Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iwonko ja miałam w nocy i w ciągu dnia to samo z Jasiem... Co do gaworzenia to Jasiu to gaduła - chyba za mną :P zawsze jak che mu się spać to mówi "koja koja" 🙂 co do obracania, to ja tu mam problem...nie mogę mu założyć pampersa, bo on obraca mi się na brzuch gdy tylko się odwrócę...zmiana pampersa czasem przeciąga się do 10 min.; ja go na plecy on na brzuch i tak w kółko...Z brzucha na plecy się też obraca, ale nie zawsze mu wychodzi... Dziewczyny nie martwcie się... Jasiowi też nie wychodziło na początku obracanie, potem kilka razy spróbował; a teraz fika; kula się; przesuwa...

• Mamusia
Sathi coz czasem tak mam ze pisze niezrozumiale jakos tak pogmatwam i nikt nic nie wie 😁 😁 😁 😁
chodzilo mi o to ze najlepiej jak zabki wyjda zanim ciemiaczko zarosnie czy cos takiego... mam nadzieje ze teraz bedzie. Przez takie glupkawe zdania mam problem z magisterka 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Olga antybiotyk, oj nie za fajnie, ale jak mus... 😞 Biedny Olek. 😘

Otlesiu ja też "walczę" z Witkiem podczas zakładania pampersa - całkiem jak Ty z Jasiem. 🙂 Zresztą tak samo z ubieraniem, wycieraniem ręczniczkiem, smarowaniem kremem...

Leniuchu kurcze, nie wiedziałam nawet... 🤨 Tylko co ja mogę z tym ciemiączkiem? Będę obserwować i za miesiąc wizyta. 🥴

Gorączka spadła do 37,4, może nawet mniej, bo teraz nie mierzyłam, a kolorki na buźce wróciły mu normalne i już przed snem dużo się uśmiechał i piszczał i zagadywał i hasał... Wszystko to co zwykle. 🙂 Czułko też nie takie rozgrzane. Poobserwuję go i może jeszcze o północy dam mu jeszcze jedną dawkę neurofenu, zapobiegawczo. Zobaczymy.

• Mamusia
My jeszcze idziemy na szczepienie po 6tym miesiacu zycia bo zdecydowalismy sie zaszczepc na te pneumokoki gdyz P doktor powiedziala ze u nas jest ten wirus. Kilkoro dzieciaczkow juz zachorowalo wiec lepiej chyba zapobiegac niz leczyc. Najlepsze jest to ze u Nas koszt szcepionki to 300zl a w miescie obo 250zl roznica troche jest....

• Mamusia
czesc Kochane 😘

dwa tygodnie sie nie odzywałam ale szczerze mówiąc nie miałam ochoty przez moje problemy...hmmm życie mi sie troche komplikuje 😞
moze później wpadne to postaram sie nadrobic zaległości.
mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze!

miłego dnia mamusie i dzidziusie

😘

• Mamusia
Mam pytanie bo teraz niebedzie juz ksiazeczek ubezpieczeniowych z pracy i zaklad ma obowiazek zglosic do zusu ze chce ubezpieczyc dziecko na siebie Musze wypelnic wniosek w pracy i napisac podanie o zaswiadczenie ze chce ubezpieczyc dziecko
Macie pomysl jak go napisac?Wy tez musicie tak zalatwiac?

• Mamusia
Ach a ja dziś zaczełam dietę:P musze zgubic kilka kilogramów:P taka 5-dniowa dieta, która pozowli mi zgubić 5 kg:P sprawdzona wiec musze tylko się jej rygorystycznie trzymac:P ale nie ejst taka zła choc nie powiem mam ochote na jakeis konkretniejszy posiłek:P

Beatko opowiadaj gdzie sie podziewałaś, tak długo do nas nie zaglądałaś, jak tam szymonek?? wszystko dobrze??

Asiumy tez idziemy na szczepienie po 6 miesiącu, i to bedzie szczepienie przeciw WZW B ,a na pneumnokoki to ja juz Nadie szczepiłam jescze tylko z arok dostanied awkę przypominającą

• Mamusia
Asiu dieta jest już sprawdzona:P i jełśi nie oszukujesz to w 5 dni gubisz 5 kg, juz ją robiłam przed ciążą, siostra i szwagier tez juz ją przechodzili, znajome koleżanki tez próbowały i każdy zgubił od 3-5 kg zalezy czy ktos oszukiwął czy nie:P więc jedyny haczyk w tej diecie to taki ze 5 dni tzreb a wytrzymac:P

• Mamusia
Hej!A moja Mania dzis troche lepiej . Kupilam dzis chodzik. Bo juz nie daje rady trzymać jej na rękach. Wsadziłam i od razu załapała.Normalnie szok. pamietam jak pilnowłam chrześnicy też jej kupilam chodzik ale ona chyba ze 3 dni nie wiedziała o co chodzi.A Maryśka makaron chudy zasuwa 🙂Fakt że wkładam ja na 10-15 minut ale jest zachwycona aż krzyczy z radości 🙂Zanim kupilam przeczytałam dużo za i dużo przeciw.Ale pamietam że moje dzieciaki też miałay chodziki i też na troszeczke je wkładałam. Więc zdecydowałam że kupie. Kto do mnie nie przyjdzie to mówi ale ona chuda jaka glizda i to mnie wkurza 😞.Najgorsze jest to ze ona bardzo mało je i nic nie chce . Ani zupek ani deserkw ani mleka.Zje 1/3 gerbera i ble na wymioty ja bierze.Mleka wypije 120 i dosć.Deserku też ciut i nie chce. matko ja jeszcze nie miałam niejadka .Moje dzieciaki zawsze kochały jeść i mają tak do tej pory. Eh.Może to przez te zęby.

• Mamusia
Beatko nie powiem, dobrze by też było słyszeć, że u Ciebie wszystko dobrze... Mam nadzieję, że Twoje problemy miną. 😘

Leniuchu tych bóli to Ci współczuję. 😞

Maiha walczysz z kilogramami, a ja z anemią. 🙂 Ale tak piszesz... to ta dieta brzmi, hm, drastycznie. 😜

Akigo nie przejmuj się opiniami ludzi! Czy wszystkie bobasy muszą być pulchne grubasy? 😉 Nie może się trafić jeden wiotki, zgrabniejszy jak Twoja mała? 🙂

Witek dzisiaj mieszał repertuar. 😁 Najpierw piiiski, potem seria cmoków i na koniec wywalanie języka, połączone ze zwianiem go w łódeczkę. 😉 Nawet próbował sobie patrzyć na język. 😁 Zwijanie odziedziczył po mnie... a ciekawe czy długość też? : 🙃

• Mamusia
Hej mamuszie dzien doberek!
no ja mam kolejna nie ciekawa wiadomosc moj M schudl w ciagu 3 mies 18kg ciagle mu goraco poci sie , rece mu sie trzesa itd wysylalam go do lekarza ale wiece jak to facet... no i poszedl wczoraj okazalo sie ze ma nadczynoosc tarczycy wiec odwiedzil endokrynologa a tam P doktor mu powedziala ze jest powaznie chory ze tarczyca zaatakowala wszystko procz miesni i powiedziala ze to schorzenie podlega pod zwolnienie moze mu dac. Jezeli proszki nie pomoga to operacja. I ja sie tak zastanawiam o co chodz???? Skad te choroby ani u mnie ani u nigo w rodzinie nie ma problemow z tarczyca... Coz na poczatku sie podlamalam ale potem doszlam do wnosku ze wszystko bedzie dobrze i nie ma co pisac czarnych scenariuszy. najwazniejsze ze Olek jest (jak na razie) zdrowy.
My jak zwykle pobudka z rana bo Aleks juz sie wyspal 🙂
Sathi a co do tych boli to doszlam do wniosku ze ide na tzw BLOOKADE dosatanie jakis zastrzyk i bede miala spokoj gdzies na rok. Wizyta niestety prywatna u jakiegos profesora i troszke kosztuje ale trudno przeciez musze zajac sie dzieckiem.
to tyle na rzei milego dzionka zeycze.

• Mamusia
Leniuszku jeżeli ta blokada ma Ci ulżyć, to tak, ale czy to pomaga leczyć? 🤔
Z tarczycą to co napisałaś to masakra. Jak się zastanawiam, to rzeczywiście, skąd to się wszystko bierze?... 😞
Życzę Wam dużo zdrówka! 😘 No i masz rację - chociaż u maluszka w porządku. 🙂

• Mamusia
Sathi moja dieta nie jest drastyczna-moge jesc do woli:P ale w ciagu dnia ejden produkt, np. wczoraj tylko twaróg:P ile dusza zapragnie:P dziś mam jaja max 10 na dzień :P brzmi dziwnie ale ważne że działa

Asiutarczyca to dziwna choroba, ja tez mam tarczyce, ja mam nieodczynosć tarczycy i mi znbów idzie w druga stronę bo tyję 🤨 u mnie w rodzinie tez nikt nie ma tarzycy tylko ja 😠 ale tzrba sobei z nia jakos poradzic-twoj mąż napewno jakos sie z nią upora