😁 😁 😁

Kasiu, zobacz jaki dlugi dzis dzien bedziesz miala 😁 😁 😁

• Mamusia
my od jakiegos czasu wstajemy o 6.50 nareszcie mozna troszke pospac bo tak to po 5 albo o 6 pobudki byly 😮 no i wtedy chwile sie bawimy przebieramy ja robie malemu kaszke jak zje to sie troche bawi i tak o 10 robi sobie drzeemke, pozniej tak roznie ale spi mi juz tylko 2 razy nawet jesli wstaje z drugiej drzemki o 14... wiec mam juz coraz mniej czasu. Lece pranie rozwiesic poki spi i umyc podlogi musze i mam nadzeje ze kawe wkoncu ciepla wypije 😉

• Mamusia
Dzięki za pociesze, że mam dłuższy dzień hahaha Ala wstaje przeważnie o 8-9 rano także 6 dla mnie to trochę za wcześnie hahaha 😁
Kasia ale tak w ogóle to tam w tym artykule jak dobrze zrozumiałam bo całego nie czytałam to rumuni porwali polaków i zmuszali do pracy a nie na odwrót hahaha Chyba, że coś źle zrozumiałam 🤨
Oj ja już zrobiłam tyle rzeczy, że został mi tylko obiadek i odkurzyć bo już nawet Mariusza do pracy na noc uszykowałam haha I jeszcze stary wózek przeprałam bo mam kilka chętnych na kupno a więc na pewno go opchnę 😁
Teraz trzeba głowę uczyć 🙂

• Mamusia
A Aga pytałaś o dowód to ja teraz Ali tez będę wyrabiać jak Nina Łukaszkowi bo tymczasowy można wyrobić dziecku i masz dowód za darmo tylko zdjęcia trzeba zrobić a za paszport się płaci i ja Alusi będę w Polsce robić tymczasowy bo paszport będzie mnie kosztował no i wyjazd do innego miasta też.