Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej dziewczyny!ojj dzisiaj czuje sie znacznie lepiej...pospałam troche wiecej tej nocy 🙂 mały spał az 5 godzin na moim pokarmie 🙂pewnie dlatego ze był zmeczony cały dzien praktycznie nei spał...zasnal na dwie godzinki i tyle 🙂 teraz znowu spi 🙂 moze cos posprzatam ale jakos weny nie mam...jutro jedziemy do moich tesciow na caly dzien bo siostra mojego M ma urodzinki...imprezka sie szykuje znowu matus bedzie otoczony wianuszkiem 11 letnich dziewczynek 🙂zawsze jak widzi Anetke to nie moze od niej oczu oderwac...zostawiam go nakarmionego z nia w pokoju i tak sie w siebie wpatruja i usmiechaja 🙂 swietny widok 🙂 ok moze faktycznie posprzatam... 🙂 buziaki mamuski!!!!

Hej, ja dzis postaram się coś posprzątac przed tymi chrzcinami, na razie młoda przysnęła, więc biorę się do roboty póki jest spokój. Ale nawet nie wiem, od czego zacząć - taki syf...

SHINE!!! CO DO TEGO NUTRITONU, TO JEST ZNACZNA POPRAWA, CO PRAWDA kiepsko sie to podaje, bo daję ze strzykawki, a mała tym pluje, ale wystrczy, że troszkę zje i po jedzeniu juz tak nie chlusta, co najwyżej troszkę...jestem zadowolona.

• Mamusia
hej dziewczyny! Ale dzisiaj koszmar przezylam!!Bylam u fryzjera i wstalam z fotela aby zmyc pasemka i jak ze mnie chlupnelo...Jak wyszlam ze szpitala to nie mialam juz nawet plamien a tu takie krwawienie,ze myslalam ze krwotoku jakiegos doatalam.Fryzjerka byla bardziej przestraszona niz ja.Zmyla mi pasemka i smigiem pojechalam do mojej gin.Zbadala mnie i powiedziala,ze musialam sie przesilic i stad to obfite krwawienie.Moze ma i racje bo przed wyjsciem do fryzjera sprzatalam i mylam podlogi i widocznie to wystarczylo....Nawet nie wiecie jak bylam wystraszona ale na szczescie juz teraz krwawienie jet o wiele mniejsze.Jak bede krwawic dluzej niz 3-4 dni to mam znowu przyjechac na wizyte.I zawsze cos... 😞

Oj Marccia..ja to znam, miałam tak samo, tylko, że ze mnie chlusnęło w wannie. Ale muszę Cie ostrzec, że potem jeszcze chusnęło ze mnie kilka razy w ciągu kolejnych kilku dni, więc chodziłam że tak powiem zabezpieczona grubym wkładem - co popłaciło...
Ja wczoraj sporo sobie posprzątałam, nawet okna przemyłam. Teraz jeszcze prasuję obrusy, zaraz mój M przywiezie dwa dodatkowe stoły i już wszystko zaczniemy powoli przygotowywać. I dodatkowo prognozy zmienili: jutro ma nie padać, tylko dziś. Ale byłoby super 🙂))
Shine, spróbuj ten Nutriton, mówię Ci ( nie wiem, czy przeczytałaś poprzedni mój post.., więc się będę powtarzać).

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂 No i jak noc minela? U nie dzieki Bogu malemu brzuszek przestal bolec, w nocy 2 razy sie budzil 🙂
Ale na spacerek bym z checia poszla...ale pogoda taka nie wiadomo jaka 😞 Juz wariowac zaczynam w tych 4 scianach...:P

Milego dzionka zycze 🙂

• Mamusia
ale wam dziewczyny zazdroszcze ze juz tulicie maluszki i podpatruje co piszecie zeby nie byc pozniej zdziwiona ze to czy tamto mi sie przydarzylo no i bede wiedziala jak z maluszkiem w razie czego bo tu piszecie co robic jak ulewa itd 🙂 takze piszcie dziewczyny jeszcze wiecej 🙂

No..uff. My już po chrzcinach. Wszystko ekstra wyszło. Pogoda cudna, Natalia Gabriela ekstra grzeczna, przyjęcie super a mnie udało sie nie zabić na nowych wielkich obcasach.
Pozdrówka!!!

• Mamusia
myszor to super ze wszystko wyszlo tak jak zaplanowalas 🙂

Ale tak patrze cos cisza tu u nas nastala... 😉 Czyzby Kruszynki dawaly popalic mamusiom? 😉
Moj synus dalej bezproblemowo 🙂 Wczoraj caly dzien jadlam tylko gotowane jedzenie i zauwazylam ze teraz po kazdym karmieniu jest kupka 🙂 Chociaz i tak nie narzekalam-ale teraz to juz w ogole 🙂 Jedyne co mi doskwiera to zmasakrowane sutki 😞 Moj maly jak sie znudzi juz jedzeniem zaczyna mnie dziaselkami podgryzac:P Juz zauwazylam lekka poprawe-Maltanem caly czas na zmiane smaruje...No i mam nadzieje ze ten bol w koncu minie,bo samo przystawianie do piersi jest koszmarne:/ Ale czego sie nie zrobi da swojego Skarba 😉

Dobra,koncze bo budzi sie moja Bubcia 🙂 Pozdrawiam!!

• Mamusia
czesc dziewczyny, widze myszor ze juz po imprezie jestes, ekstra, nas to czeka 30 maja. niestety malutka ma kolki od tygodnia. myslałam ze cos jadlam nie tak i zaczelam dawac jej sztucznee mleko. a tu masz. codziennie punkt 18 do 22 walka. dzisiaj spowrotem przystawilam ją do piersi, ale mleka zrobilo sie bardzo mało. dokarmiam z butli. juz sama nie wiem czy dawac tego cyca czy nie.
W ogóle to po 3 tygodniach ważyła 3780 ( waga ur.3430). Więc moim mlekiem się raczej nie najadała.

Jak pomyślę że chrzciny sa w kościele o 18 to aż mnie skręca. Ale co zrobić, dam jej espumisan i czopek luminal. Może macie dziewczyny jeszcze jakieś cudowne środki na kolki ☺️

Tak piszecie o krwawieniach, a ja mam taki problem, bo jestem prawie 4 tygodnie po porodzie, jeszcze lekko plamię, ale niepokoi mnie przykry zapach z pochwy. Niekiedy jest on naprawde intensywny. po porodzie podmywałam się tantum rosa. jutro pójde do apteki i kupie jeszcze pare saszetek. miałyście dziewczyny coś podobnego ? HELP !!!!

hej dziewczyny!myszor gratuluje udanej imprezki 🙂 nas to czeka 30 maja 🙂

nas dopadł katarek,maly podłapał go od taty:/ troche nie odpowiedni moment bo w srode szczepienie:/ pewnie zostanie przesuniete...dzisiaj wogole mi nie spal...wstal o 6 a zasnal dopiero o 18:/ jestem wykonczona tymbardziej ze w nocy o 12 wstal i sie budzil jeszcze 3 razy:/

mnie z kolei od paru dni boli głowa:/ kawka nie pomaga,w czwartek jestem umowiona z moim rzeznikiem od ciecia:/ krwawienie juz ustało mam biale uplawy 🙂poprosze o tabletki 🙂 aha polecono mi dzisiaj herbatke uspokajajaco z hippa 🙂 sprobujemy

jaka tu cisza...a gdzie wszystkie mamusie?

za mna kolejna ciezka noc...malego meczy katarek i nie mogl dlugo zasnac a jak przysypial to na 5 minut...udalo sie dopiero o 12 w nocy pospal do 3 a pozniej juz tak przysypiał...niepokoi mnie jedna sprawa mały czesto z zamknietymi oczkami wierci sie bardzo i uderza raczkami w buzke...wyciaga sie w kazda strone a oczka ma zamkniete...nie wiem co to ma byc?czy to sen czy czuwanie...dzisiaj tak mial pol nocy...jak chce go przystawic do piersi to usta ma zamkniete i sie zaraz uspokaja...tak jakby chcial ciagle czuc moje cieplo...dopiero od niedawna tak ma...wczesniej zasypial bez problemow...

mnie tez sie udzielilo bo mam zatkany nosek...ehhh myslalam ze chociaz to mnie ominie...

• Mamusia
A my jestesmy po 1szym spacerku 🙂Pogoda dzis nam dopisala-bardzo cieplo i zero wiatru 😁 Tak jak podejrzewalam Piotrus byl grzeczniutki i caly czas w zasadzie spal 🙂

mikusia moj maly przez sen tez czesto sie wierci i steka-wtedy wiem ze ma problem ze zrobieniem kupki:/ No i dodatkowo wyrzucanie raczek w gore, musze mu rekawiczki nakladac bo policzki mialby juz cale poszarpane... No ale oczywiscie przy piersi (tez nie chce chwytac a jesli juz to zaraz wypuszcza) lub na rekach sie uspokaja 🙂

• Mamusia
anula a z tym nieprzyjemnym zapachem to ty moze lepiej pojdz do lekarza... Zdaje mi sie ze moze cos tam sie u Ciebie dziac... Bo jak lezalam w szpitalu to codziennie na obchodzie byl lekarz ktory "obwachiwal" mnie-moze to glupio brzmi ale slyszalam ze jesli robi sie jakis stan zapalny lub cos niedobrego sie dzieje to mozna to po brzydkim zapachu poznac... Takze na moj gust powinnas pojsc do lekarza zeby Cie zbadal i ewentualnie jakies leki przepisal...

myszor78 napisał:
Oj Marccia..ja to znam, miałam tak samo, tylko, że ze mnie chlusnęło w wannie. Ale muszę Cie ostrzec, że potem jeszcze chusnęło ze mnie kilka razy w ciągu kolejnych kilku dni, więc chodziłam że tak powiem zabezpieczona grubym wkładem - co popłaciło...
Ja wczoraj sporo sobie posprzątałam, nawet okna przemyłam. Teraz jeszcze prasuję obrusy, zaraz mój M przywiezie dwa dodatkowe stoły i już wszystko zaczniemy powoli przygotowywać. I dodatkowo prognozy zmienili: jutro ma nie padać, tylko dziś. Ale byłoby super 🙂))
Shine, spróbuj ten Nutriton, mówię Ci ( nie wiem, czy przeczytałaś poprzedni mój post.., więc się będę powtarzać).

DZIĘKI MYSZOR ALE ODSTAWIŁAM NUTRAMIGEN I JUŻ NIE ULEWA,TROCHĘ TYLKO Z KĄCIKÓW UST.
MAŁY MA BAKTERIE W MOCZU I MUSZĘ ZROBIĆ MOCZ NA POSIEW-STĄD PEWNIE JEST TAKI NIESPOKOJNY 😞
JUTRO NA SZCZEPIENIE 😞
DO TEGO MA WYSYPKĘ NA BUŹCE-MYŚLĘ,ŻE OD WODY PO GOLENIU,BO MĄŻ JAK SIĘ OGOLIŁ TO TULIŁ MAŁEGO ALBO OD OLIWKI BAMBINO,BO SMAROWAŁAM MU GŁÓWKĘ,BY SIĘ CIEMIENIUCHY POZBYĆ

MÓJ MAŁY OSTATNIO SPAŁ OD 21 DO 3 !!!! 🤪
DZISIAJ TAK SAMO I NA DWORZE 4 GODZINY (BYŁAM PO PESEL)

anula napisał:
czesc dziewczyny, widze myszor ze juz po imprezie jestes, ekstra, nas to czeka 30 maja. niestety malutka ma kolki od tygodnia. myslałam ze cos jadlam nie tak i zaczelam dawac jej sztucznee mleko. a tu masz. codziennie punkt 18 do 22 walka. dzisiaj spowrotem przystawilam ją do piersi, ale mleka zrobilo sie bardzo mało. dokarmiam z butli. juz sama nie wiem czy dawac tego cyca czy nie.
W ogóle to po 3 tygodniach ważyła 3780 ( waga ur.3430). Więc moim mlekiem się raczej nie najadała.

Jak pomyślę że chrzciny sa w kościele o 18 to aż mnie skręca. Ale co zrobić, dam jej espumisan i czopek luminal. Może macie dziewczyny jeszcze jakieś cudowne środki na kolki ☺️

Tak piszecie o krwawieniach, a ja mam taki problem, bo jestem prawie 4 tygodnie po porodzie, jeszcze lekko plamię, ale niepokoi mnie przykry zapach z pochwy. Niekiedy jest on naprawde intensywny. po porodzie podmywałam się tantum rosa. jutro pójde do apteki i kupie jeszcze pare saszetek. miałyście dziewczyny coś podobnego ? HELP !!!!

ANULA KUP KROPLE BIO-GAIA (40 ZŁ) TO PROBIOTYK,NAM POMÓGŁ
A NAJLEPSZE SĄ KROPLE SAB-SIMPLEX,TYLKO NIEMIECKIE,TRZEBA SPROWADZIĆ,BO W POLSCE ICH NIE MA 😞

mikusia napisał:
jaka tu cisza...a gdzie wszystkie mamusie?

za mna kolejna ciezka noc...malego meczy katarek i nie mogl dlugo zasnac a jak przysypial to na 5 minut...udalo sie dopiero o 12 w nocy pospal do 3 a pozniej juz tak przysypiał...niepokoi mnie jedna sprawa mały czesto z zamknietymi oczkami wierci sie bardzo i uderza raczkami w buzke...wyciaga sie w kazda strone a oczka ma zamkniete...nie wiem co to ma byc?czy to sen czy czuwanie...dzisiaj tak mial pol nocy...jak chce go przystawic do piersi to usta ma zamkniete i sie zaraz uspokaja...tak jakby chcial ciagle czuc moje cieplo...dopiero od niedawna tak ma...wczesniej zasypial bez problemow...

mnie tez sie udzielilo bo mam zatkany nosek...ehhh myslalam ze chociaz to mnie ominie...

MIKUSIA MÓJ MAŁY PŁACZE PRZEZ SEN PRZERAŹLIWIE(CODZIENNIE OK.4 RANO),ODRZUCA RĄCZKI,POSTĘKUJE,WYCIĄGA SIĘ I WIERCI-TEŻ NIE WIEM OD CZEGO,ZUPEŁNIE JAKBY SIĘ CZEGOŚ WYSTRASZYŁ ALBO ZŁY SEN MIAŁ.
CZĘSTO JAK ZAŚNIE PRZY CYCU I GO POŁOŻĘ TO SIĘ BUDZI PO CHWILI-MOŻE PRZEZ TE BAKTERIE W MOCZU 😞

anula, dobrze Ci radzę, nie przesadzaj z tym Luminalem, to nie jest obojetny lek dla nikogo, a szczególnie dla takiego małego dziecka..wiadomo, że jest spokojne i śpi po tym, bo takie jest działanie tego leku (uspokajający i nasenny), tak samo by było po dipherganie czy relanium, ale ja osobiscie uciakałabym się do stosowania tego tylko w ostateczności, hmm.jak zresztą uważasz.
shine, ja w ogóle nie używam oliwki, nigdy nie miałam( uzywam balneum albo oilatum - po tym juz nie trzeba oliwki), nawet przy pierwszym dziecku..ostatnio mój dr powiedział, że po pierwsze jest silnie alergizująca ,po drugie jak maluch ma zmiany skórne, to ona je nasila, a po trzecie wcale nie jest najlepsze na ciemieniuchę, w aptece są specjalne praparaty na ciemieniuszkę, w różnych cenach, począwszy od olejuszki z ziaji ( ja teraz mam coś zagranicznego-nie pamietam nazwy, a nie chcę budzic małej i sprawdzać - 15 minut, spłukuje sie tylko wodą i po problemie).
moja młoda juz standardowo przesypia noce, mam nadzieję, że jej się nie odmieni...

• Mamusia
Jesli chodzi o oliwke to zgadzam sie ze jest alergizujaca-u mego malego na brzuszku wyskoczyly jakies pryszczyki:/

A jesli chodzi o ciemieniuche-czy kazde dziecko to przechodzi i w jakim wieku? Bo u mojego synka nic sie nie dzieje 🙂

JA MAŁEGO TEŻ KĄPIE W OILATUM,NIE SMARUJE OLIWKĄ,ALE GŁÓWKĘ 2 RAZY POSMAROWAŁAM I CIEMIENIUCHY JUŻ NIE WIDZĘ 🙂 ZA TO WYSYPKA NA BUŹCE JEST I ZNIKA POWOLI.

KASIA MÓJ MAŁY DOSTAŁ CIEMIENIUCHĘ TYDZIEŃ TEMU A MA 6 TYG.,TO CHYBA RÓŻNIE

BYŁAM ZAŁATWIĆ CHRZEST I OCZYWIŚCIE PROBLEMY,BO WYBRAŁAM ŚLICZNY KOŚCIÓŁEK NA WZGÓRZU PRZEMYSŁA I MUSIMY MIEĆ PEŁNO PAPIERÓW,A NAJLEPSZE JEST TO,ŻE PONOĆ TAM NIGDY CHRZTÓW NIE MA-TAK NAM POWIEDZIAŁ KSIĄDZ,ALE W CZWARTEK IDĘ DO INNEGO I POSTARAM SIĘ ZAŁATWIĆ

MYSZOR SUPER,ŻE KRUSZYNKA ŚPI CAŁĄ NOC-OSKAR TAK OD OK.22 DO 3 I POTEM O 6 ALE DZISIAJ CZĘŚCIEJ,TROCHĘ ZARWALIŚMY NOC 😞 CZASEM JESZCZE TAK MA.

ŚLICZNY DZIEŃ SIĘ ZAPOWIADA 🙂 NA SPACER...A MY NA 13.45 NA SZCZEPIENIE,NIE WIEM CZY DOSTANIE PRZEZ TE BAKTERIE W MOCZU-WYNIK W PIĄTEK ODBIERAM (DOBRZE,ŻE MÓJ MĄŻ W SZPITALU PRACUJE)

MIŁEGO DNIA 🙂

JA MAŁEGO TEŻ KĄPIE W OILATUM,NIE SMARUJE OLIWKĄ,ALE GŁÓWKĘ 2 RAZY POSMAROWAŁAM I CIEMIENIUCHY JUŻ NIE WIDZĘ 🙂 ZA TO WYSYPKA NA BUŹCE JEST I ZNIKA POWOLI.

KASIA MÓJ MAŁY DOSTAŁ CIEMIENIUCHĘ TYDZIEŃ TEMU A MA 6 TYG.,TO CHYBA RÓŻNIE

BYŁAM ZAŁATWIĆ CHRZEST I OCZYWIŚCIE PROBLEMY,BO WYBRAŁAM ŚLICZNY KOŚCIÓŁEK NA WZGÓRZU PRZEMYSŁA I MUSIMY MIEĆ PEŁNO PAPIERÓW,A NAJLEPSZE JEST TO,ŻE PONOĆ TAM NIGDY CHRZTÓW NIE MA-TAK NAM POWIEDZIAŁ KSIĄDZ,ALE W CZWARTEK IDĘ DO INNEGO I POSTARAM SIĘ ZAŁATWIĆ

MYSZOR SUPER,ŻE KRUSZYNKA ŚPI CAŁĄ NOC-OSKAR TAK OD OK.22 DO 3 I POTEM O 6 ALE DZISIAJ CZĘŚCIEJ,TROCHĘ ZARWALIŚMY NOC 😞 CZASEM JESZCZE TAK MA.

ŚLICZNY DZIEŃ SIĘ ZAPOWIADA 🙂 NA SPACER...A MY NA 13.45 NA SZCZEPIENIE,NIE WIEM CZY DOSTANIE PRZEZ TE BAKTERIE W MOCZU-WYNIK W PIĄTEK ODBIERAM (DOBRZE,ŻE MÓJ MĄŻ W SZPITALU PRACUJE)

MIŁEGO DNIA 🙂

• Mamusia
Czesc 🙂
No to prawda,dzis super pogoda na spacerek 🙂

Nie zazdroszcze Wam dziewczyny tego calego zametu przed chrzcinami-mnie to dopiero w lipcu czeka,ale tak czy inaczej nie ominie:P

A moj maly dzis niespokojnie spal...:/ Pierwszy raz sie obudzil o polnocy a pozniej co godzine 😞 No i niestety zeby odlozyc go do lozeczka to kilka podchodow musze robic bo babcia(moja mama) nauczyla go co to znaczy spac na raczkach:P A taki chytrus w lot lapie jak mu lepiej 😉