Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór 🙂
mcorazon pamiętam o WAS, jak wskazuje Twój nick Twoje małe serduszko.
Niunia dzięki za oklask, na pewno jutro sama bedziesz klaskać z radości, bo w końcu dostaniesz łóżeczko i wózek (sprawdzalaś, czy juz wybyło z magazynu w Lublinie?)
Edytkaa sprawdzali Ci ciśnienie w tym szpitalu, bo ono też prowokuje nerki do nie-pracy
Majadobrze, ze sie odezwałas, bo mylałam,że zgubiwszy ten czop już rodzisz 😮

No i witajcie "nowe" Mamusie - wielka radośc z tego, ze się rozmnażamy 😁

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A tak z innej beczki koleżanka mnie namówiła i za 2 tyg organizuje BABY Shower,wydaje mi ze jest się jest coraz bardziej popularne w PL i bardzo popularne w UK, słyszałyscie o tym? zaprosze znajomych i powymyslam troche gier i zabaw związanych z dziudziusiowym tematem i myśle ze bęedzie sympatycznie 🙂

• Mamusia
Gerda łóżeczko jest już w magazynie w Gdańsku, Yupiii. Mam tylko nadzieję , że nie przyjdzie uszkodzone, bo jak sama wiesz mam pecha do tego łóżeczka
Monisia, Ja tak samo jak Samantka mam robione oba badania i to IgG i IgM i nie mam przeciwciał.
Kaczuszka słyszałam o tych przyjęciach i teściowa mnie do tego namawia, ale Ja muszę leżeć więc odpada, trochę głupio przyjmować gości w łóżku. A z ta solą to staram się jej unikać.

• Mamusia
Samantka bardzo dziekuje za przepis na szarlotke napewno w tyg zrobie 🙂 Juz mam na nia smaczka 😁 Powiem Wam, że mi troszke się humorek popsuł, popłakałam sie narzeczonemu strasznie az nie mogłam sie uspokoić, tylko przez to, że w żartach powiedział, że taki mały leniuszek się zrobiłam 😞 Ale przytulił mnie mocno i rozweselił poźniej!! I jakos strasznie mnie plecy zaczeły bolec, nie moge lezec, siedziec, nic nie przynosi ulgi ... Nie wiem co mam zrobic...

• Mamusia
Kaczuszka w Polsce Baby Shower jest nie popularne. Tutaj zazwyczaj dopiero dostaje sie prezenty jak sie dziecko urodzi..A przewaznie wtedy juz wszystko mamy i nic nie jest nam potrzebne 🙂 Wiem, ze np w Stanach ktos zawsze oragnizuje go za Ciebie, a Ty tylko robisz liste co Ci jest potrzebne. Jak masz mozliwosc to zrob ta impreze, napewno bedzie fajnie.

• Mamusia
neli25 napisał(a):
Samantka bardzo dziekuje za przepis na szarlotke napewno w tyg zrobie 🙂 Juz mam na nia smaczka 😁 Powiem Wam, że mi troszke się humorek popsuł, popłakałam sie narzeczonemu strasznie az nie mogłam sie uspokoić, tylko przez to, że w żartach powiedział, że taki mały leniuszek się zrobiłam 😞 Ale przytulił mnie mocno i rozweselił poźniej!! I jakos strasznie mnie plecy zaczeły bolec, nie moge lezec, siedziec, nic nie przynosi ulgi ... Nie wiem co mam zrobic...

Niech Ci je narzeczony rozmasuje. To trochę łagodzi ból, a jak relaksuje ;-)

• Mamusia
Neli nie tylko Ty jesteś takim małym leniuszkiem, mi też się nie chce nic robić, a jak już się chce to nie dam rady... Ledwo już z łóżka wstaję... Brzuch mam strasznie napięty, ale tak strasznie, że nie wiedziałam, że to możliwe... Ogólnie jest mi ciężko oddychać, a po schodach wchodzę jak słoń... ale cóż tak już jest, wytrzymam jeszcze...
A co do tej szarlotki to jeśli lubisz tak jak ja, to na pewno Ci posmakuje 🙂 Mi wyszła super 🙂 i tylko ok 10 min przygotowywania...

• Mamusia
Mysle własnie, że takie przyjęcie powinna organizować najbliższa Ci koleżanka / przyjaciólka... W PL bym nie miała z tym problemu, ale tutaj hmmmm jednak chyba mniej koleżenśkie osoby są i nie mam zbyt wiele znajomych ( dwie koleżanki) 🙂 Jeśli masz okazje Kaczuszka zrobić takie przyjęcie to moim zdaniem super sprawa ... Ja bym chciała, gdybym w PL była 🙂

• Mamusia
A moje ciasto wyszło też chyba dobre, bo już 3/4 blachy zniknęło... a M. tak się zarzekał, że on nie ma ochoty na słodycze... hehe 🤪 łakomczuszek jeden 😁 dziś to ja Go masowałam haha za to dźwiganie mebli 🙂))
Neli, nie martw się. Ja też wybucham płaczem jak on tylko coś zażartuje na mój temat. Nie wiem czemu, ale to silniejsze ode mnie... 🙂 to chyba te hormonki potworki 🙂

• Mamusia
Kaczuszka dzięki za artykuł. Już wczoraj czytałam o tym stanie przedrzucawkowym, bo mnie od kilku dni ta głowa bolała, ale nie mam wysokiego ciśnienia, zaczęłam teraz badać co parę godzin. I dziś już rano wypiłam kawę i głowa nie boli. A te puchnięcie to urok ciąży ;-) Jutro mam badania to zobaczę jakie będą wyniki, jak złe to się skontaktuję z lekarka i może szybciej do niej pójdę niż 7 luty.

• Mamusia
Niunia niestety już poszedł do pracy i znów sama zostałam 😞 Dobrze, że Nasz brzdąc sie już niebawem urodzi .... Nie będe tyle sama siedziec 🙂 Teraz już pewnie czasami ma dosyc mojego gadania, a jeszcze sie nie urodził 😁
Samantka napewno bedzie pychotka 🙂 Ale ja naprawde duzo robie w domu, bo piore sprzatam i gotuje. Codziennie robie po 4 posiłki ( conajmniej) , bo Narzeczony wstaje o innych porach i inaczej jemy, takze 3/4 dnia spedzam w kuchni 🙂 Wiem, że ciężko pracuje i chce jak najbardziej go odciążyć od wszystkiego .... Może dlatego mnie tak zabolało, że tak powiedział 😞

• Mamusia
Maju, Neil, Samantka, dla mnie chce właśnie koleżanka zorganizowac a ja chce jej w tym pomóc :0 u mnie jest jeszcze tak ze jestem w UK do 13 lutego i poem wracam do PL rodzic i na stałe więc wielu z moich znajomych tutaj nie bedzie miało tak szybko okazki zobaczyc maluszka wiec baby shower bedzie dobrym momentem do spotkania i zabawy przed moim wyjazdem, włanie szukam gier i zabaw z tym związanych
brawo dla tych z pięknymi nowinami o dziudziusiu, my sie w tym tygodniu dowiedzieliśmy ze siostra męza spodziewa sie dzidziusia - termin na wrzesień! strasznie sie ciesze bo bardzo ją lubie i ona idzie na chorobowe i będziemy mogły razem na spacerki chodzic 😉