Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

No t maila wysłałam 🙂
A doszłyście już do wagi sprzed ciąży? Ja dopiero zjechałam 8 kilogramów, położna twierdzi, że to dużo 4 kg/1 tydzień (bo minęły 2) 🤔

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My juz po wizycie u ortopedy! wszystko jest dobrze! Powiedział ze według niego tez nie widac żeby miala jakis niedowlad ale kazal obserwowac i pokazal mi kilka cwiczen ktore moge robic sama w domu zanim trafie na rehabilitacje ktora zaczynamy dopiero 23 maja.
Tak myslałąm zeby to zrobic datami!Ale musicie sie uzbroic w cierpliwosc bo bede to robila jak mala mi pozwoli!
Monisia ja terz trzymam kciuki!
A Wy kochane trzymajcie kciuki za Nas bo jutro jedziemy na eeg! Odezwe sie jak wrocimy!
Uciekam bo bedziemy kapac nasze malenstwo!

• Mamusia
Jejku chciałam nadrobic te pare stron ale musze juz zaczac szykowac kapiel i butle i wszystko na raz 🙂 Jejku chyba dorobie sobie klona 😁 Mały odpukac troszke dzis był grzeczniejszy i dał nawet mi sie zdrzemnac w dzien 🙂 Ciekawe jak bedzie w nocy .... Pozniej mam nadzieje jeszcze zajrze ...
Dla Nowej Mamusi oczywiscie Wielkie Gratulacje !!!

• Mamusia
Ja właśnie wykąpałam swoją Nikosię :P 🙂 Mała strasznie lubi kąpiele... Dzisiaj ją całą zanurzyliśmy, że tylko buzia wystawała, a uszka miała w wodzie i normalnie znieruchomiała... hehe zaczęła nasłuchiwać... pewnie przypomniała sobie jak u mamusi w brzusiu było 🙂 🙂 Teraz przysypia, ale jeszcze nie śpi... o 21 karmienie i postaram się ją przetrzymać do 24:00 na następne, bo jakoś się przesunęła wczoraj o godzinę do tyłu i już budzi się przed 6:00 a nie przed 7:00...

• Mamusia
u mnie jak o 24 by poszedł spać to i tak o 2-3 się obudzi :P zresztą on to śpi w cały świat...
kurcze karmię przez te kapturki dzisiaj i niestety ten lewy sutek i tak popękał, bo mały ma ssanie bardzo silne... chyba pozostanie mi odciąganie i butelka 😞(((

jestem po wizycie kobietki od laktacji mleka w piersiach ponoć za mało nie jest.Pokazała mi jak używać rogala i jak mam ogólnie małą karmić. była u mnie ponad 2h nie zdążyłam się jej spytać o dietę dla karmiących,ale przy wyjściu spytałam się co sądzi na temat szczepień na pneumokoki i rotawirusy. Okazało się że ona studiuje teraz jeszcze i jej profesor od epidiomologi który się tym tematem zajmuje mówi żeby szczepić tylko na to co obowiązkowe!

• Mamusia
eMKa83 napisał(a):
u mnie jak o 24 by poszedł spać to i tak o 2-3 się obudzi :P zresztą on to śpi w cały świat...
kurcze karmię przez te kapturki dzisiaj i niestety ten lewy sutek i tak popękał, bo mały ma ssanie bardzo silne... chyba pozostanie mi odciąganie i butelka 😞(((

A u mnie śpi 6 godzin, jak o północy zasypia (nie przechwalić) :P
Emka mi też było smutno, jak musiałam butlą karmić... spróbuj na początek ta jak ja... butelką karm w nocy... a w dzień piersią, a jak to nie pomoże to i w dzień karm butelką, aż do zagojenia, a później wróć do cyca.. mi też było ciężko patrzeć, jak mała butlę ssała, ale jaka ulga jak się cycki wygoiły i mogłam ją bez bólu przystawić 🙂

• Mamusia
Ja niedlugo zwariuje od tego placzu..Teraz cwaniara moja nauczyla sie nosic na rekach i awantury robi...a juz nie mowiac o zasypianiu..nie ma mowy, zeby zasnela sama w lozeczku...musze ja kolysac, zeby zasnela na dobre, bo jak lekko spi to jak ja odkldam to czy ma jak 5 zl i nie ma spania..walcze juz od 19 i dalej nie spi..Ciekawe jak ja teraz oduczyc tego?
A maz mnie wkurza..pracoholik jeden!!

• Mamusia
Marta to niezła łobuziara z MAji:P Moja też często właśnie jak lekko śpi i ją kładę to się budzi.. hehe... takie te nasze dzieciaczki są... moja śpi od 21 i boje sie ze w nocy nie da mi spac
zaraz ja bede budzic bo mi cycki eksploduja chyba
Emka moja strzela minki jak zasypia, albo sie budzi, a jak śpi to nawet nie drgnie, aż czasami sprawdzam czy oddycha...

• Mamusia
Z tym bujaniem to u mnie już jest tak, że w poziomie nie da rady. Teraz trzeba Antka bujać w pionie, jak do odbicia... Terrorysta mały. Też muszę czekać jak zaśnie głębokim snem, bo inaczej to pobudka od razu.
Jak nie śpi to spokojnie leżeć nie chce. Albo na rączki w pionie, albo do fotelika samochodowego. Myślę, że on po prostu lubi się rozglądać, a z pozycji leżącej to nic nie widzi. Tylko ja się boję, że w tym foteliku to mu się kręgosłup pokrzywi, bo przecież jeszcze nei jest sztywny... i nie wiem co robić... w sumie w leżaczku będzie podobnie. Za dwa miesiące zacznę z nosidełka korzystać tego co się ma dzidzię przy sobei 🙂 i ja będę zadowolona i mały może też

• Mamusia
Z tym bujaniem to u mnie już jest tak, że w poziomie nie da rady. Teraz trzeba Antka bujać w pionie, jak do odbicia... Terrorysta mały. Też muszę czekać jak zaśnie głębokim snem, bo inaczej to pobudka od razu.
Jak nie śpi to spokojnie leżeć nie chce. Albo na rączki w pionie, albo do fotelika samochodowego. Myślę, że on po prostu lubi się rozglądać, a z pozycji leżącej to nic nie widzi. Tylko ja się boję, że w tym foteliku to mu się kręgosłup pokrzywi, bo przecież jeszcze nei jest sztywny... i nie wiem co robić... w sumie w leżaczku będzie podobnie. Za dwa miesiące zacznę z nosidełka korzystać tego co się ma dzidzię przy sobei 🙂 i ja będę zadowolona i mały może też