Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 504
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Capslocc moja już zaczęła zmieniac harmonogram dnia, ale niestety na gorsze, od kąpieli do 2 w nocy nie spała, a później sie najadła i do 9 czasami 10, a teraz po kąpieli sie naje zasypia budzi o 12 do 2 nie śpi naje sie i budzi sie na karmienie o 5,8 do 11 nie spi i znowu je, więc mam nadxieję, że za jakis czas znowu coś zmieni, a dziś przed snem zjadla 220ml, a co 3 godz po 150ml rośnie mały głodomor, ja oczywiście lepiej się poczułam choć nie dobrze i już pracuje na całego, bo święta idą, mam nadzieję, że poźniej troche odpocznę;

Kasjalena nie martw się jeszcze będziesz się martwiła, że je za dużo moja na początku tez spała po5-6 godz pomemlala cyca 10 min i spala, a teraz jak sie rozedrze z głodu to nie wiadomo czy pierwsze tańczyć, spiewać czy lecieć mleko robić 🙂

kasjalena2 napisał(a):
Monisia jak dobrze ze jestes 🙂 Bo dawno cie tu nie było... jeszcze edi icapslocc mogły by sie pokazac, bo dawno ich nie było.
Mooncia mimo wszystko wolałabym miec w domu głodomorka 🙂 niż niejadka. bo codziennie modle sie zeby chociaz te 80ml zjadła z butli bo znowu nie przybedzie na wadze i znowu bedzie czekal nas szpital - masakra. Ale Monisia masz racje moze czesciej ją zacznę budzic - moze sie rozje i bedzie wiecej jadla. Bo narazie to taka kruszynka...
Dziewczyny jestescie bardziej doswiadczone - wiecie moze czym odróżnić wymioty dziecka od ulewania?

kasjalena2 ja z powodu wymiotów wylądowałam z moja Paulinką w szpitalu. Wiem jaki stres przeżywałaś 😞
Wymioty u noworodka wyglądają identycznie jak u dorosłego człowieka. To jest taki sam odruch. Mojej malej też sporo się ulewało - po prostu jedzonko z buzi się dosłownie wylewało, nawet w dużych ilościach.
Nam pomaga jak trzymamy Małą na ramieniu do odbicia. Nawet jak jej się nie odbije (mamy z tym problem 😞 ) to przynajmniej już nie ulewa. Dodam, że potrafi tak godzinę wisieć na ramieniu w oczekiwanie na odbicie i czasami nic z tego, alle przynajmniej wymioty się skończyły i już tak nie ulewa.

• Mamusia
Ja też mam problem z odbiciem, mały się naje i jak mu się nie odbije to go boczkiem kłade gdyby mu się ulało .. Ale moge go nosić i noić do odbicia i nic a potem go brzuszek bolii i się budzi odbije mu się i idzie spać .. Prócz tego bardzo często ma czkawkę :/ nie wiem czy to normalne..

• Mamusia
Aleksowi tak samo, nie odbija sie prawie wcale, a potem meczy go brzuszek, zaczełam przed karmieniem podawac sub simplex zobaczymy czy pomoze, bo terap cyc na kazde zawolanie wychodzi mi bokiem i pewnie moze byc tylko gorzej bo juz teraz jak nie dostanie to jest taki ryk jakby mu ktos raczki wyrywał.... 😞

• Mamusia
A ja wrocilam ze spaceru i od poloznej,bo trzeba w domu porzadki porobic.I musze wam sie pochwalic,ze moja panna rosnie jak na drozdzach.W ciagu 2 tyg przytyla rowny kilogram i teraz wazy 4360g 😁 😁 I jak tu sie nie cieszyc 🙂
Capslocc szkoda mi ciebie.Mam nadzieje,ze niedlugo sie malej poprawi i sie w koncu wyspisz.Zdjecia sliczne 🙂Ja wlasnie Julke polozylam w macie edukacyjnej i od razu widac,ze to kobitka,bo smieje sie do lusterka 😁 😁 Kasjalenko mi tez za wami teskno bylo.Ale widze,ze jak mnie nie ma,to prawie nikt nie pisze 😉

• Mamusia
Capslocc Aniak a nie macie kogoś do pomocy, mi mamcia wczoraj wysprzątała całą chałupkę a ja sobie smacznie spałam, początkowo oponowałam ale Mama nie dała się i tak zrobila co chciała a ja byłam tak padnięta że zasnęłam przy furgoczącym mi pod nosem odkurzaczu 🙂 Zawsze do większego sprzątania można kogoś wynająć.

A Aleks mimo braku słoneczka, własnie śpi na balkonie zapatulony w spiworek i chyba mu tam dobrze 🙂 Szykujemy sie na pierwszy spacerek jak tylko slonko się pojawi. Bo ile mozna na nie czekać i siedzieć w domu???? 😉

Dziewczyny może przenieśmy się na wątek Przyszłe i obecne mamusie według miesięcy porodu -> URODZIŁAM W MIESIĄCU...... Tam tez Marcóweczki dzis zostały przez Admina przeniesione, ich tez coraz mniej, połączmy siły

Salamandra napisał(a):

Dziewczyny może przenieśmy się na wątek Przyszłe i obecne mamusie według miesięcy porodu -> URODZIŁAM W MIESIĄCU...... Tam tez Marcóweczki dzis zostały przez Admina przeniesione, ich tez coraz mniej, połączmy siły

Sądzę, że takie rozwiązanie będzie najlepsze. Taka jest struktura tego forum 🙂

• Mamusia
kolki trwaja zazwyczaj do 3mc zycia dziecka ...przynajmniej mój synek tak je miał...od poczatku samego podawałam mu espumisan 5-6 kropelek później po miesiącu 10kropelek lub esputicon tez działa dobrze ...po herbatce koperkowej było jeszcze gorzej...trzeba sprawdzic który środek najlepszy i dla którego dziecka ...bo wiadomo jedne dzieci zareagują na jeden ale nie koniecznie na drugi...trzeba po prostu to sprawdzić 😉

• Mamusia
Dzieki Capslocc 🙂 Spróbuje - tylko jak często to podawałaś? Ja przed każdym cycem daje 15 kropli sub simplex ale na razie nie skutkuje, a ten espumisan to wyciskać z tej malej kapsułki, jak często?

Tak Tak chodźmy na http://www.brzuszek.net/forum,odp_marzec_20011_poczatek_drogi,338,384004.html,str=0

Kasjalena juz tez tam sie przeniosla, czekam na reszt bo sie z wami tak troske zzylam i nie chcialabym tracic kontaktu.... 🙂

• Mamusia
Witam dziewczyny. Widzę, że nie nadrobię wszystkiego za jedną posiadówą (zwłaszcza, że tyłek boli 🙂 ) wiec tylko pochwale się moją historią.
Otóż na wizycie 6.04 jak zwykle nic się nie działo i pani doktor postanowiła dać mi skierowanie na 7.04 na patologię i nieco dopomóc badaniem 😎 Kiedy sobie wracałam z tej wizyty poczułam wilgoć w majtkach, poszłam do łazienki i zobaczyłam wielką plamę krwi i chyba ten słynny czop - taka galaretowata bordowa kulka. Przestraszyło mnie tak intensywne krwawienie więc postanowiłam nie czekac do rana tylko od razu stawic się w szpitalu. Tam mnie zbadali, miałam rozwarcie na 1cm, jakieś skurcze co 3 minuty, których nie czułam i czyste wody, no i postanowili wysłać mnie na porodówkę. Niestety po 4 h oksytocyny, która nic nie dała wróciłam na salę. I tak sobie leżałam na tej patologii i miałam czekałać na sygnał od dzidziusia 🙂 A raczej nie leżałam a spacerowalam i wyczyniałam inne cuda byle coś ruszyło.Tam to dopiero mnie irytacja dopadała - wszystkie wokół na pdtrzymaniu,a u mnie mimo starań - nic. Co 2 dni badanie i z wielką biedą 0,5 cm postępu rozwarcia,3x dziennie KTG i moze z 1 marny skurcz na 30 min.Mówię wam co ja tam przeżyłam, już nawet położnik się smiał,że z takimi skurczami mam takie same szanse na poród jak on 😉
I tak minęła środa, czwartek, piątek,sobota,niedziela...jeszcze na wieczornym KTG nic nie wskazywało na rychły poród, a tymczasem w poniedziałek o 3 odeszły mi wody.

Witam 😆
jestem obecnie w 40 tygodniu ciąży za 4 dni bedzie to początek 41 tygodnia ale moja córeczka nie ma zamiaru wyjsc na świat... byłam wczoraj u ginekologa w szpitalu no wszystko wporządku 😆 podpowiedzal mi zebym duzo spacerowała i zaczeła uprawiac stosunek z partnerem to moze nakłonic malude by wszybciej sie urodziła wiec trzeba bedzie próbowac 😆 😆 😆
pozdrawiam wszystkie mamusie te doczekane i te co czekaja tak jak Ja 😆 😆

• 1 miesiąc później...
MonisiaD napisał(a):
estelle czekalam na jakas wiadomosc od ciebie.Moje gratulacje kochana.I ty sie w koncu doczekalas.My przenioslysmy sie na ten watek.Mam nadzieje,ze i ty do nas dolaczysz
http://www.brzuszek.net/forum,odp_marzec_20011_poczatek_drogi,338,384004.html,str=0#758895

tak, aby nie skakać po wątkach, napiszę z tego miejsca, że wszystkie marcówki 2011 (podobnie jak wszystkie mamy lutowe 2011 i majówki 2011) są już na http://www.mamusie.net - to jest, myślę dobre miejsce, żeby stąd gdzieś wyskoczyć dalej 🙂