Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Tak jak pisalam wczoraj poszlysmy rano na badania, bo mala cala noc tak plakala i dopiero nad ranem zasnełą, była juz chyba sama wykonczona!
Pani doktor nas uspokoiła, bo powiedziła ze to przez atropine, ktora mala miala zakropione oczka i ponoc to juz nie powinno sie dzisiaj powtorzyc, no i faktycznie narazie jest grzeczna. Powiedziała mi tez że te kupki zielone z krwią mogą byc efektem uczulenia na moje mleko i kazała kupic w aptece dwa leki jeden nazywa sie Delicol i podaje sie go w przypadku kolek niemowlęcych wywołanych brakiem enzymu trawiacego laktoze! A drugi to Latopic ale nie wiem do konca na co działa bo dopiero jutro go odbiore z apteki! Jesli te leki jej pomoga to moze bede musiala przestac karmic piersia, normalnie zalamka!! Ale doktorowa mowiła że moze sie uda utrzymac karmienie, tylko ze bedzie trzeba dawac malej te leki do 4 miesiaca. Zobaczymy czas pokaże!

Co do szczepien to ja szczepie 6w1 Rotawirusy odpuszczamy bo juz czterech lekarzy mi odradziło! A na pneumokoki zaszczepie ale jak skonczy rok bo jest mniej szczepien wtedy, a poza tym doktorowa powiedziala ze w pierwszym roku życia i tak jest tych szczepień duzo!

Zardroszcze tym dziewczynom ktorym juz przestało leciec, mam nadzieje że mi tez w ciagu kilku dni przestanie bo inaczej znow bede musiala isc do lekarza, a nie mam na to czasu!

Monisia ma racje jak jest bardzo cieplo to dziecią bardziej chce sie pic, a mowiłaś Samantka że u Was to bardzo cieplo jest. powiem Wam ze ja tez dawałam malej herbatke z kopru, ale wczoraj jak dzwoniłam do lekarza zapytac o mala to powiedziala mi doktor zeby nie dawac tej herbatki bo niektore dzieci reaguja zle na nie i lepiej kupic herbatke rumiankową! Choc i tak najlepsze jest mleko mamy!!

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ehh ale sie rozpisalam, a zapomnialam Wam napisac dzisiaj wazyłam swoją corcie i wazy 4990g, jak tak dalej pojdzie to nie bedzie ja w co ubierac, nie nadąże z kupowaniem!
Ide sie zdrzemnac poki zasneła bo jak znow bedzie taka noc jak poprzednio to na rzesach bede chodzic!

• Mamusia
Witajcie
Ja tylko na chwilkę bo podam ze zmęczenia , właśnie wróciłyśmy ze spacerku a byłyśmy 4,5 h. i panna cały czas spała 😆 no i teraz po karmieniu jakaś marudna, ale już bujaczek przyszedł i tatuś składa więc mała będzie miała radochę.
Jestem zła,bo jutro szczepienie a pediatra łaskawie nie powiedział, że można wykupić szczepionkę 6w1 no i malutka będzie kuta 3 razy 🥴 chyba, ze jakimś cudem uda mi się znaleźć aptekę która będzie miała taką szczepionkę.
Co do dopajania to znalazłam świetny artykuł
dopajanie
ja teraz coraz częściej podaje wode.
Monisia, ale z twojej córy niezła tygrysica 😉

• Mamusia
ammi czytalam juz wczesniej ten artykul,bardzo fajny.Z reszta ja ciagle na tej stronie siedze.A co do wody,to u nas mala brzuszek po niej bolal i plakala,wiec ja odstawilam.Sprobuje znowu za jakies 2 tyg.A mala w tej chwili pije rumianek z hipp.I bardzo jej smakuje 🙂zycze udanej zabawy na lezaczku 🙂

śliczniusia jest Julka! buziak od cioci Tuśki:* no i oklask 🙂
a do nas przyjechała siostra A, żeby pomóc mi przy kąpieli, tzn. popilnować małego jak ja ją będę szykować, bo mały bardzo marudny..i wzięła go na spacrek, a ja wywiesiłam sobie pranie i puściłam następne..wyprasowałam co nieco 🙂 później wykąpałam malutkiego, zjadł, a teraz poszedł do łóżeczka 😉 tylko chyba za dużo zjadł, bo zwymioował jak go do odbicia wzięłam 😞 coś tam mruczy w łóżeczku, ale mama do skutku będzie dawała smoka aż zaśnie sam 🙂

• Mamusia
Lauritta Paulinka jest sliczna.Tuska Julka dziekujze za buziaka i caluje Alanka 🙂 🙂 🙂Widze,ze dzis mialas pracowity dzien.Ja sie cale popoludnie za prasowanie zbieram i zebrac sie nie moge 😉A metoda ze smokiem faktycznie dziala 🙂 🙂Gerda wielkie dzieki dla ciebie za nia 🙂

oj Monisia no to faktycznie..też bym była na Twoim miejscu zła.. 🤢
a ja się wezmę jeszcze troszkę za prasowanie i sobie pranie powieszę, po czym ściągnę mleczko i idę spać. 😉 więc pewnie jeszcze zajrzę 😜

o a tu macie mojego słodko śpiącego synka ;* niestety usnął na rączkach, a nie w łóżeczku, ale co tam 😜

• Mamusia
My wróciliśmy od rodziców chwilkę przed 20. Wykąpałam małego, zjadł i śpi.
Neli przyszły mi te smoczki z maskotkami, ale Pawełek się ucieszył i podoba mu się ssanie takiego smoka, zaczął przytulać żabę od razu ;-) Później wstawię zdjęcie ;-) Mnie dziś tez od rana troszkę brzuch bolał jak na okres i się wystraszyłam, że dostane , ale nic na razie nie ma. Jutro mam wizytę kontrolną u gina ciekawe, czy wszystko ok.
Obejrzę do końca YCD i idę spać.

no ja go już niestety dostałam.. a wizytę u gina mam po świętach, 27kwietnia.. ciekawe co powie, ale raczej wszystko ok jak już okresu dostałam..no i zakładam wkładkę..
Monisia a Ty wyjęłaś w końcu tą spiralę czy już jest ok?

• Mamusia
Tuska wszystko juz jest ok wiec zostawilam.Ale 2 dni sporo krwawilam i brzuch mnie jeszcze pobolewa.Ale paracetamol i da sie zniesc 😉Z reszta biorac pod uwage,ze koniec z nerwami i tabletkami mi to wynagradza.A ile to kosztuje w Polsce,bo tu wszelkie srodki antykoncepcyjne sa za darmno 🙂Niusia jakie smoczki?Daj linka bo w temacie nie jestem a brzmi fajnie 😉

no z założeniem 300zł na 3lata, więc ja uważam, że taniej mnie to wyjdzie niż tabsy.. tylko, że lekarz mojej mamie mówił, że nie każdy organizm akceptuje obce ciało.. ja mam nadzieję, że będzie ok..choć znając mojego pecha 🤢 no ale zobaczymy.. ach mowa o tych smoczkach już dawno była, ale właśnie nigdzie nie zapisałam sobie linka i przez to nie zamówiłam..