Skocz do zawartości

17 tydzień ciąży | Forum o ciąży

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej, jestem w 17 tygodniu (chyba) to bardzo skomplikowane ... i zaczynam się martwić bo nie widać mi jeszcze brzuszka choć przytyłam już 8 kg a w dodatku nie czuje żadnych ruchów maluszka jest to normalne?? Co prawda lekarka powiedziała że wszystko jest ok ale jak was czytam to zaczynam się martwić... 😞

• 1 miesiąc później...
  • Odpowiedzi 384
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć 🙂 zaczęłam 17 tc. od 2 dni się źle czuje mdłości mnie męczą . zamiast przybierać na wadze to cały czas mi spada już schudłam 9 kg. Za 3 tygodnie idę na pierwsze usg i zobaczę maleństwo nie mogę się doczekać. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie 🙂

• 2 miesiące później...
  • 5 miesiące później...
  • Mamusia
Witam wszystkie "mamusie" jestem w trakcie 17 tyg, czuję się jak na razie bez zarzutów, na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że to będzie synuś 🙂 i kupiłam malusie niebieskie buciki dla tatusia na niespodziankę...teraz czekamy z utęsknieniem na pierwsze ruchy. Pozdrawiam brzuszkomamusie

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
czesc "nowe" dziewczyny 🙂
fajnie ze sa jakies nowe mamuski,mam nadzieje ze bedziecie odwiedzac forum,bo fajnie byloby pogadac z kims kto przezywa to samo 🙂
tez jestem niby w 17 tyg ciazy. a niby-dlatego ze z ostatniej miesiaczki wychodzi mi inny wiek 🙂 z usg inaczej a lekarzowi z krecenia koleczkiem wyznaczajacym termin porodu jeszcze co innego 🙂 ale ogolnie trzymamy sie daty z usg. ja nie czuje jeszcze ruchow 😞 albo poprostu nie wiem ze to one,bo to moja pierwsza ciaza wiec czekam z utesknieniem na takie,ktore juz nie pozostawia mi watpliwosci 🙂 jak u w as samopoczucie?
pozdrawiam

• 4 miesiące później...
  • Mamusia
witam brzuchatki 😉
jestem w 17tygodniu 😉 i juz odczulam ruchy wczoraj, brzuch mi falowal i czulam ruchy w srodku;D cudne uczucie 😉 i rano tez je mialam i wieczorkiem tez 😜 a jak siedze to mnie kuje raz z lewej raz z prawej 😉 dzieciatko macha raczkami i nozkami..ahh zaraz bd kopalo;D
zycze wam byscie poczuly je jak najszybciej, cos cudnego. Pozdrawiam wszystkie mamusieeee!

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
hej ja jutro zaczynam 17ty 🙂 ruchów maleństwa jeszcze nie czuję czasem mnie coś zakuje z lewej strony ale nie sądzę żeby to było to.
Obecnie leżakuję na nospie bo mam bóle/skurcze przypominające te na okres.... poza tym nic mi nie dolega.Cały 1szy trymestr czułam się dobrze może dlatego jestem 4,5 kg cięższa 🙂

• 4 miesiące później...
  • Mamusia
hej, ja na podobne "bólo skurcze" dostałam magne b6, do stosowania 3 razy dziennie i o dziwo dało rezultaty 🙂także polecam, bo jest to zwykły suplement diety, nie szkodzi, ale oczywiście nie bez porady lekarza!!!Najlepiej zapytać swojego, bo wiadomo, ze każdy organizm jest inny 🙂pozdrawiam:*

• Mamusia
asiac123 napisał(a):
hej, jestem w 17 tygodniu (chyba) to bardzo skomplikowane ... i zaczynam się martwić bo nie widać mi jeszcze brzuszka choć przytyłam już 8 kg a w dodatku nie czuje żadnych ruchów maluszka jest to normalne?? Co prawda lekarka powiedziała że wszystko jest ok ale jak was czytam to zaczynam się martwić... 😞

spokojnie, każdy organizm jest inny!!!ja też z niecierpliwością czekałąm, szczególnie, gdy czytałam, jak dziewczyny piszą, ze już maja brzusie 🙂u mnie "wyskoczyła" malutka piłeczka kilka dni temu dosłownie z dnia na dzień, także i na Ciebie na pewno przyjdzie pora, choć pewnie nie możesz się doczekać, bo to normalne, ale skoro lekarka powiedziała, ze wszystko ok, to głowa do góry 🙂powodzenia:*