Skocz do zawartości

krótki ZWIĄZEK - szybko DZIECKO | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

hej 🙂
mała ma 2900g-tak wyszło na usg-zobaczymy jak wyjdzie za niedługo w realu 🙂 bo według pierwszego usg-35tydz,według obecnych wymiarów 37tydz. a według okresu 39 tydz,więc idzie zgłupieć 😁
mi się udało prawko zdać dwa lata temu za pierwszym razem 🤪
mąż chce od razu drugie,ale nieeeeeeee... chociaż z drugiej strony zawsze chciałam 3-4 dzieci a duża różnica w wieku jest troszkę niefajna,więc nie wiem. poza tym chce się pierwsze sprawdzić w roli matki przy jednym...nie wiem jak to będzie-chyba,że natura znowu mi sprawi niespodziankę i okaże się,że będzie nas więcej jak z pierwszym dzieckiem 😁

• Odpowiedzi 292
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
GoGr może... Choć ja zdałam dopiero z nastawieniem "mam to w d***e, w końcu to nie od moich umiejętności zależy..." 😁 😉

Kasia co racja to racja - te przepisowe ileś tam godzin, które trzeba wyjechać przed przystąpieniem do egzaminu na prawko to za mało... Potem uczy już życie.

Malutka90 niedługo się dowiesz na własnej skórze jak to jest z tymi maleństwami... Więc zadecydujecie... No chyba, że jak piszesz, znów niespodzianka będzie. 😉

ja coraz gorzej i ciężej 😁 normalne 😁
przedwczoraj miałam biegunkę i wymioty dopóki nie zasnęłam z wyczerpania,a dziś od rana robię porządki,brzuch boli,skurcze też czuję kilka razy dziennie,ale jeszcze chyba nie mój czas 🤪

Kochana to Ty tak nie szalej bo jeszcze przy tym sprzątaniu urodzisz;p
Ja to do samego końca skurczy nie miałam... Dopiero jak mi wywołali poród w 10 dniu po terminie;p
A skoro już biegunkę masz to może organizm Ci się oczyszcza?? może to już niebawem?? 😉

a wiesz, że rzeczywiście tak jest - jak ruch to na każdym temacie, jak cisza to wszędzie.. i siedź przed kompem i czekaj aż się któraś pojawi i napisze coś;p

dokładnie,ale wiesz-ja jeszcze dzidzi nie mam to siedzę na kompie z nudów,mąż poszedł na nockę,więc jedyne co to mi zostaje oglądanie filmu...
a jaka głodna jestem 🤪 normalnie non stop-zjem coś aż mam wrażenie,że mi się wysypie spowrotem do buzi,ale dalej jestem głodna...paranoja jakaś 🤪
nigdy nie miałam zgagi i wczoraj chyba był mój pierwszy raz-zresztą teraz też leciutko-nie wiem jakie to uczucie ale czuję to jakbym miała miętowego cukierka w żołądku i czuła go po całym przełyku i nic nie pomagało na to 🥴 więc chyba zgaga 😁

hehe w pierwszej ciąży miałam tak samo - zgaga baardzo delikatna dopadła mnie pod koniec 8 m-ca.. W sumie to do dziś nie jestem pewna czy to zgaga była;p

idę chyba spać bo moje małe pewnie się znów koło 3 obudzi;p A w sumie i tak nic specjalnego ani na necie ani w tv nie ma;p dobranoc malutka 😉
a na zgagę dobre zimne kwaśne mleko 😉