Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tez będe mieć w 21 ale dla nich to nie ma znaczenia byle 2 była sprzodu. Tak jak niby pierwsze robią w 12 a ja miałam w 13 i 14. Mnie raczej interesuje ile się dowiem... Obawiam się że tyle samo co na prywatnym jak byłam czyli nic praktycznie. Chciałabym znac położenie łożyska bo to bardzo wazne, czy z sercem wszystko i no i płeć ale jak znam zycie powie wszystko jest ok i do widzenia.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Niestety oni tutaj tak mają jak kobieta jest ogólnie zdrowa i nic jej w ciąży nie dolega to olewają człowieka. Przebadać byle by tylko swoje odwalić i następny pacjent. Ja się ciszę, że mi to przełożyli bo 9 odlatuje moja mama i miała by od rana kocioł- wszystko na raz. Mi w tym liście dzisiaj napisali, że muszę mieć do końca 20 tygodnia zrobione USG i, że 9 by było już za późno. No ale w każdym szpitalu mają pewnie jakieś swoje małe odchylenia 😉

Kasiu ja miałam połówkowe w 22 tygodniu,w zeszłą środę,więc jak przesuniesz to nic się nie stanie 🙂
Zajcie nowe fotki z brzuszkami,jestem ciekawa jakie duże macie...podejrzewam,ze to ja mam największy 😞,no ale jako pierwsza do porodu h ihi to dlatego...ale ma wytłumaczenie 😉

• Mamusia
Ja się cieszę, że mam wcześniej to USG 🙂 A mój durny mąż zawsze i tak by znalazł wytłumaczenie, żeby nie pójść. Nawet jak brał urlop na 9 sierpnia to już był z tego nie zadowolony,że musi go wziąść 🤨 No trudno na nim świat się nie kończy a ja muszę teraz myśleć o dziecku 🙂 Ja byłam na moment na spacerku i zdążyłam wrócić i pada bryyy..... co za pogoda. A już dawno nie robiłam żadnych fotek bo ciągle myślę, że mam taki sam cały czas ten brzuchol 🙂 Jak zrobię to coś wstawię 😉

No dziewczyny ja zobaczyłam właśnie swój brzuch na zdjęciach to się przeraziłam!!!! 🤪
Wkleiłam na NK...same oceńcie Brzuszki 🙂
Kasiu wierzę,ze jesteś zła,pogoń męża,ze ma iśc i koniec!!!! 😠

• Mamusia
Jak on ma 33 lata i nie dorósł to już nie wiem kiedy dorośnie 🤨 Ja się nie będą prosić albo grozić byle by ze mną poszedł. To musi być jego dobrowolny, nieprzymuszony wybór. Ach nie będę Wam Mamuśki zawracać tym głowy i tak to nic nie pomoże bo ja nie wiem czy chce co kolwiek jeszcze ratować. No Ada brzuch to masz oszałamiających rozmiarów 😁 😁 Ja też zaraz coś wstawię z ostatniej chwili 😉

Kasiu nie denerwuj się a mąz na pewno wkońcu zrozumie!!!

No mówiłam,ze ogromny...jakbym miałą rodzic zaraz 😞...jeju i co będzie dalej?! No ale wszytsko idzie w brzuchol

dziewczyny uciekam,bo mąz coś tam chce pobrzebać w necie a ja sobie poczytam.
Jutro przeczytam co na skrobałyście i zobaczę brzuszki mam nadzieję!!!
Dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Kasiu, wiek nie ma znaczenia, chodzi o dojrzałość emocjonalną. Mój chcial mieć dzieci kiedy ja nie chciałam o tym słyszeć. Dopiero jak Maks sie urodził to milośc się pojawiła a tak to robiłam co musiałam ale bez wielkiej miłości. Zaznaczę ze mam sporo cech charakteru męskich więc go rozumiem 😉
Jesli chodzi o brzuszek to mam chyba tak samo jak za pierwszym razem do przodu więc może jednak Danielek będzie. Na boczki ponoć dziewczynka więc kto wie Kasiu 😉

• Mamusia
Powiem Ci ze tak jak rzadko sie mylę co do brzuszków to ostatnio chybiam że kto więc zobaczymy.
Podwójne mamy mamy zmartwienia jak starsze zareaguje i żeby nie daj Bóg nie zacząć odbierać należyta starszemu miłość i uwagę. Powiem szczerze, potwornie się tego boje szczególnie miałam tak we własnej rodzinie...

• Mamusia
To fakt. Ja Was podziwiam Mamuśki, które już macie jedno dziecko i już drugie w drodze 🙂 Tym bardziej, że macie takie małe te pierwsze Pociechy 🙂 Na prawdę szacunek dla Was !! 😎 Ja teraz mogła bym mieć jedno- starsze, ale na początku ciąży czułam się tak źle, że ho ho ho !!

• Mamusia
Ciążę z Maksiem przychodziłam dośc dobrze, poród tez wspominam dobrze i chciałam szybko mieć drugie bo wreszcie poczułam po co żyję 🙂 Im Maksiu był większy tym bardziej widziałam jak go sięgnie do dzieci więc zaczęło mi zależeć coraz bardziej na drugim własnie ze względu na Maksa. Jak dowiedziałam się o ciąży ogarnęła mnie panika bo dotarło do mnie na co się porywam. Nadal mam pełno obaw ale jak widzę z jakim smutkiem Maksiu patrzy na inne dzieci to zaraz mam więcej sił bo wiem ze robimy to dla niego i dla siebie oczywiście też. Będzie duża szalona rodzina 🤪

Hejka 🙂

Jak u Was początek dnia???
Ja ma nowinę,mój synek wczoraj zjadł obiadek-pierwszy od marca,kiedy to mu się odmieniło 😞,połozyłam mu jak zawsze na talerzyk to co my-kotleta z piersi kurczaka i ziemniaczka i zjadł całego kotlecika małego i kawałek ziemniaczka,nawet fotkę na NK dałąm,bo byliśmy w szoku i szczęśliwi 🙂...teraz na śniadanko zjadł parówkę i kaszkę.
A co do ciuszków ciążowych to weszłąm z siorą do ciuchlandu,nieraz tam idę ,bo mają na małego fajne ciuszki Next a je lubię i przypadkiem znalazłam spodnie ciążowe H&M MAMA,długie ale można zrobić na 3/4,akurat na mnie-rozm.36...za bluzę małego i te spodnie dałam 12 zł 🤪...a w sklepie H&M za krótkie spodenki ciążowe w przecenie mąż dał 60 zł!!!,to ile te by kosztowały 😞

Dobra,rozpisałam się...
A Alanek się rozbrykał ostatnio,aż brzuch skacze 😁

Kasiu a co byś w sumie wolała??? Synka czy córkę? Ja coś czuję,ze będziesz miała synka,no ale z Oskarem czułam,ze będzie dziewczynka i dupa 😁