Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Aga ja ostatnio zastanawiałąm się nad królikiem,bo byłam u mnie w King Crossie i tam małemu pokazywałąm Yorka,Shi-tzu,kotki i w wielkim akwarium króliczki-angorki i barany...ale jednak u nas odpada,bo mały jest alergikiem,ma ta skazę i sie boję 😞,a tak się nimi zauroczył,ze szok

Mój mały usnął biedaczek,oby szybko mu minęło a mi nadal słabo i jakoś tak niedobrze 😞

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to i ja wam ponarzekam penwnie dziś 🤢 tez mi jakos tak niedobrze dzis moze to wina tej głupiej pogody 😠 malutki też jakiś ospały fakt wierci się ale nie kopie dziś tak mocno. Ja ide teraz przygotować sniadanko.
Ada z tego co pamiętam to męża bratanek jak chodził pierwszy rok do przedszkola to non stop był chory i ciągle coś przynosił i więcej w domu siedział niż w tym przedszkolu, ale na drugi rok już było ok. Podobno maluchy z tęsknoty mogą tak chorować

Mój mały też od wczoraj mniej ruchliwy 😞,wierci się ale jakoś tak inaczej,mnie mdli,nie chce mi sie jeść 😞
wczoraj zjadłąm tylko śniadanie i potem płatki z mlekiem i kromkę chleba,dzisiaj też nie mam apetytu,zjadłam,żeby nie zemdleć 🤨,w nocy latałam co godzine sikać...zamieszkam w łazience chyba,do tego czuje nadla dziwne poddenerwowanie

hey dziewczynki... u mnie dobrze nogi troszkę odpuchły zjadłam śniadanko zeby małą pobudzic bo się nie rusza 😞 mąż spi 😁 hahaha dzisiaj dzień sprzątania mamy 😁 ciekawe o której wstanie 😜 hahaha
dziewuszki coraz bliżej rozwiązania wiec coraz gorzej wszystkie to znosimy...
oo moja czkawki dostała od bułki z czekoladą 😁 😁
mamy bojler popsuty i brak ciepłej wody ni sie wykąpac ni nic;/ ehhh;/ dzisiaj może do fryzjera ide zalezy czy koleżanka nas umowi... 😁

dzisiaj o dziwo wam narzekac nie bedę bo sie okeij czuje póki co 😁 😁 hahaha 🙃 🤪

Aga nie mam pojęcia,ale od wczoraj naprawdę dziwnie się czuję,nie wiem czy to po lekach czy sie zatrułam (nie bardzo miałam czym nawet) czy to przed porodem
jeju boję się kolejnej cesarki 😞...ja juz panikuję chyba,przed pierwszym nie panikowałam

bo teraz mniejwiecej masz obraz co cię czeka 🙂 i dlatego Aduś 🙂 a ja w nieświadomości chce na porodówke bardzo pewnie jak mnie weźmie to bede błagała żeby mała wlazła spowrotem i siedziała tam 😁

Aduś napisał(a):
ale jestem nie wychowana 😞 😠
Cześć Ola 😁

a ile wasze dzieci ważą,bo mój w piątek (36tydz) ważył 2500

ja niewiem ile móje małe waży za tydzień w środe mam lekarza mam nadzieję że powie ostatnio 2700 to podejrzewam że koło 3 😁 😁

Aga czy ja wiem..uzaleznienia
Do mnie po cc przez tydzoieńcodziennie teściowa przyjeżdzała jak mąż w pracy a i tak ja wszystko robiłam sama,najgorzej chodzenie,wstawanie a kaszel lub kichanie,śmiech to najlepiej przyłożyć sobie poduszkę tam gdzie rana.
Ja się boje znowu tego przerażenia na sali operacyjnej,jeszcze w szybach się odbijało wszystko,przez tą maskę się ciężko oddycha,ja przynajmniej czułam strach o wszytsko,czy czasem nie poczuję jak mnie tną,co z małym,potem nieprzyjemne ugniatanie brzucha 😞
no i potem leżeć te 11 godzin,rana boli już a nogi jak nie moje,dotykam i takie obce..no i koszmar-wstanie z łóżka i umycie się przy zlewie i na wózek...wstawałąm pół godziny....tego najbardziej się boję-bólu a mam wysoki próg bólu niby

Mini23 napisał(a):
SylwiaC napisał(a):
ja tez mam za tydzien w srode wizyte wiec wtedy powiem ile moj maluszek wazy 🙂 znowu nas duzo ma wizyte 17 🙂

No ja mam wizyte 17 i dostane skierowanie na usg 🙂 u nas też jest usg ale nie podaje wagi dla tego wyśle mnie na bydgoszcz 😉 wiecie...chciała bym by przy usg powiedział "o jest główką w dół" 🤪

Aga ja się o to modliłam w pierwszej ciąży 🤨
A teraz niby są szanse na sn,ale większe na cc,i są 2 opcje-albo od razu mnie na cc wezmą,bo to od lekarza pewnie zależy a druga -rodzę sn i jest ok albo podczas naturalnego jednak na cc

• Mamusia
Aga każdy inaczej przechodzi cc może Ty bedziesz należała do tych, które zaraz beda śmigać jakby nie miały operacji 😉 bo są takie laski, że po cc czują się świetnie i szybciej dochodzą do siebie niż niektóre po sn
ok lece kawe sobie sparzyc bo pisze referat gadam z wami a o 12 jade na zakupy

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Aga czy ja wiem..uzaleznienia
Do mnie po cc przez tydzoieńcodziennie teściowa przyjeżdzała jak mąż w pracy a i tak ja wszystko robiłam sama,najgorzej chodzenie,wstawanie a kaszel lub kichanie,śmiech to najlepiej przyłożyć sobie poduszkę tam gdzie rana.
Ja się boje znowu tego przerażenia na sali operacyjnej,jeszcze w szybach się odbijało wszystko,przez tą maskę się ciężko oddycha,ja przynajmniej czułam strach o wszytsko,czy czasem nie poczuję jak mnie tną,co z małym,potem nieprzyjemne ugniatanie brzucha 😞
no i potem leżeć te 11 godzin,rana boli już a nogi jak nie moje,dotykam i takie obce..no i koszmar-wstanie z łóżka i umycie się przy zlewie i na wózek...wstawałąm pół godziny....tego najbardziej się boję-bólu a mam wysoki próg bólu niby

Ja się boje że nie będe miał sił wstać i małą przystawić do cyca 😞

Spoko,położne Ci podadzą i pomoga na pewno,ja tak miałam
tylko dobra rada,przynajmniej w moim wypadku,po cc nie kładź się na płasko,bo się nie podniesiesz 😞,ja spałam na prawie siedząco,bo jak się podnosisz to ciągnie strasznie rana 😞,na boku wcale nie mogłam leżeć 😞,chyba dopiero po 2 tygodniach 😞
Ale każda kobieta inaczej cc przechodzi-laska,która rodziła dzień przede mną to latała po korytarzu,ciągle odwiedziny a ja nie miałąm sił stać nawet 5 minut i każdego wyganiałam,wstawałąm w łóżka po 15 minut a do łazienki szłąm drugie tyle (10 metrów)
najważniejsze to rozchodzić,tak mi mówili-ja chodziłam na upartego trzymając się ściany,zgięta wpół

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Dobranoc brzuszki 🙂
mam nadal twardy brzuch jak nic się nie zmieni to jutro idę na ktg

próbowałaś no-spe?

hej 🙂
Wzięłam no-spe pomogło, ale tylko na godzinę. O 7 się obudziłam miałam tak twardy brzuch jak klamot mam takie wrażenie, że mała jest źle ułożona i dlatego taki brzuch mi się robi zobaczę, co będzie się działo później teraz i tak nigdzie nie pojadę mały mi się rozchorował, a Marcin w pracy 😞

• Mamusia
Cześć Mamuśki 😉

Ja też od rana pomarudzę 🙂 Nie będę gorsza 😜
Obudziłam się od 5 i nie mogłam zasnąć z nerwów. Ciągle się stresuję... Wieczorami nie mogę zasnąć z nerwów, że nie mam tylu rzeczy dla dziecka i tym, że jak sobie sama poradzę, jak mąż wyjedzie za granicę. Codziennie jestem marudna, smutna i zestresowana. Ten miesiąc jest dla mnie straszny 😞
Ada, coś mi się wydaje, że Ty na dniach urodzisz.
Ale nam wszystkim coś się pierdoli....

• Mamusia
Cześć Babcie !!
Narzekacie od samego rana Stare Rury !! 😁 😁 A ja czuję się super 😁 Wczoraj wieczorem brzuch mi się stawiał ale to normalne a dziś rano miałam skurcz łydki ałaaaaa... !!!! 😮 🤔 Jaki ból, ale mąż szybko rozmasował na pół śpiąco hi hi 😁 Ja na śniadanko zjadłam pierogi bo wczoraj miałam taką ochotę, że w końcu ugotowałam 🙂 Wczoraj zjadłam aż 7 na raz !! 🤪 🙃 Dzisiaj zabrał kurier moją paczkę a więc teraz już czekam na nią 😁 Muszę męża wyciągnąć na spacer i zakupy bo mięsko na obiadek się skończyło i frytki hi hi 😉