Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No,a w anglii to nie ma przelewek jesli jest przemoc w domu nad kobietka :P

Nie mam Nusia tej karty,ale dostanę ten pesel małego to zapisze go od razu do przychodnii i mi lekarz wypisze na recepte to bedzie taniej... a jak wroce to tez pojde do lekarza i na recepte bedzie za darmo przynajmniej,a nie tak jak tutaj...
Czekamy na filmik 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My tez wlaczamy grzejniki wieczorem na 2 godzinki. ja to taka cieplolubna jestem, nie cierpie w domu pozawijana byc. maz mowi ze nie ma mowy zebym sie teraz przeziebila i mnie dogrzewa. A tak wogole to odpukac od kiedy w ciazy jestem to nawet kataru nie mialam, pelne 7 miesiecy, mam nadzieje ze jeszcze min 2 wytrzymam bez zadnej choroby.

• Mamusia
i my i my i my 😁 po godzinie co jakis czas grzejemy.
Sylwia mala nie przesypia calej calkiem nocki bosie budzi okolo 1wszej zebym ja wziela do cyca i wtedy kopie kocyk i koszyk i zaczyna sie wiercenie, wiec biore ja zanim zacznie mnie wolac 🙂
Sylwia jak wrocisz wrzucimy Ci linka zebys malej ta karte wyrobila ona sie przydaje, mojej malutkiej wyrobilam od raz 😉 i mi przy okazji druga przyslali :P

• Mamusia
Monia uwielbiam caneloni moja przyjaciolka czesto robi jak ja odwiedzamy bo robi wersje bezmiesna dla mnie 🙂 pyyyycha. Wyjdzie Ci wyjdzie tylk odlugo zapiekaj i uwazaj zeby sie nie poparzyc :P
My mamy zupke pomidorowa z ryzem, wczoraj robilam wieczorem, zeby sie przegryzla, a przecier mam swoj z pomidorkow -robilam go z miesiac temu, pychotka i bede miala goscia na obiedzie 🙂

• Mamusia
Wiecie co wkurzam sie, Michal sie ze mna z waga sciga bo nie chce,zebym wazyla mniej od niego, glupek :P
On cwiczy teraz rano i wieczorem i w ciagu 3 tygodni 7kg stracil!!!!!!!! i robi 6tke weidera po 2 razy ,trening z murzynem i jeszcze takie 3minutowe cwiczenia na brzuch . To ja trace pol kilo na tydzien jak dobrze pojdzie....i jestem do przodu tylko 2 kilo przed nim :P

• Mamusia
no ja mam jeden taki na dlugi rekawek na suwak ale to na jakies 9 miesiecy max teraz by sie w nim utopila , to moze wlasnie na zime na spacery bedzie ok 🙂
AAAA, jaki masz rozmiar materaca? ja na lozeczku mam napisane,ze materac 60 na 120 ,a wszedzie sa 68 na 140 czy cos kolo tego 😮

• Mamusia
Maja ja mam tak od 2 tygodni...Kurde mam glupie pytanie odnosnie przelewania wosku.Goska ty to robilas.Powiedz mi,jak sie to robi??Bo ona ma jazde od ostatniej soboty-jak znajomi u nas byli i sie nia zachwycali...nie wiem,czy to ma jakis zwiazek,ale sprobowac mozna.Przeciez jej tym nie zaszkodze,a juz naprawde nie daje rady

• Mamusia
juz Ci mowie 🙂
musisz wsiasc jakas mala miske, nalac zimnej wody z kranu, wziasc 2 patyczki i ulozyc na wodzie w kasztlcie krzyza. rozpuscic wosk ze swieczki najwygodniej bedzie na lyzce i jak juz sie rozpusci to wlewac nad glowka po malu w srodek krzyza, dziecko musi spac. u nas to skutkuje moze i Tobie pomoze 🙂

• Mamusia
juz Ci mowie 🙂
musisz wsiasc jakas mala miske, nalac zimnej wody z kranu, wziasc 2 patyczki i ulozyc na wodzie w kasztlcie krzyza. rozpuscic wosk ze swieczki najwygodniej bedzie na lyzce i jak juz sie rozpusci to wlewac nad glowka po malu w srodek krzyza, dziecko musi spac. u nas to skutkuje moze i Tobie pomoze 🙂

• Mamusia
Pewnie Monia ,że możesz spróbować...moja mama przy moim braciszku też czary w domu odwalała 🙃 może faktycznie znajomi zauroczyli małą...
No to jak wroce to podasz mi Maju tego linka i zrobie Milanowi tą karte :-) albo wyślij mi teraz na priv i bede sobie miala tam w wiadomosciach zebym nie zapomniala pozniej o tym ,ok :*