Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Jak samopoczucie?
Ja siedzę u mamy, jakoś się zasiedziałam... Rano miałam wizytę u lekarza... okazało się, że komunikacja miejska strajkuje i ani tramu, ani busu.. nic... dosłownie nic nie jeździ dzisiaj, musiałam do lekarza zasuwać z buta... Spory kawałek, ale 35 min i doszłam... No a , że mama po drodze to wracając wpadłam i tak siedzę...
A co do wizyty... strasznie, ale to strasznie bolało mnie dzisiejsze badanie ginekologiczne... Szyjka to już w ogóle do porodu gotowa... Przez ostatnie 2 tyg zrobiło mi się małe rozwarcie... Moja mama się śmieje, że nie długo urodzę... Nawet jej się śniło czy coś, że w tą sobotę co będzie urodzę :P 21 lutego mam odstawić leki podtrzymujące ciążę... z nimi mi się rozwarcie zrobiło, więc aż się boj myśleć co będzie po odstawieniu ich... Tak w ogóle to strasznie mnie teraz boli podbrzusze, ale to chyba po tym badaniu tak jest...
Dobra nie będę się już więcej rozpisywać... Powiem wam, e czuję normalnie, że poród u mnie coraz bliżej.. 🙂

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no samantka ale lekarz powiedział, że możesz już rodzić jakby co? 😁 no Marta pisała, że ma przeczucie, że w tym tygodniu, któraś z dziewczyn się rozpakuje! 😁 więc może Ty? 😜 heheh.

ach mnie w dole brzucha boli od kilku dni.. przynajmniej przez dwie trzy godziny.. więc może to nic nie oznacza. Kurde ja jestem strasznie ciekawa, która z nas pierwsza będzie. ;-)

• Mamusia
Witam dziewczyny 🙂
Edytka daj nam znac na biezaco co z Toba.. bo teraz jak nie bedzie Ciebie przez kilka dni to bedziemy myslaly, ze rodzisz 🙂 Napisz do kogos smsa jak juz sie zacznie.
Kaczuszka super, ze juz jestes w Polsce. Faktycznie nie milo ta baba Cie potraktowala, ale juz jestes na miejscu i teraz tylko czekac na malutka 🙂
Oktawia ja na szczesnie nie zachorowalam, ale maz za to chory..A z tymi zakupami to tak jest, ze teraz bedziemy wszystko chcialy oddac naszym dzieciom. Ja od poczatku ciazy kupilam tylko spodnie ciazowe i kurtke, a tak to wszystkie pieniadze wydaje na rzeczy dla dziecka. Za to mezowi powiedzialam, ze jak tylko brzuch mi zejdzie to sie odbije i zabiera mnie na wielkie zakupy 😁
Niunia a co dzisiaj sie dzieje, ze masz kiepski humor? Wygadaj sie nam to moze sie poprawi.
Samantka moze w takim razie nas wyprzedzisz i Ty urodzisz pierwsza 🙂
Ale super 🙂 Zaczyna sie cos rozkrecac u nas 🙂 Nie moge sie doczekac, az bedzie pierwszy maluszek.

Ja wlasnie skonczylam sprzatac..Nie bylo tak zle, a przerwe w sprzataniu mialam od 17tygodnia..Juz myslalam, ze wyszlam z wprawy, ale mieszkanko lsni.
Teraz cos mnie bardzo muli i modle sie, zeby nie zaczac wymiotowac, bo nie nawidze tego!!

• Mamusia
Tuska, takie małe problemy mam, ale nie będę pisać o nich. Powiem Wam, że czasami mam dość bycia dorosłą i chciałabym wrócić do dziecięcych lat, wtedy też były problemy, ale mniejsze. Źle się dziś do tego czuję, boli mnie brzuch strasznie, krocze, masakra. Dowiedziałam się, że wczoraj koledze z pracy urodziła się córka, to miał chłopak prezent na Walentynki.;-) Mała ma 3500 i 56 cm ;-) Irenka.

• Mamusia
Mnie wczoraj wieczorem mdliło :P Tuśka, ale mnie nie boli 2 godz mnie praktycznie cały czas coś tam boli.. 😞 Ledwo chodzę i jeszcze musiałam dzisiaj łazić do tego lekarza... W pachwinach to mam takie uczucie, jakby ktoś mnie na sznurkach za nie powiesił hehehe....
A i myślałam, że przytyłam przez te ostatnie 2 tyg jakoś dużo, bo apetyt mi dopisywał, a tu się okazało, że tylko 400 g mi przybyło...

no mnie krzyż boli, a ten promieniuje na pośladki ;/ no to nie wiem .. bo ja mam tak dwie godziny non stop ból.. a brzuch mam praktycznie cały czas twardy ;-( nie że twardnieje na jakiś czas, tylko właśnie robi się miękki tylko na moment ;/

• Mamusia
tuśka jeśli bolą cię plecy i właśnie ból na pośladki promieniuje i do nogi to jest to rwa kulszowa, dzidzia naciska na nerw kulszowy... U mnie to codzienność, ktora też mi sprawia wiele trudności, czasami jak łapnie to nie ma szans żeby chodzić... nawet leżeć nie dam rady wtedy...

no ja też tak mam niestety ;/
a chciałam Wam powiedzieć, że mój mąż bardzo stresuje się już, bo zawsze miał twardy sen i nic go nie obudziło, a teraz tylko się poruszę, czy wstaje z łóżka to już nie śpi i pyta się: "co jest? gdzie idziesz? co się dzieje?", itd.
szczerze mówiąc nie wiedziałam, że aż tak się boi i przejmuje ;-D ale to miło.. tylko szkoda mi go, bo ja się nie wysypiam, ale on tak samo przez to, że ja tak często wstaje i się wiercę.

• Mamusia
Moj tez sie pyta co sie dzieje, jak tylko cos mnie zaboli i juz od razu by pedzil do szpitala..
Co do nocy, to my od pewnego czasu spalismy osobno, ale jak dzisiaj mama bedzie to bedziemy musieli spac razem, W razie czego, jak nie damy rady spac we dwojke to zostaje salon i sofa...tylko kto wtedy na nia pojdzie.

• Mamusia
Marta a jak myślisz kto na nią pójdzie??? :P Ja myślę, że Twój mąż chyba Ci ustąpi, albo po prostu będzie trzeba się przemęczyć do porodu.. już nie długo :P 🙂
Idę się zdrzemnę trochę, bo zmęczyło mnie te chodzenie, a i nie wyspałam się za bardzo... 🙂

• Mamusia
No to jestem spowrotem.Wczoraj mialam to usg watroby i przy okazji okazalo sie,ze mam kamienie na pecherzu i po porodzie trzeba bedzie sie tym zajac.Kurcze,az sie boje,co nastepnym razem mi wynajda.No,ale najwazniejsze,ze z watroba wszystko ok 🙂A dzis mialam spotkanie z lekarzem.Jak zobaczylam tego glbura co ostatnio bioracego moja karte,to az sie we mnie zagotowalo...Ale rozbroil mnie,bo poczytal,poaptrzyl na mnie i chyba skojarzyl fakty,bo odlozyl moja karte i wzial nastepna 😁 😁 I wten oto sposob trafilam do cudownej pani doktor.Jest chyba najardziej rzetelna i kompetentna osoba,jaka przez cala ciaze spotkalam 🙂 🙂Dowiedzialam sie od niej mase ciekawych rzeczy.No ale najwazniejsze,to ze wyznaczylismy juz date urodzenia Julii 😁 😁 Bedzie to 04.03 🙂Pani doktor uswiadomila mnie,ze taki porod jest bolesniejszy niz normalny.Dlatego uznala,ze sprobujemy tez w inny sposob.01.03 mam sie znowu do niej zglosic i zrobi mi masaz szyjki macicy.Z racji,ze moja juz sie skraca,jest nadzieja,ze po tym masazu zacznie mi sie akcja porodowa i nie trzeba bedzie niczym wywolywac 😁 Mam taka nadzieje 🙂No chyba,ze sama do tego czasu urodze,bo mala jest jeszcze nizej niz ostatnio 🙂 🙂A za tydz w czwartek mam kolejne usg i znowu podejrze moja pania 😁 To tak w skrocie,bo dopiero weszlam do domu i musze cos zjesc i za godzine do szkoly.

• Mamusia
Samantka ja robilam lasagne w walentynki.Pyszna wyszla 🙂 Teraz juz nie zdarze,bo trzeba do szkoly isc,ale jutro napewno ci napisze przepis,jak juz chwile odsapne.Bo szpitalami to juz zygam.Wczoraj jak weszlam o 10:30 to wyszlam z niego o 16 i dzis znowu 10-14.Dobrze,ze jutro nie musze tam znowu isc,dopiero w czwartek

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Dziewczyny, którym wypad już czop........... Jak on wyglądał, czy to taka bryła, czy maź? I czy u której nie był z krwią?

Mi wyszedl tydzien temu i nie byl zabarwiony krwia.Ja bym go okreslila jako takiego zelowego,galaretowego gluta.Sorki za okreslenie,ale naprawde nie wiem,jak to inaczej opisac

• Mamusia
tygrysek_1990 napisał(a):
witam.
od soboty boli mnie cały brzuch, nie mam skurczy tylko cały czas tak boli, nie wiem jak to opisać....czasem też mam lekkie kłucie tam na dole...:/ czy to normalne??

Raczej normalne, raczej my wszystkie już tutaj borykamy się z różnymi bólami... Pisałyśmy też dzisiaj o tym troszkę... A jak się niepokoisz to może zadzwoń do swojego lekarza...

• Mamusia
Emka to chyba normalna. Kazda ma takie bole. Najlepiej wziazc nospe, tylko ze nie zawsze pomaga :/
Niunia a czop to ma byc wlasnie gesty glut, czytalam ze nieraz jest bezbarwny, nieraz bialy albo z krwia lub brazowy..U mnie byly takie zelki jasnobrazowe 🙂