Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Niunia ja zawsze brałam paracetamol jak już nie mogłam wytrzymać... Moja gin mi powiedziała, że mogę wziąć w ostateczności...
A ja z kolei nie wiem co się dzieje z moimi rękoma, nie dam rady ich podnieść do góry, nawet jak piszę na klawiaturze to zaczynają mnie boleć ścięgna przy szyji... i trzęsą mi się ręce... nie wiecie co to może być????

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 byłam u lekarza i moja dziewczynka waży już 2300 🙂 co do tej różnicy 2 tygodniowej w wymiarach to powiedział że dalej jest ale to nic złego bo się nie powiększa i że taka jej uroda 🙂 poza tym na razie wszystko w porządku.

• Mamusia
BeataPuch napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂 byłam u lekarza i moja dziewczynka waży już 2300 🙂 co do tej różnicy 2 tygodniowej w wymiarach to powiedział że dalej jest ale to nic złego bo się nie powiększa i że taka jej uroda 🙂 poza tym na razie wszystko w porządku.

Ja mialam usg w czwartek czyli w 33 tygodniu i 4 dniu i moja malutka tez wazyla 2300 🙂 🙂Widze,ze tez nosisz w sobie kawal baby 😉

• Mamusia
Ciekawe gdzie się wszystkie zapodziały... może mają gości 🙂
Ale się dzisiaj przestraszyłam, jak mi te ręce się tak trzęsły i mi słabo było, nie mogłam wyczuć ruchów Małej, nawet zaczepianie nie pomagało... Na szczęście teraz się rozbrykała... 🙂

Niedługo to i ja znikam, Niunia fajny film będzie na TVN... "Serce nie sługa", fajna komedia 🙂

• Mamusia
BeataPuch ja do czwartku mialam prowadzona ciaze wg daty na 23.03.Mieszkam w UK i tu tylko raz wyznaczaj date i sie jej caly czas trzymaja.Na szczescie bylam prywatnie u polskiego lekarza i zmienil mi na 07.03,czyli pierwsza date wyznaczona przez pania ginekolog w Polsce.W ten oto magiczny sposob przeskoczylam 16 dni 🙂 🙂I juz coraz blizej konca 😉

• Mamusia
O a ja miałam usg w 32 tygodniu i dzidziuś ważył 2100 i wydawało mi się że waży dużo ale to chyba jest w sam raz...Ja dzisiaj wyspana ale mam taki dzień że nic mi się nie chce...nawet nie chciało mi się iść po mięsko na obiad.Byłam tylko w sklepie najbliższym i kupiłam ziemniaki i kefirek.Więc dziś było jajko sadzone 🙂
To rzeczywiście Monisia śmiesznie z tym terminem.A ja się właśnie zorientowałam że jutro zaczynam 35 tydzień 🤪
Może Samantka miałaś za wysokie ciśnienie i dlatego tak Ci się trzęsły...dobrze że malutka się rozruszała 🙂Ja mam tak jak wypiję za mocną kawę ale od początku ciąży nie wypiłam nawet łyka chyba że bezkofeinową albo zbożową.A Niunia chyba musisz popijać tą kawkę skoro Ci pomaga 🙂I potwierdzam ten amol jest naprawdę dobry i mi na początku ciąży bardzo pomógł 🙂
Kilka razy słyszałam jak ktoś na jakąś dolegliwość mówił że- po pierwszym dziecku Ci przejdzie...to podobno jakieś takie powiedzenie...ale chyba coś w tym jest bo ja miałam migreny przed ciążą a teraz mam spokój 🙂Na początku raz bolała i tyle 🙂A tak się bałam jak ja sobie poradzę z tymi migrenami jak nic nie będę mogła brać...Przeszło mi też moje głupie uczulenie z którym męczyłam się od 3 lat-na różnicę temperatur 😞
Np.w zimę jak wchodziłam z zimnego pomieszczenia do ciepłego to dostawałam pokrzywki na twarzy a w lato jak weszłam gdzieś do wody to od razu jak wyszłam bąble na całym ciele 😞Oczywiście to znika w ciągu paru minut ale nie jest zbyt komfortowe 😞
Teraz mam z tym święty spokój i mam nadzieję że nic się z tym po ciąży nie zmieni 🙂
Czytacie sobie wątek styczniowy i lutowy?Tam już są brzuszki rozpakowane 🙃Można poczytać ciekawe rzeczy i jakoś wczoraj lepiej mi się zrobiło jak tak poczytałam na styczniowym...
Niunia też się zastanawiam jak Maja 🤔
Wczoraj porobiłam sobie fajne zdjęcia brzuszka i nie mogę wstawić 😞Przez explorer nie wstawia mi zdjęcia a przez firefoxa nie mogę się zalogować 😞
Życzę spokojnej bezsiusiowej nocki 😉