Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Loli napisał(a):
Maja no wiesz ja lecalam 24H i mialam tylko swoja koszulke i jedna lekarska ! i ta lekarska po porodzie wyzucilam i puzniej jak sie wykapalam to zalozylam swoja.
Wydaje mi sie dzieczyny ze nie ma po co pchac niepotrzebnych zeczy i zeby puzniej torba nie wazylam kilogramy
Przecierz jak wam cos zabaraknie to zawsze moze wam przywiesc partner czy ktos, jak bedziecie musialy zostac dluzej w szpitalu.

A i mam nadzieje ze kazda wie ze przy wychodzeniu ze szpitala z dzidzia trzeba miec fotelik samochodowy bez tego nie wypuszcza!

tak, fotelik obowiazkowo, ale to w momencie wychodzenia do domu, nie bierzcie go z soba od razu do szpitala 😜
ja na szczescie po 3 h po porodzie bylam w domu, wiec nie skorzystalam prawie z niczego z torby. 😁

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hey dziewczyny.Mnie wlasnie jakies 10 minut temu obudzil moj kotek 😁 Przyszedl normalnie sprawdzic,czy oddycham i wasmi mnie przy tym po buzi pogilal 😁 I jak go tu nie kochac 🙂Dzisiejsza noc byla 3z kolei prawie bezsenna 😞I wiem juz napewno,ze dzis z lozka nie wstaje,bo tak mnieplecy bola,ze nie dam rady
MadziaW rozwarcia mi niekt nie sprawdzal.Tu w tym kraju tylko lekarz takie rzeczy potrafi i to nie kazdy..Spotkalam sie z tym tylko raz 2 tyg temu na triage.Jesli chodzi o porod,to polozna mi powiedziala,ze nawet jak wyniki bede miala w normie,to i tak mi ciaze w 37tyg wywolaja.Ale w tej sytuacji chce z lekarzem (innym niz ten debil ostatnio)pogadac,ze chce sprobowac sama urodzic.Trudno,niech mnie poloza na labour ward,jakos dam rade.Ale naprawde od poczatku bylam nastawiona,ze to ja malutka urodze i nie chce isc na latwizne.Wiem,ze podlacza mnie do wielu monitorow,to jesli by sie cos zlego dzialo,to wtedy moga robic ta cesarke.
A ucze sie angielskiego.W koncu zawsze jakis papier sie przyda.;Jestem wlasnie na ostatnim roku ESOL.Czemu mialam nie skorzystac,skoro jest za darmo 😁 No i teraz za tydz mam egzamin,nie wiem jak dam rade.W sumie dobrze sie zalapalam,bo od przyszlego roku w zwiazku z cieciami podobno student bedzie placil polowe ceny kursu
A jesli chodzi o becikowe,to podobno bardzo ciezko je tu dostac.No i tak jak loli pisala trzeba miec najpierw child tax credit albo working tax credit.I trzeba to zalatwic najpozniej w ciagu 3 miesiecy od porodu.Ale zazwyczaj i tak odmownie wysylaja.Moja znajoma 5 razy sie odwolywala,a i tak jej nie dali

• Mamusia
A teraz wszystko co do szpitala spakowalam.
DLA SIEBIE:
-pizama.Nie bralam koszuli,bo szpitalu na caly porod i tak kaza ta szpitalna zalozyc
-chusteczki do higieny intymnej
-zel pod prysznic
-pasta/szczoteczka do zebow
-szampon i odzywka(jakby mnie czasem dluzej zostawili to wole miec)
-krem do twarzy i balsam do ciala
-wkladki laktacyjen.Koniecznie!Ja juz sie teraz nigdzie bez nich nie ruszam
-podpaski poporodowe(maternity towel)
-stanik
-recznik
-laczki
-chusteczki chigieniczne i takie nawilzone zeby twarz sobie przetrzec
-dokumenty-dowod,zolta ksiazka
-woda niegazowana,lucozada i snicwrsy
-dezodorant
-skarpetki
-myjka
-nipple cream-ten do sutkow-ja mam z aventu
-pomadka do ust nawilzajaca(podobno bardzo sie przydaje)
-majtki(ja sobie kupilam w primarku takie czarne figi po 5 w paczce pakowane,bo jak sie po porodzie pobrudza,to je poprostu wyrzuce)
-dres(normalnie w dresach nie chodze,ale sobie wzielam na wyjscie ze szpitala,bo bedzie mi porostu wygodnie

DLA MALUTKIEJ
-pieluchy tetrowe(jakby sie malej np cos ulalo ja wzielam 3 na wszelki wypadek)
-pampersy(ja spakowalam cala paczke czyli 43 sztuki)
-siochy-2 pary
-body z dlugim i krotkim rekawem-kazdego po 2
-rekawiczki niedrapki
-czapeczki-2 sztuki
-kocyk
-recznik dla malej(tak na wszelki wypadek,jakbym miala czasem dluzej zostac)
-kombinezon(zeby ja w nim ze szpitala przywiesc)
-smoczek
-butelka i 2 katroniki mleka dla noworodkow na wszelki wypadek
-bepanten
-chusteczki nawilzane
-skarpetki
-fotelik samochodowy ale on jest w aucie w bagazniku juz schowany,zeby go nie nosic ze soba

Wiem,ze moze wam sie tego sporo wydac,ale ja zawsze wole mniec wszystko pod reka.Bo nigdy nie wiadaomo,jak to bedzie w szpitalu i jak dlugo trzeba bedzie w efekcie zostac.I zeby nie bylo,wszystko to zmiescilo mi sie w 1 torbe 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
I zeby nie bylo,wszystko to zmiescilo mi sie w 1 torbe 🙂

noooo..... to zuch dziewczyna 😁 😁 😁

tez jestem z siebie dumna hiihi

proponuje spakowac plyte cd np relaksacyjna, albo jakas ulubiona.

• Mamusia
Hehe wariatki 🙂Nie wiem ile wazy,ale to nie ja ja bede nosic tylko maz 😁 😁 A naprawde wole miec wszystko ze soba.Zwlaszcza,ze wisi nade mna topor cesarki.Kasiaak sliczna masz coreczke.A jesli chodzi o muzyke,to mi i tak pewnie by nie pomogla 😉Wiem jak teraz sie zwijam z bolu i nic mi nestety nie daja.Ja to w ramach relaksu do wanny sie klade 😉 Loli majtki mi siostra po swoim porodzie doradzila

• Mamusia
tez mialam te czarne gacie z primarka, dwie paczki. jak bylam w szpitalu to poprostu je wyrzucalam.
ja mialam torbe spakowana na 1 dzien a spedzilam ich w szpitalu prawie 5. koszule nocne przepacalam, ze szok bo w szpitalu bylo chyba z milion stopni 🤪 a i karmienie cycuchem to jak wysilek fizyczny na poczatku. czlowiek sie poci i pic sie chce, ze hej 🙂

• Mamusia
MOja córa :d konczy zaniedlugo 5 miesiecy 🙂

[URL=http://img600.imageshack.us/i/image017r.jpg/][IMG]http://img600.imageshack.us/img600/1739/image017r.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img209.imageshack.us/i/image010ya.jpg/][IMG]http://img209.imageshack.us/img209/2366/image010ya.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]