Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

We wtorek, rodziłam w czwartek, czyli 5 doba, ale i w 4 wypuszczają jak zdrowy dzidziuś i mama, ja trochę musiałam poleżeć, bo okazało się przy tym cięciu, że mam mięśniaki macicy, brałam oxytocynę (nie ominęła mnie 😉 dziewczyny na wywołanie porodu, ja po porodzie) na obkurczanie, bo leniwie się kurczyła, ale 5 doba jest w sam raz, bo wyjęli mi szew i już czułam się całkiem dobrze 🙂

• Odpowiedzi 504
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mamamichala napisał(a):
We wtorek, rodziłam w czwartek, czyli 5 doba, ale i w 4 wypuszczają jak zdrowy dzidziuś i mama, ja trochę musiałam poleżeć, bo okazało się przy tym cięciu, że mam mięśniaki macicy, brałam oxytocynę (nie ominęła mnie 😉 dziewczyny na wywołanie porodu, ja po porodzie) na obkurczanie, bo leniwie się kurczyła, ale 5 doba jest w sam raz, bo wyjęli mi szew i już czułam się całkiem dobrze 🙂

ja tak tylko pytałam bo moja znajoma w sobotę tam urodziła Błażeja dlatego mogłyście się spotkać
dobra już nie przeszkadzam wszystkiego dobrego życzę

Hi, hi, to pewnie grzeczniutki Błażej bo nie słyszałam, żeby te młodsze maluszki dokuczały mamom 😉 no bywały dni, że było naprawdę "ostro" z porodami, np kiedy wychodziłam były 3 cięcia i 2 porody naturalne - jak w kalejdoskopie 😉
powodzenia!!!

Ostatni dziś próba
[URL=http://img820.imageshack.us/i/img7130c.jpg/][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/721/img7130c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Dziewczyny czy któraś z Was miała nacięcie krocza? Mi nacięli bo Aleks się zawinął w pępowinę za szyję i lekarz który mnie pozszywał zrobił to tak mocna że okropnie mnie ciągnie, chyba ten najgłębszy szew, sa rozpuszczalne, coś sączy się i nie chce zagoić no ból okropny, aż płakac się chce, 3 dzień leże i kwiczę, M ogarnia wszystko praktycznie sam, karmie tylko na stojąco bo siedzieć nie mogę, była położna, powiedziała że nic mi w szpitalu za wiele nie pomogą i stosuje okłady z Rivanolu i Sody i wietrze i jem na potęg paracetamol ale wcale lepiej nie jest - czy któraś ma doświadczenie w tej materii? i jeszcze jedno, jak długo powinna lecieć krew, dziś minął tydzień i ciągle cieknie w dodatku wydaje mi się że to nie jest czysta krew tylko z domieszkiem czegoś żółtego jakiś płyn organiczny....

MamaMichala No śliczna Hania 🙂 O której sie urodziła, my o 14:00

• Mamusia
Mamamichala sliczna masz coreczke 🙂Dziewczyny jeszcze raz wam gratuluje 🙂Salamadro ja nie karmie malej piersia,bo nie mam juz w ogole mleka,wiec to napewno nie od tego,co ja jem.Wczoraj moja laktacja umarla smiercia naturalna,ale teraz przynajmniej wiem,ze to nie moja wina,tylko przez te leki co dostawalam w ciazy.Jakos mi dzieki temu latwiej sie z tym pogodzic.A my dzis drugi dzionek w domku.Mala juz nie kicha,ale jeszcze ma cos w nosku,wiec nie ryzykuje z wyjsciem.Cwaniara mala jak juz widzi aspirator do nosa,to glowe odwraca 😁 Kasjalenko jak tam dzisiejsza noc?Mam nadzieje,ze bylo lepiej.U nas od 23-3 nie bylo spania,ale potem jak slonko zasnelo,to dopiero po 7 sie obudzila 🙂

• Mamusia
Monisia przy Twojej trosce i matczynym podejściu z sercem na dłoni nie ma mowy żeby była jakakolwiek Twoja wina, tym bardziej ze jesteś super zdrowa i jak to mówi mój Tata dorodna 😉 kobitka, w koncu Słowianka!!! Gdyby nie te leki byłoby wsz ok z pokarmem.
Gdybym mogła z chęcią bym sie z Tobą podzieliła bo u mnie dla odmiany sie przelewa i zbieram pokarm do banku mleka dla malutkich sierotek bez mamy i taty.

• Mamusia
Dzieki Salamandro:*:*Capslocc slodziutka masz ta coreczke 🙂A te usmiechy maluszkow faktycznie wynagradzaja wszystko 🙂A ja wlasnie czytam o antykoncepcji i chyba zdecyduje sie na wkladke IUS(mirena).Musze sie tym zainteresowac,bo w srode ide do poradni antykoncepcyjnej i trzeba bedzie sie na cos zdecydowac,bo tabl nie moge brac,plastrow tez nie a prezerwatyw nie chce

capslocc piękną masz tą Czarnulkę i jakie długie włoski ma 🙂

Mam pytanie do was dziewczyny - jak układacie do snu swoje maleństwa? w szpitalu mówili mi że dziecko ma cały czas leżeć na boku (najlepiej na prawym), znów położna kazała kłaść małą na pleckach, ale ja boję się że może jej się ulać i może się udusić 😞

• Mamusia
MonisiaD
Aż mi sie płakać chce.......Ja tez chce miec juz takiego skarbeczka przy sobie
Masz przepiekną córeczke

Wszyskie wasze dziecaczki są cudne i kochane dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja nadal czekam dzis znow bylam na ktg i nie mam skurczy ....... 😞
Jutro znów ide....

• Mamusia
aniak1980 nic z tego, też jeszcze nie rodzę 🙂 Byłam znowu na wizycie i KTG i nic nowego, więc sobie dalej czekam.
Dziś znajome uraczyły mnie mrożącymi krew w żyłach opowieściami z porodów, więc już niekoniecznie mi się spieszy 🥴 Zresztą czuję,że to będzie przyszły tydzień, więc na razie luz.

Bardzo szkoda mi edi, byłam pewna, że te wszystkie dolegliwości minął niedługo, a tu taka diagnoza... Nie bardzo rozumiem tylko czemu nie może mieć już więcej dzieci? Myślę, że warto byłoby skonsultować się z innymi lekarzami, bo zazwyczaj co specjalista to inna diagnoza. Polecam Instytut Reumatologii w Warszawie.