Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 206
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamuSki ; )
Ja tez na Poczatku ciazy Schudlam (9Kg).
Teraz narazie przytylam tylko 3Kg.
Czasami mam Skurcze w nogach, Dostalam Magnez ale od tego czasu co ten Magnez zaczelam brac krecilo mi sie w Glowie, i przestalam je Brac.
Jak wy sie czujecie??
Wiedziecie juz jaka Plec?
Mi ginekolog chcial Powiedziec, ale nie chce wiedziec. Niespodzianka.
Byle ze Zdrowe : **
a na kiedy macie Termin ??

• Mamusia
Hej Dziewczyny!

Już wiem CHŁOPAK! Zachodzimy w głowę jakie mu nadać imię i nie mogę się odzwyczaić od dotychczasowej "Fasolki" 🙂)))) Macie jakieś fajne propozycje?

Twardość miewam i bóle w podbrzuszu również, na razie zalecili leżeć, ale nie do końca przestrzegam zalecenia bo bym chyba zwariowała 🙂
Dodatkowo dziś doszło takie niemiłe kłucie w podbrzuszu trochę gorsze nić skurcz jajników podczas okresu, ale mam nadzieje że to normalne, w środę na wizycie się okaże.

Ważę już 78, przytyłam 6 kg, to chyba dużo, zważywszy że Fasol waży tylko pół kilko, więc chyba czas ograniczyć słodycze 😉))

Plecy tez bolą i ciągnie po bokach, dlatego nie mogę się doczekać jak lekarz pozwoli mi na uczęszczanie na aerobik dla kobiet w ciąży i basen. Swoja drogą - dziewczyny jeśli tylko możecie ruszajcie się bo przyda Wam się kondycja podczas porodu a takie ćwiczenia są również zbawienne dla kręgosłupa.

Termin mamy 18 marca.

3mam za Was wszystkie kciuki!

• Mamusia
u mnie też będzie Julka albo Nikola 🙂 sami jeszcze nie wiem, trudno nam się zdecydować 🙂 mam wizyte w poniedziałek to będe wiedziec ile mi sie przytyło, w każdym bądz razie przytyłam napewno bo ubrania robią sie troche za ciasne 😁 dokuczają mi bóle nóg ostanio,ale nie codziennie i dziwne bo nie bolą mnie nogi w kostkach tylko piszczele, zastanawia mnie to czemu... zaczełam odczuwać wyrazne ruchy mojej Kruszynki 🙂 puka do mnie czasem, przeważnie wieczorami, moje Kochane Maleństwo. mamy termin na 23 marca 🙂 pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie 🙂

• Mamusia
witam w 23tyg. 😜
u mnie ma być Martynka...a jeżeli natura sprawi nam psikusa to ma być ewentualnie Szymon lub Wiktor...6grudnia upewnię się czy oby moja kruszynka na 100% jest dziewczynką bo jak na razie lekarz stwierdził to na 90% więc wolę poczekać i się upewnić...czy wszystkie miałyście już badanie połówkowe bo ja mam mieć je dopiero 6grudnia więc sama sie teraz zastanawiam czy oby nie za późno? 🥴

• Mamusia
capslocc napisał(a):
co do dolegliwości to mnie strasznie kręgosłup boli najbardziej wieczorem i niestety kości łonowe rozciągają się... 😮

Ja mam tak samo.Kregoslup tez najbardziej boli wieczoram i rano jak mam z lozka wstac.A o kosciach lonowych nawet sie nie wypowiadam,bo czasem jak mnie bol zlapie,to az chodzic nie moge 😞 Dobrze wiedziec,ze nie jestem sama w tym cieprpieniu 😉

• Mamusia
Petrusia napisał(a):
a my tez mamy na 23.Marca 😉
Dzis mialam straszne bole i troszke krwawilam, Balam sie. Ale na Szczescie jest wszystko wporzadku i juz nie Krwawie, ale dostalam juz Skierowanie do Szpitala bo moge w nocy znowu zaczac krwawic 😞

Trzymam Kciuki Mamuski 😉

Petrusia trzymam kciuki za ciebie!!!!

MoonCiaa
dawno Cię chyba tutaj z nami nie było.. Moja malutka cały czas kopie i się wierci niesamowicie 🙂 A ja czuję się nawet nawet oprócz tego, że czasami pobolewa mnie podbrzusze 😞

• Mamusia
kasjalana u mnie jest to samo.Taki maly lobuz mi w brzuszku siedzi i non stop szaleje.Czasem az boli 😉Ale przynajmniej wtedy wiem,ze z mala wszystko w porzadku.A mi najbardziej dokuczaja bole kregoslupa.Po wiekszym ruchu czy sprzataniu to mnie tak boli,ze az ciezko mi chodzic 😞 Ale coz zrobic,trzeba jeszcze ten brzusio troche podzwigac 😉A z kazdym dniem robi sie ono coraz wieksze hihi.MoonCiaa a co tam u ciebie?Mam nadzieje,ze juz wszystko w porzadku

• Mamusia
U MNIE TO SAMO CO U WAS DZIEWCZYNY...KRĘGOSŁUP BOLI ŻE HO HO ...MALUTKA KOPIE MNIE CAŁY CZAS PO PĘCHERZU ŻE NAWET NIE LICZĘ ILE RAZY W TOALECIE Z TEGO POWODU JESTEM MYŚLĄC ŻE CHCE MI SIE PO PROSTU SIUSIU ...A TU NIC NAWET KROPELKI...ZA TO UCISK STAŁY... 😮ALE WSZYSTKO JEJ WYBACZĘ ...W KOŃCU TO MOJA MALUTKA KRUSZYNKA WIĘC JAKBYM MOGŁA INACZEJ!!! 😉

• Mamusia
Witajcie dziewczyny mnie na szczescie krę○gosłup nie boli tzn wieczorem np w sobote po wielim sprzątaniu owszem ale tak na codzien nic nie odczuwam az dziwne bo przeciez i bez ciązy ma co dzwigać 🙂 Faktycznie mnie córcia tez kopie i wierci sie bywaja takie dni ze cłąy dzien czuje ale sa tez i takie ze tylko wieczorkiem troszkę pokopie 🙂 Podbrzusze etz mnie zcasem zaboli i czLesto miewam tak powyzej w zasadzie brzuszka ciążowego takie jakby napiete mięsnie. Jakbym miała je naciagniete miewacie cos takiego?

• Mamusia
tak, u mnie napina się się w różnych miejscach i o różnych porach, podbrzusze, powyżej a wieczorami to już cały brzuch napięty tak że mam wrażenie że zaraz pęknie mi skóra, ale to podobno naturalne i wszystko OK
Macica w ciągu doby powinna się kurczyć do 10 razy, jeśli częściej to trzeba się wówczas zgłosić do lekarza.

Na kręgosłup polecam gimnastykę dla kobiet w ciąży i basen ale tylko pływanie na plecach 🙂
Chodzi któraś z Was?

Z imieniem ciągle problem, nic mi się nie podoba, w tym tygodniu króluje Mikołaj ale nie jestem do końca przekonana. Liczę na Wasze podpowiedzi 🙂

• Mamusia
capslocc napisał(a):
TYNKA GRATULUJE SYNECZKA 😜

COŚ MNIE WŁAŚNIE ZSZOKOWAŁO ...MOŻE JUZ CZYTAŁYŚCIE...STRASZNE...
http://www.sfora.pl/Podczas-porodu-lamia-kosci-dzieciom-Inaczej-nie-przyjda-na-swiat-a26731

Matko świeta az strach czytać! Przeciez mozna zrobic cesarke jak dziecko duże , czy oni powariowali?
Dziewczyny co to są za badania połówkowe tzn na czym one polegaja bo ja słyszałam o nich czesto tu na forum ale mi żaden lekarz na ten temat nic nie mówił?

ja mam dziś połówkowe ale to moje pierwsze w życiu więc ekspertem nie jestem więcej na ten temat będę mogła napisac po powrocie czyli około 20.00tej
wiem tylko tyle że połówkowe bo wiadomo w połowie ciąży a charakteryzuje się tym że lekarz na podstawie usg bardzo szczegółowo brzydko napiszę bada "płód" tzn zajmuje się sercem i jego komorami, zastawkami, przedsionkami, sprawdza przepływ krwi, podaje wagę dziecka i mierzy każdą kosteczkę, sprawdza kręgosłup i w ogóle wszystkie narządy wewnętrzne które jużteraz powinny być wykształcone na razie na tyle jestem zorientowana a jak to wygląda w praktyce dowiem się później a i wiem że jest nieco dłuższe niż normalne badanie- wizyta trwa od 30 do 45 min