Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja mam gesia skorke po przeczytaniu tego artykulu...I co z tego ze beda abalizowac i dochodzic skoro dziecka juz nic nie zwroci??? JA bym chyba oszalala i wszystkich pozabijala.
Dziewczyny to mega przestroga dla nas ze lepiej panikowac i dopiac swego w szpitalu niz dac sie odeslac do domu...
a na obiadek mam dzisiaj zupke pomidorowa 🙂
i jakos odechcialo mi sie slodyczy.. ogole jestem zla na siebie bo przez te slodycze sie podtuczylam, tak ladnie wygladalam a teraz i na buzi wiecej i w nogach...teraz mam postanowienie jesc jak najzdrowiej do konca ciazy i unikac slodyczy, ciekawe czy mam wystarczajaca silna wole...

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W weekend też miałam energię, a małego jeszcze nie ma, więc chyba to nie od tego zależy 🙂 Ale mógłby już być, nie obraziłabym się, tym bardziej, że nie muszę brać antybiotyku ;-) Jeszcze pranie tylko rozwieszę i mogę już leniuchować w czystym domku. Aż nie wierzę, że wszystko sama zrobiłam 😜 Wieczorem pojadę z teściem jeszcze na zakupy, bo lodówka pusta, a dwa dni temu wydałam na jedzenie 120zł. Masakra gdzie to wszystko jest?

• Mamusia
W Polsce po prostu tak się wydaje pieniądze.. my też, jak byliśmy na wakacjach co 2 dni ponad stówe w sklepie spożywczym zostawialiśmy... :/ Chociaż też i tutaj w Belgi w przeliczeniu na polską walutę to ok 400 zł na tydzień + ok. 100 zł na drobne wydatki... Ceny są kolosalne :/

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Dziewczyny popatrzcie proszę na mój brzuch na zdjęciu. Czy on jest opadnięty czy nie. Bo piszecie, że nie widzicie pępka, Ja tez swoje nie widzę chyba, że się wychyle. Może mi jednak opadł tylko tego nie poczułam.

Niunia tak chyba nie da się powiedzieć, bo możesz mieć taki od początku brzuszek... Może porównaj sobie zdjęcie sprzed miesiąca i teraźniejsze... A tak ogólnie to brzuszek masz nisko... ja też tak mam... już w 6-7 miesiącu dziewczyny z pracy mowiły, że ja to mam nisko brzuch, a teraz to się całkiem obniżył... tak więc to kwestia tego chyba jaką się ma figurę...

Ja uciekam się położyć na godzinkę, bo jakaś zmęczona jestem...

ja już po sesji, ale zdjęcia będę miała tak do 2tyg., bo 5zdjęć nam wywołuje takie większe, no a resztę na płycie z tym, że teraz robi jakąś kampanię reklamową i postara się do dwóch tyg.nam te zdjęcia dostarczyć 😁
co do bóli na szczęście przeszły, więc nie pojechałam do lekarza..jak pojawią się bóle na nowo i będę miała co jakiś czas, a mąż już w pracy będzie to mam do niego dzwonić i pojedziemy na IP.

Co do tej historii z dzieckiem, to ja bym powybijała wszystkich tych lekarzy i pielęgniarki;/

miałam dzisiaj prasować po powrocie, ale masakrycznie krzyż mnie boli ;( więc na dziś daję sobie spokój.. jutro to zrobię.

• Mamusia
Ja mam skurcze co 8 minut od godziny, ale nie sa bolesne, tylko brzuch napina sie mocniej niz dotychczas i w tym czasie bola plecy. Ale skurcze porodowe napewno bede bolec tak, ze nie bede mogla wytrzymac pewnie.Teraz leze i obserwuje co i jak.

no nie wiem Marta, ale ja słyszałam, że jedne kobiety mają mocne skurcze, a niektóre słabe..obserwuj i jak już będziesz miała częściej to jedź może na IP..

znowu się post z września wkleił, ciekawe czemu...
no to tym bardziej jak będziesz miała częściej te skurcze niż 8min. to jedź do szpitala i oczywiście napisz, którejś z nas co i jak..

no i oprócz nospy można ciepły prysznic wziąć i się położyć później, jak przechodzą i są lżejsze to są to tylko skurcze przepowiadające..a jeśli nie przechodzą to są skurcze porodowe.

ja sobie muszę wpisać do telefonu nr do którejś z Was albo wszystkich, bo nawet nie miałabym jak dać znać Wam, bo nie mam drukarki, żeby sobie listę wydrukować.

• Mamusia
Jejku Marta trzymam kciuki !! Ja dzis posżłam z narzeczonym na spacer do miasta na malutkie zakupy i w drodze powrotnej złapał mnie straszny ból z lewej strony brzucha,az nie moglam isc dalej, nie wiem co to było, ale dopiero w domu jak polezałam troszke to mi odpusciło ... Ja tez musze wpisac sobie Was do telefonu, bo teraz to juz nie wiadomo kiedy złapie... Tak sie zastanawiam jak dziecko zachowuje sie podczas porodu, czy sie porusza czy nie, musze sobie poczytac, moze cos bedzie na ten temat...

• Mamusia
Oj dobrze, że mi przypomniałyście, bo też muszę sobie pozapisywać 🙂))
Ja dziś jakiegoś doła mam... i ryczę jak głupia... Misiek mi uświadomił właśnie, że zawsze jak coś mi podaruje to ja płaczę... płakałam jak na mikołajki prezent dostałam, potem gwiazdka, kwiatki... kiedyś specjalnie gdzieś poszedł kawę mi kupić taką jakąś delikatną to się rozryczałam 😞 a dziś mi też dał prezent już Walentynkowy... mi jest głupio, bo uważam, że nie zasługuję, a jemu jest głupio, bo myśli, że mi się nie podoba 😞(( i powiedział mi, że ja to chyba uważam, że jedyne co mogę dostać to jakieś wyzwiska albo coś w tym stylu... i że w mojej głowie na nic nie zasługuję... jakaś pokręcona jestem chyba 😞(((

• Mamusia
Ahh dziewczyny poleżałam sobie, przyszła mama i jakoś jestem zmęczona... Widziałyście w wydarzeniach mówili o tym Oskarku... tragedia...i na dodatek szpital nie czuje się winny... dziady pieprzone... 😠
Strasznie brzuch mnie swędzi... smarowanie nie pomaga... nie wiem co mam zrobić 😞