Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
CZESC DZIEWCZYNKI
WITAM W TEN DESZCZOWY DZIEN ,U MNIE NOCKA MASAKRA MALY JAK OBUDZIL SIE PO 24 TAK USNAL DOPIERO O 3-30 MYSLALAM ZE OSZALEJE LEAL W LOZECZKU ,SPIEWAL SOBIE WYGLADALO TO TAK JAKBY PO KAPIELI MIAL 3 GODZINNA DRZEMKE I WSTAL GOTOW NA ZABAWE,OCZY JAK 5 ZL I SIE SMIAL WNIEBOGLOSY...MAM NADZIEJE ZE DZIS BEDZIE LEPIEJ
POZATYM U NAS OK
MALY ODPUKA ZDROWY,BARDZO RUCHLIWY I ROZGADANY
ZA 4 DNI ZACZYNAMY 11 MIESIAC BOZE ALE TO ZLECIALO
TRZEBA JUZ SZYKOWAC IMPREZKE NA ROCZEK

MOJ M MIAL MIEC WCZORAJ ZDEJMOWANY GORSET ALE NIESTETY KAZALI MU GO NOSIC PO TYM WYPADKU JESZCZE MIESIAC,POZNIEJ RECHABILITACJA AJ ALE SIE NAM NAROBILO,BIEDNY ON TAK CHCE NOSIC SZYMKA NA REKACH A NIE MOZE...

DOBRA ZAJRZE POZNIEJ PAPAPAA

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kukunari ja chwilowo mam słabą dostępność do neta... możliwe też, że na chwilkę za jakiś czas "zniknę", przy kolejnej przeprowadzce, heh. 😉
Dzięki za dodanie otuchy. Chciałabym móc tak cały czas na to patrzeć - jak na kolejną przygodę, rozdział życia. 🙂

Marzi strasznie szkoda Twojego M... ale w takim razie na roczek jest możliwość, że już go ponosi na rękach. 🙂

U nas wybił się ósmy ząb. 🙂 I teraz jest równo - cztery na dole i cztery na górze. 😉 😁

Hm... czy Wasz dzieci też traktują lalki... jak inne dzieci? 😁 Witek bawi się czasem moją starą, pierwszą lalką (którą tata mi kupił, jak tylko dowiedział, że urodziła mu się córeczka 🙂) i zagaduje ją, nieśmiało łapie za rękę na cześć... tak właśnie jak zagaduje inne dzieci. 😁 Hi, hi, mamy ubaw z niego. 😉 Gada do niej... Ale znów kiedyś moj tato niechcący ją "brutalniej" potraktowa (w końcu dla nas to tylko jakaś rzecz, przedmiot) to Witek widząc to wystraszył się i rozpłakał. A potem głaskał lalę! 🤪 Jakby ją pocieszał?! 🤔

• Mamusia
melduje się! o mnie już pewnie wszystkie zapomniałyście... no niestety dwutygodniowe wakacje(udane! świetne! niezapomniane!) zaraz po powrocie chrzest Szymonka i jego choroba, która już trwa prawie dwa tygodnie 😞

gorączka 38, 39 i nawet 39,5 😞
przerodziło sie w zapalenie ucha więc jest nieciekawie 😞

na wakacjach wyrosły Szymkowi 3 zęby 🤪
rozrabia, łobuzuje i gryzie! mnie również 🤢
nadal karmie piersią ale juz bardzo malutko 🙂

z nowości to zapisałam się na spining 🙃 jazda a właściwie bieganie, bo na stojąco na rowerze do bardzo szybkiej, dynamicznej muzyki 🙃 POLECAM daje nieźle w kość:P

• Mamusia
NIKT O TOBIE NIEZAPOMNIAL BEATKO...
PROSIMY O FOTKE W NOWEJ FRYZURCE ŁADNEMU WE WSZYSTKIM ŁADNIE....

DZIEWCZYNY PORADZCIE MI KUPILAM NA ALLEGRO BUTY I KOMBINEZON ZA LACZNA KWOTE 60 ZL NO I DOSC DLUGO CZEKALAM NA TEN TOWAR TZN OD 12 WRZESNIA I DO TEJ PORY NIEDOTARL,.
WCHODZE DZIS NA ALLEGRO PATRZE A KONTO TEJ OSOBY ZOSTALO ZAWIESZONE
CO MA W TAKIE SYUACJI ZROBIC ...BO NIE WIEM???????????????????????????

• Mamusia
kurde i u nas nieciekawie...
mala zlapala jakies przeziebienie i wlasnie kataru dostala domyslam sie ze to w poczekalni medycznej, kiedy zapisywalismy nasza rodzinke do konkretnego lekarza... bylo tam pelno chorych ludzi ehhhhhhhhhh a do tego pewnie dopasowal sie wczorajszy basen 😞

Mam pytanie za 100pkt. Czym obecnie najchetniej bawia sa wasze dzieci - chodzi mi oczywiscie o zabawki 🙂 Nie o kabelki, laptopy, piloty 😉 Co cieszy sie szczegolna uwaga i potrafi zainteresowac na dluzej malucha??

• Mamusia
No Mała jak na razie ok,bez żadnych zmian w zachowaniu itp.

Beatko wstawiaj fotki,nikt o Tobie nie zapomniał :P

Sandra też dawaj fotki :P Vanesske też kręci w nosku,ale poza tym nic się nie dzieje,całe szczęście 🙂

Czym się bawi, niczym 🤢 najciekawsze dla NIej to dreptać,pukać do drzwi,stać na biurku i patrzeć w okno,oczywiście przy tym je wybrudzić,zabawki w ogóle nie interesują mojego dziecka 🤢

Marzenko napisz do allegro,nie spotkałam się z takim czymś,zawsze jak kupuje to wszystko jest ok.

• Mamusia
olga napisał(a):
dzieci są prawie jak kociaki.

chyba chcialas napisac jak malpki hihihi 😁 gdyby mialy ogonki to juz dawno wlazłyby na zyrandol i sie bujaly 😉
ehh to prawda wszedzie ich pelno... wszedzie musza wejsc, wszystko dotknac, wszystko posmakowac 😉 Nasze kochane pociechy

Dobrej nocki :*

• Mamusia
Beatko super, że wakacje się udało... tylko to choróbsko, ech! 😞 Ale dlaczego tak długo, lekarz nic nie mówił? 😞 🤔

Gosiu i jak mała? Mam nadzieję, że nic więcej poza tymi siniakami! I nie martw się - Witek też się rozbija o wiele rzeczy... I z tego co czytam, nie tylko on. 🤢

Kukunari to nie Bajka, to Bubel, "męski" odpowiednik jednej z atomówek z Powerpuff Guys (pomysł z upodobnieniem podsunęła mi siostra mojego M, he, he 😉).
Co do zabawek to u nas rewelacją są... wszelkie piłki! 🙂 Witek goni je, popycha, rzuca nimi, gdy jest na nóżkach koniecznie chce je kopać. 🙂

• Mamusia
NO NIBY MOJA WIT D TEZ POWINNA BYĆ WYCOFANA ALE PYTAŁAM LEKARZA I MACHNĘŁA RĘKĄ ŻEBY NIE PRZESADZA. SAMA NIE WIEM. PODOBA MI SIĘ W TEJ WIT TA PIPETKA DO PODAWANIA. A CZY JAKAŚ INNA WIT D PRÓCZ TYCH W KAPSUŁKACH JEST BEZ RECEPTY??
JESZCZE JEDNO DZIEWCZYNY JAK WKLEJA SIĘ ZDJĘCIE NA AUKCJĘ W ALLEGRO??WIECIE MOŻE??

• Mamusia
ja już ajkiś zcas nie daje małej witaminy D, latem było dużo słońca więc witamina d była naturalna:P ale za to daje jje MULTI CEBION to taki kompleks witamin tam tez jest miedzy innymi witamina D i tak ajk sandra mówi nasza nadia tez te witaminki uwielbia el tylko 4 krople dziennie moze zjesc:P je je same na łyzeczce:P

• Mamusia
dziewuszki co myslicie o soku malinowym dla dzidzi podczas przeziebienia???
a syrop z cebuli?? nie za wczesnie??

Z domowych sposobow o jakich dowiedzialam sie od jednej pielegniarki to:
nacieranie stopek dzidzi czosnkiem na noc i zalozenie skarpetek...
Sprobuje tego byc moze cos w tym jest... na stopach mamy duzo czynnych porow potowych dzieki czemu moze umozliwia to wnikanie substancji naturnego antybiotyku do wnetrza organizmu 🤔

• Mamusia
Paulinko z Vanesską wszystko ok 🙂 całe szczęście,jeju jak się martwiłam.

Moje dziecko się tak niewarte robi że szok,jak chce Jej coś zabrać czego nie powinna mieć,to chowa za Siebie i patrzy na mnie i sobie gada po swojemu,noż jakby na mnie krzyczała hehe.Jak widzi pieska to mówi "haw haw",i wielki postęp w końcu zaczęła sama siadać,późno ale lepiej późno niż wcale,a rozwija się według lekarzy prawidłowo,no i gada jak najęta,dreptać chce,puszcza się i tylko za jedną rączkę się daje trzymać i sobie śmiga tak.

Sandra współczuje choroby 😞 nie mam pojęcia jakie można stosować domowe sposoby na takich maluśkich dzieciach ☺️