Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U mnie w pracy nawet o home office do dzisiaj nie zapytali,a pracuje tam prawie 3 lata.Z reszta u mojego meza to samo bylo.Ja mialam na poprzedniego pracodawce,no ale ostatnio zmienilam,bo wszedzie zglaszalam zmiane nazwiska,a maz przy okazji tez wyrobil.To chyba zalezy od pracodawcy,nasi nie byli nadgorliwi 😆

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nom widocznie tak , ale wiesz to zalezy poprostu od kontroli jakiegos zespolu, bo jesli ja bym nie miala tego papierka to poprostu praca jak by na czarno itp , jakies kary do zaplacenia czy cos w tym stylu pamietam jak mi mowil o tym 😉
Ale nie waze 🙂
Jak sie czujesz? Moja mala juz sie lekko przebudza pewnie zachwilke bedzie chciala jesc 😁
A i z kad jestes z pl ?

• Mamusia
Sepolno Krajenskie,takie male miasteczko w kujawsko-pomorskim niedaleko Bydgoszczy.Pewnie i tak nic ci to nie mowi 😜 A ty skad jeses?No ja dzis sie duzo lepiej czuje,to chyba przez to,ze pogoda duzo lepsza.A jak tam twoje malenstwo?Kurcze,ale ci dobrze,ja na nasze musze jeszcze troche poczekac 😜

• Mamusia
No zbytnio duzo mi to nie mowi 😁 ale jak kolo bydgoszczy no to mniej wiecej wiem.
Ja jestem z Rabki-Zdrój niedaleko Zakopanego :]
No dzis akurat pogoda jest nawet nawet 😁 chodz i tak to juz dosc zimnawo czasami jest.
A moje malenstwo juz 4 godziny spi 🤪 🤪 az w szoku jestem ze sie jeszcze nie obudzila na jedzonko, ale pewnie jak sie obudzi to z rykiem niemilosiernym 😁 hehe

Oj zobaczysz zleci bardzo szybciutko :]

• Mamusia
zalezy od pracodawcy. jak przyjdzie kontrola i sie okaze ze nie masz home office, to moga zabronic ci pracowac az do momentu jego uzyskania. a pracodawca dostanie kare pieniezna. boje sie ze jak wysle aplikacje, to moga mi wstrzymac macierzynskie czy cos. a swoja droga, to w home office powinni byc zarejstrowani potencjalni terrorysci, zeby mozna bylo ich kontrolowac a nie polacy. przeciez i tak nie mozemy funkcjonowac bez national insurance number 🙂

• Mamusia
Nusia27 a od kiedy wybierasz sie na macierzynski?Zalatwienie home office trwa z 3 tygodnie,wiec pewnie zdarzysz.Z reszta jak moja kolezanka szla na macierzynski to nikt o to nie pytal.Dopiero jak skladala wniosek o child benefit to tam dopiero potrzebuja home office.Loli zgadzam sie z toba,nie wiem po co mamy sie tam rejestrowac.To pewnie takie dodatkowe zrodlo dochodu dla tego panstwa.A czas mi niesmowicie szybko leci.Wydaje mi sie,ze dopiero co sie o naszym skarbie dowiedzielismy,a tu juz prawie polowa za nami 🙂

• Mamusia
nie boje sie ze nie dostane macierzynskiego, tylko ze mi je wstrzymaja czy cos jak zloze podanie o home o. i dostane odmowe... zostaly mi 3 tygodnie pracy, potem na urlop do 7 stycznia i od 12 stycznia zaczyna mi sie macierzynskie. zastanawiam sie czy nie wystarczy, ze maz ma home office. jak juz bede na urlopie to jade do polskiej agencji rozliczyc podatki i dopytam sie ich o wszytsko...

• Mamusia
Pamietam,ze jak kolezanka skladala aplikacje o child beneft to dostala potem druga aplikacje w ktorej pytali wlasnie o jej nr home office i jej patrnera.Z reszta nawet ksiegowa jej powiedziala,ze zanim zlozy aplikacje o benefity musi to wyrobic.Dlatego tez moj maz to wyrobil,zeby miec to w razie czego z glowy

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Pamietam,ze jak kolezanka skladala aplikacje o child beneft to dostala potem druga aplikacje w ktorej pytali wlasnie o jej nr home office i jej patrnera.Z reszta nawet ksiegowa jej powiedziala,ze zanim zlozy aplikacje o benefity musi to wyrobic.Dlatego tez moj maz to wyrobil,zeby miec to w razie czego z glowy

zobaczymy jak to bedzie, bo ten benefit nalezy sie nawet jezeli dziecko z jednym z rodzicow przebywa w polsce. jak beda wymagac to w tedy zloze 🙂

• Mamusia
To pewnie przeze mnie,bo ja taka gadula jestem 😆 Mam nadzieje,ze wam to nie przeszkadza 🙂W koncu fajnie jest sobie pogadac z kims w podobnej sytuacji jak ja 😁 Zycze wam dziewuchy milego dzionka,ja sie wlasnie wybieram do citizens bureau advice po mala porade w zwiazku z moim pracodawca..

• Mamusia
JA NIE BARALAM zadnego znieczulenia kochana poniewaz jak zajechalam do szpitala to mialam juz 9cm rozwarcia 😁 hehe

Hmmm mi sie wydaje ze jak sie zaczna skórcze to nie jechac odrazu do szpitala tylko dopiero jak sa co 4-5 min poniewaz ja sie moglam zrelaksowac u siebie w lozku chodzilam sobie na spokojnie na wc i nik mi nad glowa nie stal, a wiadomo jak sie juz w szpitalu jest to lekka nerwówka.

O to moja coreczka 🙂
[URL=http://img207.imageshack.us/i/slicznie.jpg/][IMG]http://img207.imageshack.us/img207/3581/slicznie.jpg[/IMG][/URL]