Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
MajaCh napisał(a):
nusia27 napisał(a):
sto lat dla jubilatek 😁

I MY DOLACZAMY SIE DO ZYCZEN, ROSNIJCIE DUZE ,ZDROWE I PIEKNE, A POTEM LAMCIE SERCA LENIWYM SLONIOM:*

Kaya dziekuje za zyczenia i sle buziaczki tez Vanesce. podziekowania spoznione, dzieki za pamiec. 😘
my w koncu doczekalismy sie na pierwszego zabka 🙂 w koncu wylazl dzis 😁 niezle spozniony, osmiosiesieczna buzia by byla bez zeboli, ale cos sie w koncu wyklulo 😉

a jesli chodzi o paszporty, to juz od dawna polki dla dzieci jest na rok. my na szczescie mamy angielski 😉

pokaz zabka 🤪 gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😘 😘

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
wyslalam kolzance smsa i jej 15 miesieczny synek przniosl jej telefon z przedpokoju, zeby jej pokazac ze sms przyszedl 🤪 ten sam chlopiec jak oglada zdjecia w komorce to sobie paluszkiem przesowa na nastepne 🤪 normalnie pokolenie z chipem w glowie

a moja ma ostatnio faze ze jak ogladamy zdjecia w pracie a ona jest blisko to musi tez je widziec normalnie tak sie patrzy i lepek wysuwa 😁 jakby najwiecej rozumiala hihi

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
wyslalam kolzance smsa i jej 15 miesieczny synek przniosl jej telefon z przedpokoju, zeby jej pokazac ze sms przyszedl 🤪 ten sam chlopiec jak oglada zdjecia w komorce to sobie paluszkiem przesowa na nastepne 🤪 normalnie pokolenie z chipem w glowie

cos w tym jest. synek mojej corki czesto rano wydzwania i rozmawia po swojemu, boki mozna zrywac. potrafi sobie odblokowac klawiature i zadzwonic 😁

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
a kaya miala jakies objawy zabka???

wlasnie chcialam to napisac 😜 mialam marylce zrobic zdjecie tego pekniecia, ale jak tylko odchylam jej warge to ona wywala jezyk 😜

ona miala objawy od 3go m-ca zycia 😁 😉 co zielona kupka i czesta kupka, to pewnie na zabek,
co bardziej marudna - to pewnie na zabki.....
i tak w kolko. nie miala temperatury, zachowywala sie jak zwykle, troche smiechu, troche marudzenia, jak zwykle.... 😁
Nusia, popukaj normalna lyzeczka, jak jest pekniecie, to pewnie i kawalek zabka juz jest 😉

• Mamusia
jeeej, ja myslalam,ze my mamy schemat dnia w sumie ja mam swoj a ona ma swoj jak sie okazuje, zwlaszcza jesli chodzi o spanie.......czy to normalne,ze dziecko w tym wieku przesypia tylko okolo 3 godzin na caly dzien?????/ i chce zeby jaa nosic jak samolocik brzuszkiem w dol bo wtedy wszzystko widzi, a najbardziej interesujaca jest kuchnia. 🙂

hej! Ja tez z UK, moja pierwsza ciaza. ciesze sie wlasciwie ze tutaj, bo z tego co sie orientuje to tu sie po prostu rodzi po ludzku. Mozesz wybrac czy w wodzie, czy w domu czy w szpitalu, oraz czy chcesz znieczulenie za ktore oczywiscie nie placisz itp. u mnie w szpitalu to nawet tlumacza mam dostepnego.
Ale wlasciwie pisze zeby zapytac czy zdawala moze ktoras prawko tutaj w ciazy? Martwi mnie ten obowiazkowy emergency stop. Niby to nie jest niebezpieczne, ale ... Mam tylko nadzieje ze niebedzie warunkow na drodze i mi nie zrobia

• Mamusia
Maja mój Milek w dzień też bardzo mało śpi. Jedynie jak na spacer z Nim idę to pośpi max godzinkę i później budzi się i też chce cały czas świat obserwować 🙂 A jak robimy mu ten samolot to się tak cieszy hihi 🙂 No i muszę Go pochwalić,że już główkę trzyma ładnie ,sztywno 🙂
A ja też pisałam pamiętnik przez całą ciążę,a później już przestałam..zapominałam o tym ! Ale mam taką książeczkę,w której się wpisuje wszystko, pierwszy uśmiech,zdjęcie,kroczek itd!Co mama czuła gdy się urodziłeś itd pewnie też to macie 🙂 Monia chyba nawet kiedyś o tym pisała 🙂

Witaj JRJRJR 😉)) Oj na pewno w Uk są lepsze warunki i opieka... 😉 jakoś w Polsce chyba bym rodzić teraz nie chciała po tym jak mi koleżanki opowiadały jak to wszystko wygląda...bez porównania!

Dzisiaj ma być u nas rekordowa temperatura 34 stopnie!!! Ugotujemy się... a mieliśmy mamince ogródek zrobić ładnie,ale nie wytrzymamy tam... Dopiero wieczorem chyba wyjdziemy! A znowu na ogród wieczorem to też masakra ,bo jest tyle komarów ,że nie idzie wysiedzieć 😉 No,ale trudno pogrillować trzeba 😁

A gdzie się Monika podziewa?Ja też teraz mniej zaglądam ,bo ciągle gdzieś biegamy 😉
No i teraz też uciekam troszkę ogarnąć ,bo same chłopy w domu są teraz i żaden tyłka nie ruszy :P

• Mamusia
witaj JRJRJR5, to prawda, tutaj rodzic jest zdecydowanie lepiej, chociaz i tu zdazaja sie partacze, nigdzie nie ma idealnie 😉
Sylwia, upal? 😮 😮 😮 u mnie zimno, leje deszcz od samego rana i nie zapowiada sie, zeby bylo lepiej 😠
Maja, Kaya ma wiele gryzaczkow, ale nie lubi ich grysc, ona gryzie wszystki miekkie zabawki, te rozne szczeszczace uszy, itp.... kiedys troche gryzla "klucze" gryzaczki, ale juz dawno przestala 😮
na zabki uzywam proszek (nie pamietam teraz nazwy), gel do smarowania i mam czopki z polski na bolesne zabkowanie na w razie czego, ale jeszcze nie stosowalam.

• Mamusia
JRJRJR5 napisał(a):
hej! Ja tez z UK, moja pierwsza ciaza. ciesze sie wlasciwie ze tutaj, bo z tego co sie orientuje to tu sie po prostu rodzi po ludzku. Mozesz wybrac czy w wodzie, czy w domu czy w szpitalu, oraz czy chcesz znieczulenie za ktore oczywiscie nie placisz itp. u mnie w szpitalu to nawet tlumacza mam dostepnego.
Ale wlasciwie pisze zeby zapytac czy zdawala moze ktoras prawko tutaj w ciazy? Martwi mnie ten obowiazkowy emergency stop. Niby to nie jest niebezpieczne, ale ... Mam tylko nadzieje ze niebedzie warunkow na drodze i mi nie zrobia

ja ciagle jestem w trakcie w ciazy mialam jazdy bardzo czesto instruktor mowil,ze cale mnostwo ciezarnych zdaje wiec bez obaw, ja to inny przypadek bo sie jeszczeprzeprowadzalam,potem bylam w Polsce a potem zrobila sie bardzo zaawansowana ciaza wiec poki co czeka mnie egzamin praktyczny. teorie mam juz dawno za soba...... smialo podchodz, powodzenia 🙂