Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wesa ty jesteś w 10 tygodniu?? Wow!! ja nawet takiego brzuszka w połowie nie mam!! Z jednej strony ci zazdroszcze - taki upragniony baniaczek 😉 Z drugiej jednak strony w tą sobotę mam ślub i MUSZĘ się wbić w kupioną miesiąc temu sukienkę 🙂 Także brzuszku rośnij, ale od niedzieli 😉

• Mamusia
Jak się czujesz mamo justyno? 🙂 Ja powiem ci ostatnio w porównaniu z poprzednim okresem FANTASTYCZNIE! Brzuszek prawie wogóle nie boli 🙂 Także teraz mam tylko zawroty głowy i zmęczenie 🙂 Ale to wszystko do przeżycia 🙂 ciesze się że poszłaś za radą i odpoczełaś trochę przez weekend 🙂 Co do kolacji dla męża to ja proponuje zamówić pizze z jakimiś zdrowymi składnikami. Zaoszczędzony czas wykorzystajcie w łóżku 🙂 Ja mam non stop ochote na mojego Maćka 😜 mniam 😉

• Mamusia
Nic na ten temat nie słyszałam o tym 13 tygodniu. A piersi tez mam super, takie jak przed pierwszą ciązą, jędrniusie, okrąglusie. hihi pózniej znów opadną hehe. chociaż ja nie miałam takich złych piersi po Mai, karmiłam jątylko 3 miesiące nie zdążyła aż bardzo ich wyciągnąć hehe.

• Mamusia
Mam już wszystkie potrzebne zakupy. Uf jak gorąco 😉

Razem z moją Natalą zdecydowałyśmy się na spaghetti. Adam jęczy już od dawna bo tak bardzo je lubi i takie nasze, na ostro upichcimy mu z córką. Do tego nakupowałyśmy mnóstwo przeróżnych owoców i to one z kwiatami w szklanych misach wystroją nam stół 🙂 Mężuś nawet się nie spodziewa a moja Niunia się ostro wkręciła w przygotowania

Jamelia dziękuję kochana, czuję się lepiej. Od kilu dni nie boli 🙂 A o 13 tygodniu nie słyszałam. Możliwe, że mama miała to na myśli w związku z tym, że 13 to taki przełomowy tydzień. Mi lekarka mówiła, że trzeba właśnie na tym etapie najbardziej na siebie uważać i stąd np przepisała mi ten duphaston na krótki czas. Wiesz? Chodzi chyba raczej o to by dmuchać na zimne ale uważam, że powinnaś korzystać ile tylko masz ochotę. I w dodatku bez obawy i zabezpieczeń 😉

Co do sexu w ciąży to w poprzedniej to się u mnie działo ☺️ Mogłam ciągle i wszędzie 😉 Jak miałam duży brzuch to mój mąż bał się bardziej. A teraz? Na odwrót. Wszystko mam takie wrażliwe. Piersi fajniutkie ale też bolą 😞 Do tego ten bolący w zeszłym tygodniu brzuch i człowiek sam nie wie czego by chciał. A szkoda 😞 Może dzisiejszy wieczór nastroi inaczej ? 😉

wesa brzusio śliczniutki. Ja miewam większy ale i przed ciążą miałam w tym miejscu ciut więcej 😉

• Mamusia
wesa ja mam podobny brzuszek i najbardziej widać go w sukienkach, hoh to za 3 tyg będzie się co raz bardziej krąglił 🙂 co do seksu, mimo iż czuję się dobrze to za bardzo się boję - więc stwierdziliśmy z mężem że poczekamy do końca I trymestru, przez to sny mam całkiem egzotyczne ☺️ poza tym jestem senna że padam o 21 mimo, że po pracy urządzam sobie drzemkę...ale już z górki, będzie się działo 😉

• Mamusia
jem raczej wszystko, chociaż przed ciążą byłam "słodką dziurką" a teraz całkowicie nie mam ochoty na słodycze 😉 troszkę odrzuca mnie również mięso, szczególnie jego przyrządzanie. Generalnie to mam większą ochotę na kwaśne, słone i ostre - ciekawe czy zwiastuje to chłopca 😉
aha tak a propo piszecie o bolących piersiach, a mnie jedynie urosły i mam wrażliwe sutki, a poza tym nie są bolące....trochę mnie to martwi 🤢

• Mamusia
Zachcianki? Generalnie jem normalnie tylko czasami mnie nachodzi na coś w danej chwili ale od początku ciąży mam fioła na punckie zup. Wszystkie a najbardziej takie kwaśne z duuuużą ilością swieżych warzyw. Raczej zup za dużo w naszym domu nie gotowałam ale teraz muszę mieć codziennie zupkę 😉 Zdrowa i nie tucząca a ile radochy 😉 Wciągam też mnóstwo owoców. Podobnie jak w poprzedniej ciąży nie mogę patrzeć na nabiał - co jedynie zimne mleko