Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja dziś od rana czuję sie fatalnie mam gorączkę i od rana umieram z bólu żołądka, więłam panadol i spałam pół dnia, ale nic lepiej 🙂 jak nie ustąpi to jutro idę do lekarza 😉
pozdrawiam i uciekam kąpać mała, odezwę się jutro 🙂

• Odpowiedzi 504
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A Salamandra się też nie odzywała ? Ehh no to zostaje jedyna chyba z terminem na marzec :P .. Wkurza mnie to że lekarze pół ciąży mówili ' żebys tylko dochodziła do 37 tygodnia ' a ty 41 i nicc ;| Brat ma obustronne zapalenie oskrzeli i chyba mnie już bierze bo mam 38 gorączki , i jakoś cieńko się czuję 😞

• Mamusia
Salamandra miala wywolywany porod,wiec Aleks napewno jest juz z nia.Ale jeszcze Fenka tez czeka 😉MoonCiaa to jak cie cos lapie,to wez sie za wczasu kuruj,bo jak juz bedzie malenstwo,to na chorobe sobie nie bedziesz mogla pozwolic.Wez paracetamol,nie zblizaj sie do brata i do lozka.Bo musisz miec sily na porod 🙂

• Mamusia
No prawdopodobnie kolejna trójeczka nam już przybyła, ale dziewczyny coś się nie chcą chwalić szkrabami.Capslocc po cesarce pewnie jeszcze w szpitalu,ale kasjalena mogłaby już nam Nikolę pokazać 🙂 Chyba całkiem o nas zapomniała. Ciekawa jestem też jak to się wszystko potoczyło u Salamandry i czy nasze pozytywne wirtualizajce podzialały 🙂

MoonCiaa, a może Twoje samopoczucie to jakiś objaw początku porodu, a nie choroby? Twoje objawy z kilku ostatnich były dla mnie wręcz książkowe i naprawdę nie wiem jak to możliwe, że jeszcze nie rodzisz 🙂 A co w ogóle z tymi Twoimi bólami, które miałaś dzisiaj, też minęły?

• Mamusia
No tak jeszcze Fenka 🙂 a Monisia powiedz mi co myślisz o locie samolotem z 3 miesięcznym dzieckiem ? Bo chciałabym w końcu lecieć do chłopaka , ale nie wiem czy to do końca bezpieczne 😞
Cały dzień w łóżku leże i z bratem styku nie mam ale jednak i tak się to na nic zdało ..

• Mamusia
A czy to możliwe, że bóle jak na okres mogą być spowodowane rozpychaniem się dziecka? Bo jakoś dziwnie pobolewał mnie brzuch, teraz właśnie takie bóle odczuwam w dole pleców,ale czuję też że mały się wierci i już sama nie wiem co to.
Bo chyba nie rodzę, prawdaaaa? 🙂

Albo może lepiej zrobię sobie ciepłą kąpiel i sprawdzę. Ale bym się zdziwiła jakby coś... 😁

• Mamusia
Estelle, no mi położna mówiła że ból podobny do miesiączkowego to prawdopodobnie ból tuż przedporodowy , a tymbardziej piszesz jeszcze o bólu w dole pleców.. No ciepła kąpiel to w tym wypadku chyba nie dobry pomysł skoro rodzić jeszcze nie chceesz, bo nie wiem czy słyszałaś ale ciepłe kąpiele przyśpieszają poród :P

• Mamusia
Myślałam, że kąpiel wycisza te fałszywe skurcze. No wolałabym jeszcze poczekać, bo mąż daleko od domu, ale jakby co to wyjścia nie ma 🙂 No i z drugiej strony bardzo bym się cieszyła gdyby te prawdziwe skurcze bolały TYLKO tak jak te teraz 😎
Tylko jak na ewentualny początek porodu to moje dziecko jakoś za bardzo się wierci.Myślałam,że wtedy raczej powinno się uspokoić i siedzieć nieruchomo. Zwłaszcza,że całą ciążę za bardzo się nie wysilał i nie gimnastykował.

Swoja drogą niezły masz brzuszek MoonCia. A Twój suwaczek pokazuje, że już jesteś szczęśliwą mamą 🙂

• Mamusia
Tak się wtrące do was:P 😁
Estelle mi jak się zaczynał poród to właśnie miałam takie bóle jakby okresowe i czułam takie spinanie brzuszka. Jak już byłam w szpitalu, skakałam na piłkach, chodziłam, kucałam to sie zrobiły silniejsze i częstsze i wtedy dopiero dotarło że to już 🤪 tylko ja miałam bóle krzyżowe 🤢 strasznie mnie krzyż bolał uczucie jakby mi ktoś na siłę odginał kręgosłup 😮 ale szybki poszło bo w 20 minut urodziłam 😉
a co do ruchów dzieciątka to u mnie mój synek do samego końca bardzo mocno kopał 😉 więc tez nie można stawiać że to jeszcze nie teraz bo ruchy sa mocne 😉
Możliwe że u Ciebie tez się tak zaczyna... zaciskaj nogi jeżeli się nasili to już wyjścia nie ma 😁

• Mamusia
estelle Kasjalenka pewnie padnieta jest po tym szpitalu.Ja tez jak wrocilam do domu,to 2 dni na forum nie weszlam,bo musialam dojsc do siebie i w spokoju sie Julka nacieszyc 😉MoonCiaa ale sliczne brzusio 🙂Kurde,czasem to mi go brakuje,tak na chwile,zeby go poglaskac i zeby mnie odkopnal 😁 😁

• Mamusia
estelle bardzo czesto jest tak,ze niektore dzieciaczki robia sie wlasnie aktywne przy koncu 🙂A bole okresowe wlasnie porod zapowiadaja.Ja skurcze tez czulam od krzyza,i nad ranem jak wylam z bolu to ktg prawie w ogole ich nie wylapywalo 😉MoonCiaa moja siostra urodzila mala 30.10 a 1.02 leciala juz z nia do Polski i wsystko bylo ok.Zreszta my w lipcu tez sie do Polski wybieramy,z tym ze autem.Ale to i tak sporo godzin z maluszkiem,wiec wydaje mi sie,ze i ty spokojnie mozesz leciec 🙂

• Mamusia
Lajsoka wtrącaj się jak najbardziej - opinie doświadczonych mam są dla mnie na wagę złota.A swoją drogą słodziutkiego masz synka 🙂
Co do mojego malucha to to mam wrażenie, że wwierca mi się gdzieś w pęcherz i kręgosłup, więc może jednak te nasilone ruchy faktycznie przepowiadają, że chce już wyjść na świat. No zobaczymy, na razie żadnej regularności w tych skurczach nie zauważam. A jakby co muszę wytrwać już tylko 4 godzin, bo mężuś już w drodze do domu 🙂

MonisiaD mi bardzo brakuje właśnie pustego brzuszka 🙂 Patrzę na fotki sprzed ciąży i trudno mi uwierzyć, że kiedyś mój brzuch był płaski. Nie mogę się doczekać kiedy będę wstawać z łóżka jak człowiek,bez problemu się schylać,bez wysiłku dosięgać do swoich stóp i spać we wszystkich wymarzonych pozycjach,a nie ciągle na boku.Zawsze sobie ze wszystkim radziłam sama i trudno mi się pogodzić z takim ograniczeniem i brakiem zwinności 🙂

• Mamusia
Cześć, jednak u mnie wczoraj to był fałszywy alarm, ale trzymało mnie dość długo i bolało coraz mocniej 🥴
Końcówka ciąży jest zdecydowanie bardzo dziwna i jak tu poznać czy coś faktycznie się dzieje?Teraz to chyba dopiero jak mi wody odejdą to będę pewna,że rodzę.
Przeszło mi koło północy jak zasnęłam, a później też miałam same głupie sny - że jestem na porodówce, różne dziewczyny przychodzą, rodzą i wychodzą, a ja tylko siedzę i czekam i nic się nie posuwa do przodu 😎 mam nadzieję, że tak nie będzie 😁 Tak właściwie to nigdy nie śnił mi się sam poród, zawsze gdzieś krążę, obserwuję innych, albo jestem już po 🙂

Capslocc gratulacje. Rzeczywiście dziewczynka spora - dobrze,że nie męczyli Cię kolejnym naturalnym porodem. Bo miałaś cesarkę, prawda???
No to teraz tylko Salamandra stoi pod znakiem zapytania. Odzywała się jeszcze pod kroplówką, przy 4 cm rozwarcia, a teraz milczy...Co oni jej tam zrobili?

• Mamusia
Ciekawe ile teraz waży mój maluch. Jak obstawiacie, ile może mu przybyć do 40 tygodnia jeśli w 35 tyg. ważył 2600g?

Po opowieściach Capslocc o porodzie pierwszego synka boję się dużych dzieci 🙂

A tak w ogóle to widzę, że została z nas ostatnia trójca ciężarówek 🙂

• Mamusia
A ja mam termin właśnie na Prima Aprilis. Oby tylko nie wyrósł później jakiś oszukaniec 🙂
Ale myślę, że i tak przenoszę co najmniej do 4 - 5 kwietnia. Te ich wyliczenia to psu na budę skoro tylko 5% dzieci rodzi się w terminie.
Widzę, że dla mnie najlepszym "przyspieszaczem" jest siedzenie przed komputerem. Sprzątam, spaceruję i w ogóle cały czas coś działam i nic. A tylko siądę na moment przy kompie i od razu łapie mnie jakiś ból brzucha i pleców 🙂