Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tuska tez o tym slyszalam.Mam wizyte kontrolna 25.05 to sie okaze,czy sie przyjelo.Ale u mnie pewnie i tak sie skonczy na tym,ze ja wyjma,bo cos bedzie nie tak.A 300 zl to faktycznie niedrogo.Napewno taniej niz tabletki.Nusia znalazlam te smoczki u nas,ale nie ma chwilowo zaby,a ona mi sie najbardziej podoba,wiec poczekam

• Mamusia
Salamandra pytałaś ile u mnie stopni... tak więc dzisiaj było 27 w cieniu... więc gorąco... ja normalnie myślalam, że się ugotuję... Mała była ubrana w body z krótkim rękawkiem cienką bluzeczkę i cienkie spodenki, a była cała gorąca... Dopiero niedawno wróciliśmy do domu... zrobiliśmy sobie spacer po kolacji i dotarliśmy do mojej mamy i na dworze bylismy 🙂 Pozwoliłam sobie na lody... nie bylo smaków ktore chciałam i mój mądry A. przyniósł truskawkowe i czekoladowe.. hehe no ale już wcześniej truskawkowe jadłam to nic małej nie było...
No to będę zaraz nadrabiać zaległości, chociaż nie rozpisałyście się za bardzo, tylko 6 stron 🙂

• Mamusia
Mam pytanie... czy pogoiły się już pępuszki waszym maluchom??? Bo mojej pępek ostatnio zaczyna mnie niepokoić, troszkę ropieje i tak jakby wychodzi z niego jakieś mięsko... dziwnie to wygląda i się trochę boję... jutro mam wizytę to się zapytam, ale czy dzidzia którejś z was też tak ma??

witajcie dziewczyny,
Super zdjęcia, do zchrupania te wasze pociechy. Z zazdrością czytałam jak zwykle o waszych długich spacerach i długich snach waszych pociech. U mnie wczoraj to był po prostu dramat. Od 7:00 mała w ogóle nie pozwoliła mi od siebie odejsc, do toalety chodzę już wysłuchując jej płaczu, bo w przeciwnym razie musiałabym sobie chyba cewnik założyć.O12 udało mi się z nią wyjsc na 45 min. I spała, a potem już wszelkie próby wsadzenia jej do wózka kończyły się fiaskiem. Cały czas wisi mi na cycku, zasypia przy nim odkładam ją nawet już nie do kołyski tylko na kanapę i 5min oddalę się i bek.. O 17 pierwszy raz nakarmiłam ją przez SNS z Medeli(ze sztucznym mlekiem wypiła rekordowo 100ml. i wybraliśmy się z nią na dłuższy spacer i na początku płacz a potem zasnęła, w połowie drogi wpadła w histerię i musiałam jej cyca dać. Chwyciła na sekundę i zasnęła. W sumie byliśmy na spacerze prawie 1,5h. A wieczorem zrobiła mi 2 zielone wodnite kupy, no i teraz w pieluszce też miała zieloną tylko bardziej zbitą. Walczyłam z nią teraz by trochę zjadła 5 min possie i śpi, wydaje mi się że ona przesypia w nocy głòd. W nocy na żądanie jakby tylko jadła to mogłaby prawie nic nie jeść. Jak wy konrolujecie w nocy ile maluszek zje?
Jak długo wasze maluchy ssią pierś? Mi się wydaje że to raczej nie możliwe by przez pieś zjesc w ciągu 15min tyle co z butelki.

no u mnie je około godziny..to i tak dobrze, bo na początku potrafił być przy cycu do 3h 😮 mnie się wydaje dg, że Twojej małej to wystarczy..jedno dziecko naje się szybciej, a inne wolniej.. mój np. pociągnie pierś 4razy po czym ma chwilę odpoczynku, czasem nawet przyśnie 😜 ale posmyram go po nosku i je dalej 😉
no mój dzisiaj spał od 21.00-2.00 i teraz obudził mi się o 5.00 pojadł i śpi dalej ;-)
no ale za godzinke pobudka, bo dziś muszę na badania iść(morfologia i CRP), po czym jedziemy odebrać pesel, a później do PZU..bo mąż już dostał pieniążki z PZU, a ja nie bo jak załatwiał swoje to bnie miał mojego dowodu i jeszcze raz trzeb jechać..z tym, że jemu przyszło na konto, a że ja konta bankowego nie mam to przyniesie listonoszka..ale coś mówił, że musi mnie upoważnić do konta..

smoczki są genialne tylko kurczę troszeczkę drogie.. no ale zobaczymy 😜

mam pytanie dziewczyny, bo mój szkrab robi wodniste kupki tak od piątku, ale są normalnego koloru czy mam się zacząć obawiać? 🤢 ja sobie troszkę z jedzeniem pozwoliłam i właśnie nie wiem od czego te kupki mogą być..tzn.on nie mógł się załatwić, więc dałam mu espumisan sw pt i od tej pory ma takie kupki..

• Mamusia
Dziewczyny Julka wczoraj sama w lozeczku zasnela 🙂 🙂Polozylam ja przed 23a pol godziny pozniej spala.I nawet niw zamarudzila 🙂I spala az do 5 🙂Zjadla i zasnela dalej.I dopiero teraz ja obudzilam,bo musze isc do ksiegowej w sprawie becikowego.Wlasnie butle ciagnie.Samantka ale ta twoja Nicole jest slodka.Tuska Julka wczoraj robila wodniste kupy.Ale to podobno jest normalne i nie ma powodu do obaw jesli sa zolte.A ja karmie butelka,wiec to napewno z jedzenia nie bylo 😉Fajne sa te smoki,tylko czy dobre na zgryz.Bo ja uzywam tych ortodontycznych...Coz jak sie zaba pojawi,to zaryzykuje:P

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 U mnie nocka jak zwykle 🙂 Mala zasnęła o 22h30 po jedzonku i spała do 9h00 i znowu zasypia 🙂 🙂 Tylko ja głupia zamiast w nocy po karmieniu zasnąć tak jak ona to się gapię na nią :P 🙂
Co do jedzenia, to moja wysysa pierś w 10-15 min... i też prawidłowo przybiera... czasami je dłużej, ale tylko wtedy gdy coś jej dolega i potrzebuje pocieszenia 🙂 I znowu mleko mi płynie 🙂 🙂 Kryzys laktacyjny mam nadzieję zażegnany 🙂 🙂
Tuśka co do kupki to nie wydaje mi się, żeby to była biegunka... no chyba, że na prawdę jak woda jest, to może skonsultuj to z lekarzem... Ale jeśli Alan robi wodniste kupki, ale nie za często to chyba jest ok

• Mamusia
Marta, a próbowałaś kilka razy dawać smoczka Maji??? Bo moja na początku też nie lubiła smoczków, ale chyba za 4 razem się udało i zaczęła ssać i od tamtej pory jest spokojniejsza, bo wcześniej też mi marudziła ciągle, przy cycku godzinami wisiała, a teraz jest cudowna 🙂