Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
życie jest takie niesprawiedliwe,Agnieszko trzymaj się i bądź dzielna!!!!
moja koleżanka ma córeczkę,gdy mała skończyła pół roczku okazało się że ma bardzo złe wyniki krwi,przez długi czas lekarze nie mogli jej zdiagnozować,badania były robione w bydzi,wawie i łodzi,okazało się że jest to MDM, choroba bardzo szybko postępowała,przerodziła się w raka ,gdy znaleziono dla niej dawcę szpiku z angii choroba jeszcze bardziej się rozwinęła i przeszczep nie był możliwy, mała dostawała chemię i strasznie zmizerniała ale na szczęście na dzień dzisiejszy jest "czysta" do końca czerwca będzie jeszcze dostawała chemię a potem przeszczep.biedna malutka tak musi cierpieć,już rok jest w szpitalu.teraz jej rodzice spodziewają się dzidziolka też będzie córeczka,tak jak Agnieszka nie za bardzo może być przy córeczce bo chemia jest tak silna że mogłaby zaszkodzić dziecku w brzuszku. po prostu serce pęka jak słyszy się takie rzeczy a w szczególności jeśli dzieją się wokół nas.
myślę że dlatego tak panikuję z Olka wynikami krwi i z jego brakiem apetytu.póki co to po zagęszczaczu nie ulewa!!!!czy z lekarzy nikt nie mógł mi wcześniej powiedzieć o tym żeby mleko zagęszczać zagęszczaczem???ile mniej problemów a może on nie chce jeść bo przeszkadzało mu to ulewanie???milion pytań i masę odpowiedzi......

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu musiało jej być naprawdę miło, że napisałaś, dzięki, ze w imieniu wszystkich. 😘 Ale nie wyobrażam sobie nawet jak musi być jej cieżko. 😞 Taka choroba u własnego dziecka... 😞
A co to te"fale dunaju"? Pierwsze słyszę. 🤔

Leniuchu he, he, często w prostocie jedzonka tkwi dobry smak - wg. mnie. 😉

Maiha mnie się zdaje, że jednak powinnaś zdać się na apetyt instynkt małej... No ale w każdym razie upewnisz się co robić jeszcze w środę - to już niedługo. 🙂

Olga wytłumaczysz mi o co chodzi z tym zagęszczaczem?... Może nam też na ulewanie pomoże... 😞

U nas w okolicy tragedia. 😞 Jestem teraz niedaleko Oświęcimia, masakra, mój M miał jechać do Wrocławia, ale nie wiemy czy pojedzie - czy dojedzie... 😞 Wszędzie woda i jeszcze leje... 🤢

• Mamusia
sathi;a więc tak zagęszczacz nazywa się NUTRITON.dodaje się go do mleka,nie zmienia jego smaku, powoduje że mleczko w brzuszku ma inną konsystencję zamienia się w taką gąbkę i nie ulewa się .zalecane zwłaszcza przy alergiach pokarmowych. z tym że trzeba podawać innym smoczkiem,takim do kaszki bo przez zwykłe dziurki nie przeleci.

• Mamusia
Olga dzięki za informację. 🙂 Może rzeczywiście by nam to pomogło... w zasadzie czemu nie spróbować? 🙂 Hm, to bym musiała kupić nowy smoczek do butelki no i sam zagęszczacz. Cholera, a póki co utknęliśmy z powodu tych powodzi. 😞

Kurde... też bym chciała sprawić mojemu albo krzesełko do karmienia, albo huśtawkę. Jednak M mówi, że jego (rodzina) to mają i dostaniemy po kimś, fajne, sprawne, no i wszystko super... Tylko kiedy? Jak mały skończy roczek czy co? 😞 A nieładnie się prosić, ale cholera, sama bym już dawno kupiła. I sama nie wiem. 🤢

• Mamusia
Paulinko lepiej nie wychodźcie z domu! nieźle tam Was zalało 😲 rany tyle wody! a miałam w niedziele jechac na tydzien do Szklarskiej Poręby i Kotliny Kłodzkiej ale chyba nie pojedziemy w takim razie 🤨

Sproboj tego zageszczacza może Wicio tez przestanie ulewać. moj tez ulewa albo wymiotuje i nie chce za bardzo jesc a słoiczki to juz w ogole... ale to chyba przez ta chorobe ...

Asia trzymam kciuki, zeby sie wszystko udało 🙂

Kasiu a jak tam u Ciebie? Was nie zalało? i wszyscy zdrowi 🙂? bo ostatnio to ciagle chorte dziewczynki albo Kubuś 🤨

Straszne to to przechodzi Agnieszka 😞 nie jestem w stanie sobie nawet tego wyobrazic
😞 😞 😞 zdrówka zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech malutka szybko dochodzi do siebie!

• Mamusia
a u nas bardzo duże postępy 🤪

Szymon dzis miał 3 szczepienie i wazy ponad 8kg i ma 77cm 🙂
od wczoraj gada "dada dada dada" i tak jak zacznie to juz nie moze skończyć 🙂 ale to nie jest bełkot tylko wyraźnie dadadada 🙂 i jak tak gada to szeroko strasznie buzie przy tym otwiera hehehehe

sam siedzi bez podparcia! jak go posadze bo sam to jeszcze z brzuszka nie potrafi usiasc ale probuje 🙂
od kilku dni stoi na czworakach 🤪 jeszcze nie jest w stanie raczkować ale stoi na czterech łapach 🤪 jak to zobaczyłam to byłam taka dumna!!!

musimy dzis opuscic poziom w łózeczku bo jak stoi na czworakach to wystarczy zeby złapal sie ręką szczebelka i nieszczescie gotowe! a naprawde tak szybko sie uczy czegos to nowego ze wole byc przezorna.

Jest bardzo ruchliwy, ze czasem ubieram go 15 minut! nie ulezy spokojnie tylko kopie mnie i odrazu jest na brzuchu, druga osoba musi go przytrzymac to wtedy idzie w miare szybko heheheh 🙂

chce stać i skakać-uwielbia to!

kupiłam mu kubek niekapek i podalam a on odrazu sam ładnie złapał i zaczał pic, po prostu idealnie 🙂 myślałam, ze bede musiala go nauczyc a on odrazu wiedzial o co kaman 🙂

• Mamusia
Beatko z malutkim nie wychodzę... 🤨 Ale sama się wybieram rozeznać po okolicy. Dziś też byłam, ech, szkoda słów, ludziom całe dobytki woda zabiera. 😞 Nam tu w domu tylko wody gruntowe zaczynają póki co moczyć piwnicę.

No i ledwo się podleczyłam i znów mnie coś łamie... 😠

• Mamusia
Naprawdę ciężko jak dzieciaczki chorują 😞 ale mamy nadzieję że się wszystko dobrze skończy.

Paulinko naprawdę tragedia u Was 😞 uważajcie na Siebie.Nas na północy zawsze wszystko omija,z jednej strony dobrze,ale Ci ludzie co to przechodzą 😞 jeju aż się słabo robi 😞
A fale dunaju,nie wiem jak wytłumaczyć,moja babcia robi biało-ciemne ciasto,wtedy na górę budyń,wiśnie i polewa czekoladowa.Masz fotkę heh

[URL=http://img248.imageshack.us/i/z3494543m.jpg/][IMG]http://img248.imageshack.us/img248/1161/z3494543m.th.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Beatko gratulacje 😘 naprawdę postępy 🙂

Nasza Mała się strasznie przechyla do przodu 🤨 nie usiedzi w miejscu,wszystko sięga,jak nie ma nic w pobliżu to swoje nóżki próbuje czapnąć i zaś do przodu leci 😞 echhh przyjdzie czas to usiedzi cicho.

• Mamusia
beatko u nas ok. nie ma powodzi. nie ma tu wiekszej rzeki tylko jakies wolno stojace stawy zatem jest ok. ale to co sie wyprawia z ta woda - strasznie mi szkoda tych ludzi ...
dziewczyny kaszlą i siedza w domu poki co ale mam nadzieje ze um to jakos przejdzie.

a ja wczoraj kurde tak niefortunnie siadlam - ze walnelam koscia ogonowa w rog łóżka i dzisiaj siedziec nie moge na pupie :/ jutro znow jade do tej dziewczynki ciekawe jak ja usiade w minibusie ....

a kubus jeszcze dobrze nie sedzi. czassem chwilke wytrzyma alebo tak wspiera sie tna rekach ale mi sie wydaje ze wtedy go musi strasznie pampers cisnac w brzuszek wiec go poprawiam.

jejku dobija mnie ta pogoda. jest tak sennie - tak ciężko (śmiesznie mi bo niby pada i rzeźko powinno być tak ja w domu czuje się jakbym nie miała powietrza. tylko wietrze i wietrze)

• Mamusia
gosiu powiedz mi jak wstawic zdjecie na forum? wiem, ze kiedy to juz chyba której mamie tłumaczyłas heheh ale zanim ja to znajde.... 😉

kasiu a gdzie Ty jezdzisz minibusem? do jakiej dziewczynki?
czytalam Wasze posty ale chyba za szybko....

Gosiu kiedy przylatujecie do Polski? chyba juz niedługo? ciekawe jak niunia zniesie lot 🙂 pewnie bedzie ciekawa

Haniu a jak tam Nadusia? ma przebite juz uszki? teraz to jak maął krolewna pewnie wyglada 🙂 jak zniosła prezbicie? płakuńciała bardzo?

a u nas dadadadadada dada da 😁

• Mamusia
a wczoraj wieczorem Szymonek miaal 38 i 1 goraczki 😞 po sczepionce ale bardzo było mi go szoda bo azmiał dreszcze i sie trząsł 😞 płakać mi sie chciało ale dzis juz jest lepiej chociaż ma cieplą głowke musze zzmierzyc mu temp.

Olga super , że Olkowi pomaga ten zagęszczacz. Ja do niedawna niewiedzialam co to znaczy ulewanie ale od konca marca prawie po kazdym jedzonku ulewa lub wymiotuje- utrapienie!

• Mamusia
Kasiu ode mnie też łap oklask 🙂 podziwiam cierpliwość :P

Beatko już pisze 🙂
Wchodzisz na tę stronkę http://imageshack.us/ następnie klikasz BROWSE wybierasz fotkę,następnie PRZEŚLIJ TERAZ,i jak się pojawi fotka to na dole pokazują się linki,kopiujesz link MINIATURA FORUM i wklejasz na forum 🙂 nic więcej tam nie robisz 🙂

A My lecimy 27 maja,mam nadzieję że Vanesska zniesie dobrze podróż,ja mam trochę stracha sama,ale muszę dać radę i pewnie dam heh 🙂

• Mamusia
O... te fale Dunaju rzeczywiście wyglądają mniamniusio... 🙂

Gosiu mój też tak sekundę posiedzi, porozgląda się a potem chce wszystko łapać... a najbliżej mu też do stópek. 😁
Co do podróży na pewno dasz radę. 🙂