Skocz do zawartości

Mamusie i przyszłe mamusie;) rocznik 89:D | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zuziek nie zrozumiałyśmy sie:PP:P:PP
jeszcze butlą sie karmimy bo to takie moje maleństwo 🙂) takie mamy nasze chwile kiedy ona ciagnie flaszke i patrzy mi tak w oczy a ja jej ohhhh 😁

na 120 wody 4 miarki bebilonu i 3 kleiku dobrze zrozumiałam?

a dałam jej dziś ciupke soczku z marchwi na łyżeczke usta posmyrałam... a Jej nie smakuje hehe krzywi sie pluje 🙂) uśmiałam sie do łez 😁

• Mamusia
tzn. teraz stopniowo wprowadź 1,5 miarki 2 i potem 3 miarki kleiku wtedy powinno wystarczyć bedzie zagęszczone ale i do wypicia (i tak jak pisałas 120ml wody 4 miarki bebilonu) jak nie bedzie umiała pić bo za gęste to musisz kupić smoczek do kaszek moje dziecko jest dziwne bo butla feee a łyżeczka mniam był moment że wszystko łyżką dostawała a mleko to tylko w kaszce było ale stwierdziłam że przecież jest za mała żeby mleka nie pić dlatego dostaje 2/3 razy dziennie

aniusiuniuniawins napisał(a):
zuziek nie zrozumiałyśmy sie:PP:P:PP
jeszcze butlą sie karmimy bo to takie moje maleństwo 🙂) takie mamy nasze chwile kiedy ona ciagnie flaszke i patrzy mi tak w oczy a ja jej ohhhh 😁

na 120 wody 4 miarki bebilonu i 3 kleiku dobrze zrozumiałam?

a dałam jej dziś ciupke soczku z marchwi na łyżeczke usta posmyrałam... a Jej nie smakuje hehe krzywi sie pluje 🙂) uśmiałam sie do łez 😁

kochanie ja mojej daje wszystko to co tylko może połknąć bez gryzienia 🤪 🤪 🤪
oczywiście z umiarem bo jest malutka ale bardzo dużo rzeczy jej wprowadzam,jabłko,banan z biszkoptem,marchewkę,soczek,kleiki,nawet zwykłą herbatę z cytrynką,zupy jak gotuję,ostatnio ziarenko ryżu,no takie lekkie rzeczy same 🙂

• Mamusia
malutka90 napisał(a):

kochanie ja mojej daje wszystko to co tylko może połknąć bez gryzienia 🤪 🤪 🤪
oczywiście z umiarem bo jest malutka ale bardzo dużo rzeczy jej wprowadzam,jabłko,banan z biszkoptem,marchewkę,soczek,kleiki,nawet zwykłą herbatę z cytrynką,zupy jak gotuję,ostatnio ziarenko ryżu,no takie lekkie rzeczy same 🙂

bardzo dobrze że jej wprowadzasz 🙂 to jej ie zaszkodzi ja mojej juz dawalam makaron miesko do zupek a polizać ubite jajko salceson kiełbaske itp. a banana wcina aż jej sie uszy trzęsą

Myszka strasznie współczuję i przytulam 😘 Mam nadzieję, że niedługo wpadniesz do nas z informacją, że znów jesteś w ciąży i że tym razem wszystko w porządku 😘 Odpocznij, odstresuj się.. Czekamy na dobre wieści:*

A was Ania i Monika nie nadrabiam;p bo Wy jak ja nie mam czasu siąść spokojnie przy kompie to klepiecie tu jak szalone;p
Ania Majeczka jest śliczna:*

Hej laseczki nas u mnie na wsi tak zima naszla ze niestety nie ma jak z domu sie ruszyc. Uff teraz wyjdzie ze bede zmuszona siedziec az ta zamiec nie przejdzie. Ech ta pogoda. Lubie snieg ale niestety jest juz go po kolana. Z domu mi nie kaza wychodzic bo schody sliskie i mam nie lazic na taka pogode. No wiec siedze w domku zaraz pojde zrelaksowac sie pod prysznicem. Ja chce wanne !! ale musze poczekac bo ta druga lazienke bedziemy robic dopiero jak dzidzius sie urodzi bo moj maz jak narazie ma nauke i szkole do lutego akurat. Dzisaij wstalam rano i uswiadomilam sobie to juz za 10 tyg. A ja niestety nie mam nic ani dla siebie ani dziecka 😞 ale mam lezec i sie oszczedzac wiec pozdrawiam pana doktora 🙂 i bede sie oszczedzac 🙂

Ale mam ochote dzisiaj na jakies danie z makaronu. Bardzo lubie zapiekanke makaronowa. Tylko bym musiala poku[pic wszystkie produkty. Ale gdzie? u mnie na wsi sklep 2 km od domu 🙂 chyba zadowole sie chlepkiem albo maz mi z kalisza cos przywiezie. Dziewczyny jestescie na facebooku?