Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja to nie wiem jak wywołam zeby maluszek tak w 38 tyg sie urodzil ja jestem ciagle aktywna ( w nocy też hehe 🙂 ) nawet teraz na weekend na zjazd jeszcze jade samochodem 120 km, zakupy robie z reguły sama po schodach latam ciagle cos robie i czasem cos mnie tam zaboli czy mała czy brzuch ale da się wytrzymać wszystko

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
OOo rozpisałyście się 😉 Muszę
nadrobić. 37 tydzień to donoszona. Tylko to chodzi o ukończony 37 tydzień, chyba? Jak myślicie?? 😉
Tęskniłyście za mną, co?? hahaha

No tak, ukończony 37 tydzień chyba 😉
Wyobraź sobie, że ja tęskniłam ale nie wiem jak reszta 🤔 😁
A Ty Sylwia masz prognozowaną piękną datę narodzin synka aczkolwiek przy Twoim zabieganiu możesz jednak liczyć na ten 38 tydzień 😆 🙂 😉

• Mamusia
Hej jestem udalo mi sie wyrwać kompa na cheilkę 🤪
Mój gin. tez powiedzial że donoszona ciąza jest w 37 tyg. Połozna tak samo powiedziala. Na
pewno zalezy to od lekarza i szpitala.
Dobrze by bylo aby mozna sobie samej poród wywołać. Moja koleżanka po terminie urodziła a myla okna ,sprzatal tez po schodach biegała bo w domku mieszka i nic, nie pytałam tylko czy z męzęm się kochała. Ja czekam do 19 listopada bo mam wizyte. Mam nadzieje że lekarz mi powie że to już lada moment poród będzie i na poczatku grudnia się rozpakuje 🤪

• Mamusia
Ja ostatnio przestałam się oszczędzać, bo mam sporo spraw do załatwienia... Ale wizytę mam 15.11, także mi powie czy mam jeszcze szyjkę, a może już rozwarcie 🤪 A może wszystko jest w porządku 🙂
Czytałam, że Wam się brzuchy stawiają, u mnie to już rzadko kiedy jest miękki 🤪 🤪

• Mamusia
Też mam przeczucie, że urodzę wcześniej dlatego ciekawa jestem co lekarz powie mi na jutrzejszej wizycie 🤔 😉 Macie już wyprane i poprasowane rzeczy ??? Kurczę bo ja się jeszcze za to nie wzięłam, a czas ponagla 🤔 P.S. Już mi trochę lepiej bo te mdłości by mnie wykończyły jeszcze trochę 😁

• Mamusia
U mnie jeszcze czeka parę rzeczy na wypranie. Śpiworek, ciuszki, kombinezon. Ale czekam aż mi się uzbiera na całe pranie - może jeszcze od kogoś ciuszków dostanę 😁 🙂
Torby też nie mam spakowanej, ale jakoś mnie to na razie nie martwi.
Marta, te mdłości to jak w 1 trymestrze, ale teraz to tak dziwnie, co?? Dla mnie najlepszy był 2 trymestr, tak jak i dla większości kobiet 🙂 W sumie 1 też nie był zły, bo nic mi nie było 😉

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Też mam przeczucie, że urodzę wcześniej dlatego ciekawa jestem co lekarz powie mi na jutrzejszej wizycie 🤔 😉 Macie już wyprane i poprasowane rzeczy ??? Kurczę bo ja się jeszcze za to nie wzięłam, a czas ponagla 🤔 P.S. Już mi trochę lepiej bo te mdłości by mnie wykończyły jeszcze trochę 😁

Ja mam wszystko uprane i uprasowane , jutro torbę spakuje. I tylko łóżeczko zostanie do złożenia 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Myślę że dotrwam do konca miesiąca 😉 Ha ha ha ha no Ninka oboje bedziemy czekać na północ z zegarkiem w ręku bo mój wyposzczony mąz to samo planuje he he he. A po porodzie 6 tygodni nie wolno współżyć , więc Tomek ulży sobie jeszcze 🤪

A jak się wysypiesz wcześniej i sobie nie użyje?? To chyba facet zwariuje 😜 🤪 🙃

• Mamusia
Ja w pierwszym trymestrze nie mmiałam mdłosci, nie męczyly mnie wymioty,tylko bolały okropnie cycki!!!!!!!!! I spałam na stojąco, drugi trymestr wspaniały 🤪, a trzeci????? Wszystko boli , ruszac się nie mogę i dzwigać ciężar w postaci tłuszczu - bleee , i Oleńki ha ha

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Myślę że dotrwam do konca miesiąca 😉 Ha ha ha ha no Ninka oboje bedziemy czekać na północ z zegarkiem w ręku bo mój wyposzczony mąz to samo planuje he he he. A po porodzie 6 tygodni nie wolno współżyć , więc Tomek ulży sobie jeszcze 🤪

A jak się wysypiesz wcześniej i sobie nie użyje?? To chyba facet zwariuje 😜 🤪 🙃

Mhhh Ninka Tomasz powiada tak : kochanie tych dziurek to Ty masz jeszcze, damy radę he he he

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Ja w pierwszym trymestrze nie mmiałam mdłosci, nie męczyly mnie wymioty,tylko bolały okropnie cycki!!!!!!!!! I spałam na stojąco, drugi trymestr wspaniały 🤪, a trzeci????? Wszystko boli , ruszac się nie mogę i dzwigać ciężar w postaci tłuszczu - bleee , i Oleńki ha ha

U mnie to samo!! 😁 Ja torbę zaraz spakuję bo dostałam nówkę od szwagra z napisem HBO więc przez to oryginalna hahah Wszystko mam naszykowane do szpitala więc tylko włożyć gdzie trzeba 😜 W sumie może poczekam za mężem jak przyjdzie z pracy bo ostatnio mówił, że musimy to zrobić razem, żeby wiedział co gdzie jest w razie potrzeby żeby mi coś podać przy porodzie - taki był pilny na zajęciach w Szkole Rodzenia haha 😁

• Mamusia
Dziewczyny nie gniewajcie się ale nie mam czasu ostatnio siedzieć jeszcze torba jest nie spakowana i muszę wózek wyprać 😞
Przed nikogo nie chcę się wcisnąć ale byłam dziś u lekarza...
No i powiedział że szyjka krótko przygotowana do porodu główka napiera... nie ma rozwarci 🙂
gin powiedział że w takim stanie mogę donosić spokojnie do terminu , a także mogę zacząć rodzić na dniach...
Następną wizytę mam ustaloną na 23 listopada i wtedy zrobimy usg 🙂

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Ja nie mogę sie zebrac do pakowania torby , ale jutro to zrobię ! Ja tez na bok odłożyłam rzeczy do szpitala tylko do torby wrzucić. Zastanawiam się ile pieluszek spakowac do szpitala.

U nas w szpitalu zapewniają pieluszki i całą resztę dla maluszka tylko trzeba wziąć chusteczki nawilżające 😉 Aguś- to w końcu wychodzi na to, że możesz urodzić bliżej terminu niż wcześniej ?? 🙂

• Mamusia
No zobaczymy mogę spodziewać się wszystkiego 🙂 Najgorzej to się boję że mi wody odejdą bo mam tą samą sytuacje co z Ewcią tylko ją przenosiłam 10 dni 🙂
Już wszystko mam tylko pochować do torby mam zamiar ze wszystkim uporać do niedzieli 🙂
Więc wybaczcie kochane moją nieobecność 😞 Ja o was pamiętam cały czas 😉