Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Oj przysięgam ja bezstresowo chowałam Oliwie,ale jak wpadała w te ataki to już miałam dosyć,aż mnie mama opieprzyła że bezstresowym wychowaniem jej nie pomoge tylko zaszkodze bo teraz mi jej żal karać a co jak za pare lat odbiore ją z komisariatu... to wtedy do mnie dotarło że ma racje,i moja mała jest teraz słodkim łobuzem,który broji ale histerie takie jak kiedyś to ma za sobą.

Tylko ze kara pomaga jak dziecko robi cos umyślnie a nie jak sam ze sobą nie radzi, wtedy kara tylko pogorszy sytuacje. Jak mój chcę mnie uderzyć bo ma taki kaprys to wiadomo że po głowie nie pogłaskam ale jak siedzi i płacze bo sam nie wie co mu jest to kara jest nie na miejscu.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mój mąż powiedział że każdy chłopak córki przejdzie test wiedzy sprawnościowy itd aż mu sie odechce... 😁 😁 hahahaha a ja że jojo... jeszcze zobaczymy czy ją upilnujemy 😁

No Oskar też nieraz klapsa dostanie albo po łapkach,bo potem tak jak piszecie wejdzie mi na głowę i tyle 😞
Beata muszę kupić jutro te kapsułki czosnkowe,na razie daje krople i herbatke majerankową,na noc dostanie syrop przeciwbólowy i sachol na dziąsła

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Teraz Beata to dopiero zbankrutujesz 😉 Na spineczki, gumeczki, rajstopki, torebki 😁 Same wiemy ile kosztują kobiece niezbędniki 😁 hihi

Będę musiała założyć hodowlę psów i kotów bo ryb i krewetek juz mam. Wczoraj mój dentysta żartobliwie zapytał czy jak juz przybędzie pies i dziecko to planuje tez zrobic miejsce dla opiekunki to się zaśmiałam ze pewnie tak :d

Bagira napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Oj przysięgam ja bezstresowo chowałam Oliwie,ale jak wpadała w te ataki to już miałam dosyć,aż mnie mama opieprzyła że bezstresowym wychowaniem jej nie pomoge tylko zaszkodze bo teraz mi jej żal karać a co jak za pare lat odbiore ją z komisariatu... to wtedy do mnie dotarło że ma racje,i moja mała jest teraz słodkim łobuzem,który broji ale histerie takie jak kiedyś to ma za sobą.

Tylko ze kara pomaga jak dziecko robi cos umyślnie a nie jak sam ze sobą nie radzi, wtedy kara tylko pogorszy sytuacje. Jak mój chcę mnie uderzyć bo ma taki kaprys to wiadomo że po głowie nie pogłaskam ale jak siedzi i płacze bo sam nie wie co mu jest to kara jest nie na miejscu.

Dobrze to ujęłaś!!!
Przeciez nie wolno dać dziecku klapsa czy wyzwać jak samo nie wie co mu jest,dlaczego się złości 😞
'Oskar jak rzuca czymś,albo mnie próbuje uderzyć albo psa walnie to dostaje na tyłek...bo wtedy wie za co
a tak to wygłupię go,bo to nie jego wina jak go np.coś boli i z tego powodu jest zły i płacze itd

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Niestety Aduś ale co zrobić, maluchy się nie prosiły na ten świat. Moj siedzi u mnie i jest cisza wreszcie 🙂 Jest chory więc to tez inaczej 🙂
Aga, też masz maly brzuszek, więc moim zdaniem druga panna będzie. Na ciuszkach zaoszczędzisz i zabawkach :d

Ciuszki i tak mam unisex 😁 a na zabawkach raczej nie zaoszczędze bo Oliwka się lalką nie podzieli,poza tym mi się wydaje że kobietki i tak są droższe w utrzymaniu. Chłopcu kupisz samochody,ewentualnie do tego zjeźdżalnie i się bawi a panienka musi dostać lalke,do lali wózek,akcesoria typu butelka,torebke,ubranka... 🙂 z ubiorem tak samo synuś dresik,czapeczka i adidaski a panienka - sukienka,rajstopki,pantofelki,gumki i spinki do włosów które raz w tyg. zgubi by kupić nowe kapelusik... 😁

To chyba zależy od rodzica ile na dziecko wydaje bo Maksa taniego w utrzymaniu nie nazwę 😁 5 -7 par butów na każdy sezon, kilka kurtek o spodniach i bluzkach juz nie wspomnę :d Teraz jeszcze panna będzie to zbankrutuję chyba.

No a teraz porównaj wydatki na Maksa i dodaj na córke x2 bo dziewczynki zawsze więcej potrzebują 😁

Będzie miała tyle ile dostanie a nie tyle ile będzie chciała 😜 Nie chce robic dziewczynie wodę z mózgu a niestety pod tym względem u dziewczynek to nie rzadkość.

hehe 😜 Aguś ja sama wiem ile kosztuje to wszystko... dzisiaj kupiłam swojej rajstopki to same rajstopki dla niemowlaka kosztują 24 zł... aż padłam ale kupiłam wiem że są tańsze ale te były takie pluszowe w serduszka 😁 😁 hahahaa 🤪 a dziewczynki to ciągną kase ciagle gubią cos ciągle to spineczka to torebka to kapelusik to pierscionek to kolczyki to buzików kazdy kolor to rajstopki w rózne wory ... a chłkopaka to w dzinksy bluze body kazdy kolor i czapucha polar i leci... hahahaha a nasze laseczki bedziemy musiały ustroić a tymbardziej jak starsze bo takie małe to nie powiedzą a takie 3 latki to wiedzą co chcą ubrać 😁 🤪

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Bagira napisał(a):
Mini23 napisał(a):

Dobrze to ujęłaś!!!
Przeciez nie wolno dać dziecku klapsa czy wyzwać jak samo nie wie co mu jest,dlaczego się złości 😞
'Oskar jak rzuca czymś,albo mnie próbuje uderzyć albo psa walnie to dostaje na tyłek...bo wtedy wie za co
a tak to wygłupię go,bo to nie jego wina jak go np.coś boli i z tego powodu jest zły i płacze itd

Taki głupi wiek ze dziecko krzyczy bo czegoś chce ale samo nie wie czego i jest zły na siebie. Nie radzi sobie z emocjami bo jest jeszcze za małe. Niestety, wtedy to tylko zostaje przeczekać. Ile razy mam ochote go udusić ale wiem ze wrzaskiem mu nie pomogę bo nadal bedzie zły i na pewno sie nie uspokoi.

• Mamusia
Aga, nasz ma zabawek za duzo i dlatego mała dostanie jego a nie swoje nowe. dobrze mowią ci co daja dziecku jedną dwie i koniec bo wtedy maluch ma tylko te do zabawy i się nimi bawi a nie caly pokój i dostaje szały bo nie wie czym się bawić. Muszę mu pochować i zostawić kilka, zresztą i tak odkurzacz jaest najlepszą zabawką 😁 Wasze też tak sprzęt AGD kochają ?

jak mała bedzie po mnie to bedzie musiała miec milion torebek 😁 hahah i to nie takich normalnych tylko oryginalne... i butów milion do torebki 😁 😁 hahahaha 😁 o boziu moje dziecko poszło chyba spac w końcu bo nie czuje jak się rusza hahahaha 😜 cały dzien buszowała chyba się zmęczyła 😁

Pójdę jutro do lekarki,niech go zbada i może ona mi pomoże,jeszcze jutro okulista z małym
Jak wykluczy ząbki i chorobę(oprócz kataru) to zostanie tylko bunt.
Andrzej wraca do domu,teraz jeszcze był jakiś specjalista ze szpitala ortopedycznego zobaczyć zdjecia i wyniki i powiedział,że wykluczyć raka kości w kręgosłupie się nie da ale na 90 % są to inne zmiany.No a w poniedziałek konsultacja odnośnie tych węzłów chłonnych i ocenią wszytskie wyniki,badania itd i wtedy podejmą decyzję.
Znowu Wam marudzę,ale strasznie się cieszę 🙂,bo nawet jeśli to rak węzła to się wytnie i jest to lepsza sutuacja a nie jak ten wyrok co dali-parę miesięcy życia

Dziewczyny popatrzmy nawet na siebie ile my wydajemy kasy na przysłowiowe waciki to wkładki to jakaś bluzeczka to buty to szaliczek 25 sztuka 😁 😁 to rekawice to czapka to pefrfum a w szafce jeszcze 2 nie napoczete albo 2 razy psiknięte to dezodorant to podpaski to rajstopy to podkolanka mozna tak pisac w nieskończoność a nasi męzowie raz na jakis czas dezodorant żel pod prysznic mają perfum jeden lub max 2 2 pary butów 2 kurtki kilka bluzek i 3 pary spodni i tyle... żadnej bizuterii żadnbych pierscionków niczedgo takiego jedynie jakiś łańcuszek 😁 a my ja mam 3 szkatułki i czasem jeszcze nie mam co wybrac 😁 🤪

Bagira napisał(a):
Aga, nasz ma zabawek za duzo i dlatego mała dostanie jego a nie swoje nowe. dobrze mowią ci co daja dziecku jedną dwie i koniec bo wtedy maluch ma tylko te do zabawy i się nimi bawi a nie caly pokój i dostaje szały bo nie wie czym się bawić. Muszę mu pochować i zostawić kilka, zresztą i tak odkurzacz jaest najlepszą zabawką 😁 Wasze też tak sprzęt AGD kochają ?

Beata mój mały to miotłę mi wyrywa i zamiata,pranie do prali wrzuca,zamyka i chce włączać,no jak się już pierze to mi pauzę włącza 😁,dvd sam obsługuje,nawet kieszeń wysuwa i płytę wkłada,robi głośniej a jak tylko rano wpada do pokoju to chwyta pilota od tv,włącza i podaje pilota od N,żeby mu baję włączyć 😁,komórki to już norma,nawet eski wysyła,a rodzina i znajomi się już nie dziwią jak "dzwonię" i słyszą śmiech albo ciszę 😁

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Pójdę jutro do lekarki,niech go zbada i może ona mi pomoże,jeszcze jutro okulista z małym
Andrzej wraca do domu,teraz jeszcze był jakiś specjalista ze szpitala ortopedycznego zobaczyć zdjecia i wyniki i powiedział,że wykluczyć raka kości w kręgosłupie się nie da ale na 90 % są to inne zmiany.No a w poniedziałek konsultacja odnośnie tych węzłów chłonnych i ocenią wszytskie wyniki,badania itd i wtedy podejmą decyzję.
Znowu Wam marudzę,ale strasznie się cieszę 🙂,bo nawet jeśli to rak węzła to się wytnie i jest to lepsza sutuacja a nie jak ten wyrok co dali-parę miesięcy życia

Aduś tylko nie rak węzłów chłonnych !!! Jest potwornie zjadliwy, bardzo szybko się rozprzestrzenia i jest raczej nie uleczalny. Ci lekarze w Pl sa jacys ja nie wiem, moja ciocia tez az 2.5 roku szukała diagnozy a dobrze znała ordynatora szpitala onkologicznego 😠 Jak w końcu zdiagnozowali to juz było za późno na ratowanie, bez operacji dali jej 3 mc a po 3 lata, bez operacji zyła 7 😉

• Mamusia
Jeśli chodzi o moje dzieci to mam zamiar inwestować w sport bo dzieki temu nie będę mieli czasu na głupoty. Sama wiem jak to jest. Ja latałam na treningi a koleżanki nastoletnie tapetowały się i latały podrywać chłopców. Całe szczęście po latach wyszło kto lepiej i na czym wyszedł 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):

Aduś tylko nie rak węzłów chłonnych !!! Jest potwornie zjadliwy, bardzo szybko się rozprzestrzenia i jest raczej nie uleczalny. Ci lekarze w Pl sa jacys ja nie wiem, moja ciocia tez az 2.5 roku szukała diagnozy a dobrze znała ordynatora szpitala onkologicznego 😠 Jak w końcu zdiagnozowali to juz było za późno na ratowanie, bez operacji dali jej 3 mc a po 3 lata, bez operacji zyła 7 😉

Moja babcia miała raka płuc wielkości paczki papierosów,pare lat wcześniej wycięto jej macice i nic się nie działo a tu nagle trafiła do szpitala z diagnozą rak płuc... później było juz coraz gorzej,męczyła się,przestała poznawać otoczenie i bliskich,dostawała morfine,miała 3 chemie ale po nich było jej jeszcze gorzej,rak ja tak wykańczał że z pulchnej kobiety stała się szkieletem... zmarła w lipcu,nie przeżyła nawet pół roku walki 😞

Moja babcia zmarła na raka jajników po 10 latach... Dziadek na raka skóry po 2 miesiącach, druga babcia na trzustkę po 6 latach pozostali podobnie tak ze to zależy.