Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już po śniadanku 🙂
Aduś naprawdę masz problem ! u nas dzięki bogu rodzice obiecali że jak zacznę rodzić to od razu przyjeżdżają i siedzą u nas dopóki nie wyjdę ze szpitala. Tata ma już nagrane że będzie brał wolne na telefon a mama po prostu zamknie sklep 🙂 A jak zacznę w nocy rodzić to do brata męża zawieziemy 🙂
Zjadłam te śniadanie i się śpiąca zrobiłam 😞 cały czas mnie brzuch pobolewa od 3 dni 😞 by się mogło już coś zacząć a tu nic !!!

hey dziwczyny...
w nocy skurcze mnie obudziły ale przeszły i pierwszy raz bolaly... 😮 ale przeszly...
nikomu nie mowilam meza nie budziłam... bo myslalam ze falszywy alarm i tak bylo... a col do lekarza to nie wypowiadam sie bo jeszcze go trzasne... i z nerwów urodze....

• Mamusia
hej ranne ptaszki, że też wam się chce wstać tak rano w taką paskudną pogodę, ja do końca nie funkcjonuje jak trzeba, spałabym dalej ale teściowa na strych łaziła i się Zośka obudziła i "delikatnie mnie obudziła" a jak ja już się z łóżka zwlekłam to ona poszła se dalej spać 🤪
ja w nocy miałam bóle jak na@, aż się przeraziłam że może coś nie tak z małą ale jak się przekręciłam na drugi bok przeszło szybciutko
dziewczyny kwiatki mi więdną i opadają ;( nawet kwiatki u mnie się utrzymać nie moga nie pasuje im atmosfera w domu....

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć 🙂
Ja wczoraj padłam jak mucha ze zmęczenia i płakania...mąż kazał mi wziąść całą torbe,wyciągnęłam tylko pare rzeczy,żeby nie była taka ciężka,bo wrazie co to i tka mi dowiezie przecież...
Teraz robie herbatke i musze czekać aż wróci z pracy...co dziwne pierwszy raz od dawna nie miałam ani jednego skurczu...

to może być ze strachu i wrażeń, położna mówiła że zdarzają się takie przypadki że dziewczyny podjeżdzają pod szpital, zgina je z bólu nieziemsko, wchodza na trakt i nagle już nic nie czują żadnego bólu skurczy, podobno psychika tak może zadziałać że znieczuli a nawet zatrzyma akcje porodową

• Mamusia
Czesc Brzuszki, ale napisalyscie od wczoraj po popołudniu! Ale nadrobiłam 🙂 Witamy nową koleżankę 🙂. Aga Mini - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze; Ola - ten lekarz to faktycznie jakiś palant, może jak możesz to pójdź do kogoś prywatnie, żeby Cię zbadali - a może do innego lekarza w tym szpitalu czy się nie da?? Sylwia - ale duży Twój synek! ciekawe jaki mój...a ile on miał w 32 tyg, czy nie robiłaś wtedy usg? ja mam wizytę za tydzień, ciekawe czy mi zrobią usg...miłego dnia!

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
no właśniejuż pisałam,że się dziwię,bo ja też mam rozwarcie i skurcze a mnie wypuścili...ciekawe jak jutro czy to rozwarcie będzie...mąż mówi,ze juzdo domu nie wrócę 🤪

No właśnie Ada i o to mi chodzi że po co mam jechać i cholera wie jak długo skoro to tylko centymetr i pare skurczy 🤨 chyba że mi czegoś nie powiedział 😮 zwłaszcza że tak się uparł że mam jechać wczoraj najpóźniej dziś... "bo do poniedziałku to ty możesz urodzić" - co miało to znaczyć?? 😮 ja myslałam że mnie wyśle tylko na usg i wróce tego samego dnia a on co?? oznajmuje mi że napewno mnie nie puszczą tego samego dnia... mam nadzieje że i tak mnie puszczą i powiedzą że wszystko jest ok...a może ułożenie dziecka decyduje o wcześniejszym pobycie w szpitalu??

wrócisz do nas.... dzis zobaczysz... albojuz z maja 😜

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
no właśniejuż pisałam,że się dziwię,bo ja też mam rozwarcie i skurcze a mnie wypuścili...ciekawe jak jutro czy to rozwarcie będzie...mąż mówi,ze juzdo domu nie wrócę 🤪

No właśnie Ada i o to mi chodzi że po co mam jechać i cholera wie jak długo skoro to tylko centymetr i pare skurczy 🤨 chyba że mi czegoś nie powiedział 😮 zwłaszcza że tak się uparł że mam jechać wczoraj najpóźniej dziś... "bo do poniedziałku to ty możesz urodzić" - co miało to znaczyć?? 😮 ja myslałam że mnie wyśle tylko na usg i wróce tego samego dnia a on co?? oznajmuje mi że napewno mnie nie puszczą tego samego dnia... mam nadzieje że i tak mnie puszczą i powiedzą że wszystko jest ok...a może ułożenie dziecka decyduje o wcześniejszym pobycie w szpitalu??

wrócisz do nas.... dzis zobaczysz... albojuz z maja 😜

Wiesz Ola najbardziej mnie martwi ta nie pewność czemu tak się uparł,kiedys jak mi dał na usg to spokojnie jechałam po 3 dniach,a teraz był nie ugięty.i powiedział że "byle do końca tygodnia przetrzymać" i smiało możesz rodzić

Aga on pewnie też sie martwi ty jestes taka chudzinka drobna i masz te bóle i rozwarcie a takim szcuplutkim szybciej sie wszystko dzieje wiec martwi sie zebys nie zaczeła w domu rodzić kochanie... chyba nie chcesz tego... lepiej wiedziec jedz do szpitala i sie dowiesz wszystkiego... no najwy żej pierwsza bedziesz 🙂 już możesz rodzic...

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
🤪 kochana bedzie good 😁 widzisz ja chcem rodzic a nie moge... mała ani rusz... ty ni chcesz a cie na szpital wysyłają... i jak to jest widziszP 😁

ale chyba tylko na badania,przecież nie mówił "jedziesz już rodzić" 🤢

NO NA BADANIA A PO BADANIACH NAPEWNO WRÓCISZ... zobaczysz....

ja wczoraj do niego zalotyu a on heh nic.... potem kochanie puknij mnie albo sama sobie wezmę a on że nie ma mowy...

a ja 😮
a on Nie bede wywoływaczem porodu jeszcze córci mojej cos zrobię 😁

Aga ja z oskarem miałam położenie miednicowe i trafiłam do szpitala dopiero jak mi wody odeszły ale może u Was jest inaczej a może lekarz poprostu woli dmuchać na zimne jak już masz rozwarcie.
Wy tak mówicie,ze ja pierwsza ....tylko nic sie niezanosi 🤨...3 dni non stop mi twardniał brzuch a dzisiaj jakiś spokój,mały sie nie wierci 🤨

Aha dopakowałam torbę a razie czego...dołożyłam 4 body,4 śpioszki,2 czapeczki,szczotke do włosków-niby nic nie trzeba dla dzidzi ale co tam,mało miejsca zajęło,no i dla siebie nawyjście spakowałam bluzkę,majtki,skarpetki i bluzę...kurtka będzie w szatni a spodnie i tak po porodzie jeszcze ciążowe,a w nich pojadę.
Jeszcze wodę muszę kupić i długopis bo mały popsuł wszytskie 🤪...nawet podusię z tygryskiem spakowałam 😁

Aga po cesarce przez 11 godzin pić nie mogłam,tylko kroplówki...chyba z 10 🤪 i lizak...tzn.patyczek z gazą,którym możesz zmoczyć usta

a wczoraj jeszcze mówi do mnie Ola ja jej na rece sie bede bał wziąc ona taka malutka te kosteczki takie kruche beda... i wogóle... a ja 😮 jak sobie wyobrazasz mówie... trzeba ja przebierac karmic kąpac ukochać do tego noszenie jest potrzebne a on oj boje sie ze jej cos połamie a ja omg 😁 😁 on tak przezywa że szok 😁

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Aga ja z oskarem miałam położenie miednicowe i trafiłam do szpitala dopiero jak mi wody odeszły ale może u Was jest inaczej a może lekarz poprostu woli dmuchać na zimne jak już masz rozwarcie.
Wy tak mówicie,ze ja pierwsza ....tylko nic sie niezanosi 🤨...3 dni non stop mi twardniał brzuch a dzisiaj jakiś spokój,mały sie nie wierci 🤨

Aha dopakowałam torbę a razie czego...dołożyłam 4 body,4 śpioszki,2 czapeczki,szczotke do włosków-niby nic nie trzeba dla dzidzi ale co tam,mało miejsca zajęło,no i dla siebie nawyjście spakowałam bluzkę,majtki,skarpetki i bluzę...kurtka będzie w szatni a spodnie i tak po porodzie jeszcze ciążowe,a w nich pojadę.
Jeszcze wodę muszę kupić i długopis bo mały popsuł wszytskie 🤪...nawet podusię z tygryskiem spakowałam 😁

Aga po cesarce przez 11 godzin pić nie mogłam,tylko kroplówki...chyba z 10 🤪 i lizak...tzn.patyczek z gazą,którym możesz zmoczyć usta

brr a jeść kiedy pozwalają?? ja sobie nie wyobrażam cesarki, podziwiam dziewczyny które przez to przechodzą, mam traume po usunięciu wyrostka, wymiotowałam narkoza 3 dni, nigdy więcej żadnych operacji

no dobra cofam...juz znowu twardnieje brzuch 🤪 😮

a ja wyszorowałam kanapę,robię 2 pranie,poprasowałam...jeszcze kurze i podłogi jak co dzień
wczoraj zrobiłam galart a dzisiaj...zostały 2 miseczki 😮 🤪

aga_ta napisał(a):
Aduś napisał(a):

brr a jeść kiedy pozwalają?? ja sobie nie wyobrażam cesarki, podziwiam dziewczyny które przez to przechodzą, mam traume po usunięciu wyrostka, wymiotowałam narkoza 3 dni, nigdy więcej żadnych operacji

jak po tych 11 godz. przewieźli mnie na salę to dostałam dzbanek herbaty miętowej i musiałam wypić a na obiad tego dnia kleik...zdążyłam zjeść a po tym stwierdzili,że coś nie tak,usg i przez 4 dni same kroplówki 😮 🤢,na 5 dzień dostałam kleik na śniadanie,na obiad ryż a na kolację wkońcu chleb 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
a mnie zaczyna w dole kłuć... po wczorajszym badaniu plamiłam jasną krwią a poza tym brzuch mi się wydaje taki miękki jakby pusty...mała też coś leniwa 😞 🤨

to chyba nie jest normalne?? idź do tego szpitala niech Cie zbadają zeby nic złego się nie działo