Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 286
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi
hej dziewczyny!w 25 tygodniu mój maluszek też nieźle daje mi popalić.to moja pierwsza ciąża, niestety jestem zielona we wszystkim.ostatnio twardniał mi brzuch i lekarz zalecił leżenie 24 godziny na dobę. ale jak leże to czuje się jeszcze gorzej, dziecko kopie na potęgę i to prawie cały czas (wcześniej to się ruszało 3 razy na dobę), brzuch ciągnie mnie strasznie i czasem boli na dole. Martwię się czy to normalne zjawisko czy może coś jest nie tak.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Jestem w 25 tc a decyzje o kupowaniu przed czasem podjęłam głównie dlatego, że nie stać mnie finansowo kupić od razu wszystkiego bo wyprawka kosztuje w granicach 2000 zł (dodam, że często liczone jest to bez wózka) więc skąd wziąć na to pieniądze jeszcze przed samymi Świętami 🙂 Poza tym teraz jest już z górki więc dlaczego nie można cieszyć się zakupami już teraz ? 😉
Ja już wydałam pieniędzy w granicach 1500 zł bez wózka a tu jeszcze rzeczy higieniczne, butelki etc. Parę typowo ciepłych rzeczy na zimę, jakieś dresiki i kombinezon na spacerki- także jakby nie patrzeć trzeba mieć pieniędzy w granicach 2000- 2500 zł.
Pozdrawiam:

• Mamusia
jeżeli brzuch ciągnie do doły to koniecznie leż mi tak też powiedział lekarz przy pierwszej ciąży,niestety tak to jest jeden biega do końca drugi cała ciąże leży acha i jeszcze jedno jak kopie niech mąż rękę na brzuchu położy to działa dziecko się uspokaja śmieje sie zawsze że mały już respekt czuje 🙂))powodzenia

• 3 tygodnie później...
Witam ja właśnie wchodzę w 25 tydzień.Czuje się rewelacyjnie prawie nic mi nie dolega przytyłam jakieś 7 kilo. nie mam smaków zachcianek chyba że mentosy owocowe które mogę jeść na okrągło 😁 . Córcia kopie już coraz mocniej no i jest super prawie zawsze pozdrawiam

• Mamusia
Witajcie w 25 tygodniu 🙂
Ja czuję się świetnie. Niestety cukier mam na granicy normy i muszę większą wagę przywiązywać do tego co i jak często jem ale może dzięki temu nie przytyję na dużo. Na chwilę obecną mam około 5-6 kg na plusie
Moja Maleńka jest w tym tygodniu nadzwyczaj ruchliwa. Brzuch rusza się jakby cały czas coś pełzało pod skórą. No i kopniaki coraz mocniejsze 🙂 Posiedzieć długo nie da 😉

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 🙂

• Mamusia
I ja tu jestem czuję się jak na karuzeli takie mam nastroje .Kupiłam już wózek kołyskę i furę małych słodkich ciuszków .Mam już wszystko ,ale często zdarza się że jak idę przez miasto i coś wpadnie mi w oko muszę to kupić .Mały kopie już zdrowo .Dużo leżę odpoczywam i skupiam się tylko na sobie ... 😉no i moim synku jeszcze troszkę i będziemy w 3 kę .

Wczoraj rozpoczęłam 25 tydzień ciąży. I miałam tez wizytę u mojego gina. Synek rozwija się prawidłowo i waży 720 g. Lekarz twierdzi,że nie ma czym się martwić, ale ja jednak trochę się denerwuję. Od początku ciąży mam białko w moczu, do tego waga stoi prawie w miejscu. Przed ciążą ważyłam jakieś 83-84 kg, do 9 tygodnia spadłam na 81,5, w 13 tyg 80 kg i od tego czasu waga podnosi się o 0,5 kg na miesiąc. W chwili obecnej mam wagę z 9 tygodnia. A no i ciśnienie sukcesywnie wzrasta-od 115/82 w 9 tygodniu do 14/81 wczoraj. Boję się zwłaszcza,że jedno dziecię już straciłam- w 11 tygodniu 😞

• Mamusia
Ja tam kupuję a co tam przesądy są nie dla mnie wolę zrobić to teraz a nie w grudniu jak po 1wsze wszystko podrożeje i ja nie dam rady się doturlać do sklepu .A ile radości z tego kupowania .No cieszę się jak dzieciak jak układam rzeszy małego .Aż nie mogę uwierzyć ,że taki człowieczek się wykluje 😁 😮

ja czuje sie swietnie, mam tylko bole kregoslupa a tak to nic. Kacperek kopie przez caly dzien i wieczorami a w nocy tylko czasami. Mam zamowiony wozek z nosidelkiem i lozeczko bo to prawda ze ceny pojda w gore poza tym w grudniu i na poczatku stycznia po remamentach nie bedzie w czym wybrac.... pozdraiwm mamusie!! 😉

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej. Mi dokucza ból krzyża. Najgorzej boli jak dłużej postoje. 😞 Czasami jak opróżniam nos to pojawia się trochę krwi, ale słyszałam że to normalne i żeby się tym nie martwić. W dodatku załapałam infekcję gardła, krtani i oskrzeli. Początkowo leczyłam się domowymi sposobami, ale nie działały. Zakończyło się na wizycie u lekarza i antybiotyku 😞 Jakiś ten tydzień taki blee

witam ja tak sobie rozmyślam bo byłam u lekarza tydzień temu i wtedy miałam 24 a tu pokazuje że dopiero teraz mam. hehe. jeszcze takich cudów nie widziałam 🙂 Na USG oglądałam mojego maluszka. Oczywiście mój maluszek jest strasznie żywy. Nawet na chwilke nie chciał spokojnie usiedzieć. Tylko kopał i przeciągał się. Ale zdjęcie udało się zrobić. niestety potrafi mnie kopnac w czule miejsca 🙂 i czesto pod zebrami mnie uderza, wtedy musze sie polozyc bo wysiedziec nie moge. Ale bardzo lubie gdy mały tak kopie 🙂 wtedy wiem ze jest wszystko ok. reszta sie nie liczy. Pozdrawiam mamusie 25 tyg 🙂 i nie tylko 🙂

• 2 tygodnie później...
Wchodzę właśnie w 26 tydzień. Kupiłam już masę ubranek. Jeszcze nie wiem jaka jest płeć dzidzia i chyba szybko się nie dowiem od mojego lekarze 😠 więc zamierzam jechać na usg 3D . Mam ogromny apetyt, pochłaniam tonę słodyczy 😜 Przytyłam 4 kg. Wieczorami czuje się ciężka i zauważyłam, że wykonywanie niektórych czynności sprawia mi trochę trudności. Mój brzuszek jest malutki, ale od początku 6 miesiąca rośnie w oczach. Nie wiem czy wy też tak macie , ale ja to już bum chciała mieć dzidzia przy sobie liczę dni do porodu 🤪 Oby ten czas szybko zleciał

• Mamusia
hejka!
Ja też pomału robie zakupy dla córci! Narazie te z grubej rury, wczoraj zamówiłam łóżeczko i pościel, już sie nie mogę doczekać jak przyślą.
W piątek byliśmy na usg 3D, ale nasza niunia postanowiła zakryć buziaka rączką i nie pokazywać. Dowiedzieliśmy się tylko że rośnie zdrowa , rozwija się prawidłowo i ma ładne stopki.
Za dwa tygodnie ide na test z glukozą, już się zastanawiam jakie to rewelacje mi wykryją, tym bardziej że przed ciążą trzykrotnie wyszedł mi dziwaczny wynik i musiałam brać tabletki, no ale cóż pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrawiam!

• Mamusia
Jak ten czas szybko leci, wlaśnie zauważyłam, że to już 25 tydzień się rozpoczął 🙂

Powoli zaczynam kompletować ubranka, na razie mam tylko śliczniutkie różowe kapciusie, ale już wypatrzyłam łożeczko oraz wózek- tylko mam dylemat - dwu czy trzyfunkcyjny, w piątek czeka mnie kolejne standardowe kucie i po raz pierwszy test na obciążenia glukozą 🤢
ogólnie czuje się dobrze, maluch wierci się i jeszcze delikatnie kopie 🙃 oby tak do rozwiązania 🙃