Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oj wierz mi też jestem zielona. Przed ciążą nie interesowałam się zbytnio żeby nie napisać w ogóle dziećmi, ich pielęgnacją, wychowaniem, co im potrzeba a czego nie, i choć mój brat ma dwie córeczki to ja byłam zawsze ta cioteczka od rozpieszczania a jakoś nigdy nie ciągnęło mnie aby dowiedzieć się czegoś więcej o dzieciach... aż tu przyszła pora gdy jednak trzeba koniecznie się tym zainteresować 😁
A zaczęłyście już jakieś szaleństwo zakupowe, bo ja czytając inne fora popadam w przerażenie ile dziewczyn już kupuje ubranka, butelki itp dla swoim dzieciątek, a ja w ogóle nic nie mam, zerooo

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja polecam książki Tracy Hogg-Język niemowląt-rewelacyjna-np.po płaczu jesteś w stanie określićczego dziecko potrzebuje,typy dzieci itd.a druga to Zaklinaczka dzieci-czytam jąnadal bo jest do 2 lat dziecka 🙂,wiele ciekawych informacji typu jak dostosowac dziecko do planu dnia-u mnie rewelacja,mały je od niemowlaka o określonych porach id.
Kupcie,bo warto 🙂

A tak przy okazji-wreszcie jest tu ktoś ze mną od rana...tak zawsze sama byłam 😞
Jak miło,ze jest nas tyle 🙂
Ja zaraz do okulisty,tylko mały nynka jeszcze

• Mamusia
Ja tak właśnie sobie myślę że chyba zacznę intensywnie szukać potrzebnych rzeczy od września. Wózki x-landera podobają mi się i chwalone są przez mamy, ale "na żywo" ich nie widziałam także trzeba wszystko oblukać, po dotykać i zakupić.

• Mamusia
Tak i ja właśnie myślę że tradycyjne 4 kołowce są bezpieczniejsze, poza tym wydaje mi się że na moja okolicę gdzie do drogi utwardzonej czy normalnego chodnika trochę trzeba przejść taki 4 kołowiec był by wygodniejszy i dla nas rodziców i dla dziecka.

Hejka 🙂
Agnieszka i jak,jest dziewczynka???? No pisz !!!!

Oskar ma zapalenie spojówek,tak jak myślałam,dostał krople i następna wizyta 9 września i wtedy zbada to uciekające oczko,bo to akurat to zapalne 😞
Mały maciągle gorączkę,po paracetamolu spada jedynie do 37,5 😞,ale widać,ze 2 zęby sięnarza przebijają.

Co do wózka to my mieliśmy Coneco Toledo i byłam super zadowolona 🙂,teraz kupujemy X-lander twin -dla rodzeństwa rok po roku,Te trzykołowce mi się okropnie nie podobają 😞
Mąż jużjedzie z pracy,zjemy obiadek i leniuchujemy chyba 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Mamuśki 😁 😁 Znów się rozpisałyście 😉 Ja też będę mieć wózek na 4 kołach te trzy kołowe po pierwsze są bardzo niewygodne a po drugie nie w moim guście 🙂 Mieszkam w Anglii ale będę kupować a raczej zamawiać wózeczek w Polsce są ładne i tanie a przyślą mi go do Anglii 🙂 Ja mam upatrzone trzy typy 🙂 Ja mam dla dziecka już bardzo dużo rzeczy. Smoczki, butelki, wszystkie ciuszki począć od skarpetek po kombinezon na zimę 🙂 A do tego rożki, koce i wiele innych rzeczy ale gdzie tu jeszcze do końca zakupów 😮 Zostały najdroższe do kupienia 🤔 A zaczęłam oglądać już rzeczy dla siebie bo na serio zaczynam się męczyć w moich ciuchach.

• Mamusia
Hej. Ja wróciłam z "plaży" 🙂 Jakiś mądry inaczej chłopak wrzucił drugiego kolegę, który miał kołnierz na szyi, do wody i musieli go wyciągać, zlecieli się ratownicy, przyjechała karetka. Aż miałam ciarki na rękach, bo wyobrażałam już sobie wózek dla tego chłopaka. Jacy ludzie są bezmyślni, szkoda słów. I jak tu wypocząć jak co chwilę się wrzucają do wody i krzyczą.
Widzę, że tu jakaś grobowa cisza nastała. Co z Wam?? 🙂 Aga, będzie mała Hania?? 😁

Dziewuszki jeśli mogę Wam polecić wózek to sprawdźcie sobie firmę bugaboo wiem że przez sklep są drogie 😞 ale na allegro można kupić taniej a są rewelacyjne bradzo lekkie i super się prowadzi a mam porównanie bo mam drugi wózek abc rodeo i moich rodziców i to jest porażka 😠

• Mamusia
Ja szczerze mówiąc nie znam się na firmach wózków dziecięcych bo to mój pierwszy Malec 🙂 Ja upatrzyłam sobie wózek 2w1 bo nie chce nosidełka. Ani ja ani mój mąż nie mamy prawka a tym bardziej samochodu także nosidełko jest zbędne 😉 Tym bardziej nie będę w nim wozić dziecka bo urodzi się zimą a do lata będzie za duży na nosidełko 🙂 Wyślę wam linka na mój wózeczek:http://allegro.pl/item1140284641_2w1_wozek_akjax_mariner_gondola_spacerowka_5_gr.html 😉 Mam jeszcze dwa inne typy i cena też jest rozsądna 😁 Nina współczuję tych dzisiejszych wydarzeń bo my teraz potrzebujemy dużo spokoju. A jak rączka ?????

• Mamusia
Hej kobitki.
Dopiero wróciliśmy z miasta, Maks miał szczepienia. zrobiłam obiecana fotkę więc taki mam brzucholek w 17 tygodniu
[URL=http://img14.imageshack.us/i/ja17tydzieciazy.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img14/5684/ja17tydzieciazy.jpg[/IMG][/URL]
Agus, specjalnie dla Ciebie 😉

A ja polecam Coneco Toledo,kupiłam nowy na Allegro za 800 zł 🙂,tani i dobry,wsam raz na każdy teren,jeździłam po lesie nawet 🙂
A co myślicie o tych fotelikach wpiętych na stelaż,i dziecko tak jeździ pół dnia...dla mnie chore 😞,dzidzi byctylko ok.2godz w nim 😞a te niektóre baby na długie spacery chodzą

Oskar cały czas gorączka,nie mogęmu zbić,najniższa 37,9,siedział mi na kolanach ponad godzinę oparty o brzuch,robiłam mu okłady zimne i spadła z 38,9...masakra 😞