Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Was .. o nie tak dawno byłam sama oczekującą marcówka teraz moj synek ma już ponad pół roku jest prze kochany stara się sam już siedzieć i jest naprawdę duży
i mamy na sprzedaż fotelik
http://allegro.pl/fotelik-x-car-baby-niebieski-x-lander-adaptery-i1252082423.html

bo już mamy nowy 🙂

3 majcie sie moj poród był mega szybki i wam tez takiego ,życze:*

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HEJ MAMUSIE , PRZEPRASZAM ZE Z BUTAMI ALE MAM DO SPRZEDANIA PLAASZCZYK CIAZOWY http://all...s-ciaza-i1250791533.html I RURKI CIAZOWE http://all...0r-nowe-i1252160673.html ORAZ KOMBINEZON http://all...xt-nowy-i1250849390.html. MOZE KTOREJ COS PRZYPASUJE ;] POZDRAWIAM WAS I ZYCZE ZDROWKA I BEZBOLENSEGO ROZWIAZANIA! 😉

• Mamusia
Gerda, zazdroszczę, że nie masz tego problemu z "kępkami"xD Poszliśmy w piątek do ginekologa i... wziął sobie dzień urlopu! W sumie też człowiek, ale trochę szkoda, bo już się nastawialiśmy na nowe wiadomości przy dobrym położeniu 🙃
Amaja też się chcę wstrzelić w Dzień Kobiet,może się uda, jeden dzień dłużej mogę maleństwo ponosić;D

No tak, lekarz tez człowiek, ja już 2 razy tak miałam, że w dzień wizyty dr zgłosił swoją nieobecność, na szczęście w mojej przychodni p. położna informuje o tym pacjentki telefonicznie i ustalamy nowy termin (mimo że to placówka państwowa 😎.
Powiedzcie Mamuśki, jak się czujecie - tak fizycznie, ja bowiem od 3 dni jestem jak "zawieszona w czasie" - boli mnie głowa, po długim czasie "ciszy" znowu wymiotowałam 😞 Troszkę się właściwie przeraziłam takim stanem rzeczy, ale na szczęście już jutro wyczekiwana wizyta i ja liczę na dobre "ułożenie" naszego Bobaska 🙂

Pozdrawiam

• Mamusia
Ja się czuję dobrze, ale zaczęła mi doskwierać bezsenność 😞 Już trzy noce z rzędu zasypiam dopiero około 4tej nad ranem.
A że tak zboczę z tematu, kupiłam sobie dzisiaj gazetkę 'M jak Mama' i szczerze ją polecam. Jest skierowana do kobiet w ciąży i można poczytać wiele ciekawych artykułów.
Gerda, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Pozdrawiam.

• Mamusia
Też trzymam kciuki za wizytę. My już dzisiaj próbowaliśmy pójść, ale Ginekolog przedłużył urlop o jeszcze jeden tydzień. M jak Mama owszem, ale jak przeczytałam "ABC młodego taty" to doszłam do wniosku, że dziwnie podeszli do tematu (nr6 czerwiec 2010) 😉 Za to ćwiczenia z piłką świetne, widać, że osoba pisząca zna się na rzeczy.

Dziękuję Dziewczyny za życzenia owocnej wizyty. Spotkanie z lekarzem, owszem odbyło się, ale termin USG wyznaczył dopiero na ... 3 listopada, wówczas to nie dość, że będę czuła konkretnie ruchy Maleństwa, co sama zdołam "wyczuć", czy to On, czy Ona 😜
Poza tym niestety dopadło mnie nadciśnienie (ponad 150), stąd te bóle głowy; zalecono, bym je skrzętnie obserwowała, dlatego też trzeba mi się zaopatrzyć w ciśnieniomierz 🤨 Zastanawiałam się, czym to może być spowodowane zazwyczaj miałam ciśnienie w normie przy normalnej, kobiecej 😉 figurze, od wieku to chyba też nie jest uzależnione (nie jestem młodą 20-tką, ale do 30-tki jeszcze odrobinka), ech... .
Najważniejsze jednak, iż Maleństwo ma się dobrze, a serdusio bije, jak powinno.
Amaja co do bezsenności - to jestem w temacie, tyle że ja dosyć łatwo zasypiam, jednak jak tylko się obudzę w nocy na siusiu lub nad ranem, gdy mąż wychodzi do pracy, już nie ma szans na to, bym usnęła a później chodzę za dnia niczym "śnięta ryba" 😉 Widać trzeba nam się już teraz przyzwyczajać do nieprzespanych nocy 😁
Ja dotychczas kupowałam Dziecko, ale jest to gazetka bardziej chyba przeznaczona "dla mam starszaków". Muszę sprawdzić to M jak Mama skoro tak ochoczo zachęcacie.
Izabellak życzę Ci cierpliwości w oczekiwaniu na wizytę, ja juz odliczam mój miesiąc i tak będzie nam czas upływał, tydzień za tygodniem... . 🙂

Pozdrawiam Was gorąco 🙂

• Mamusia
Witamy eMKa 🙂)
Mamy termin na ten sam dzień, w dodatku wybrałyśmy to same imię dla maluszków 🙂))

Dziewczyny czujecie już ruchy maleństwa? Bo mi się czasem wydaje że zaczynam już coś czuć, takie delikatne szmeranie w brzuchu, tylko czy to już to??

Miłego weekendu 🙂

• Mamusia
Ja z każdym dniem czuję szkraba coraz bardziej, cuuuuuudowne uczucie! Brzuszek dopiero teraz trochę się rozpędził z zaokrąglaniem, mieszczę się już tylko w jedne spodnie i czekam aż mi przyjdą ciążowe dżinsy kupione na allegro. A wcześniej to nikt by się nie domyślił że jestem ciąży 🙂 Do tej pory przytyłam 2,5 kg, to chyba niedużo? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką która mówiła mi że do 19 tygodnia przytyła aż 15 kg! Masakra!
Buziaczki!

Hej!
Ja z kolei przybrałam dopiero 1,5 kg, choć brzuszek jest całkiem okrągły... nawet bardzo, mały paradoks. Ja również z każdym dniem, właściwie wieczorem coraz bardziej czuję Dzidzię. Nie są to typowe kopniaczki, ale takie nietypowe wiercenie 🙂

• Mamusia
2,5 kilo to niedużo. Ja aż 6 kg, ale zawsze miałam tendencję do tycia. Aby utrzymać wagę to non stop byłam na diecie. Odkąd wiem, że noszę pod serduszkiem Dzidzię, to z diety zrezygnowałam. Nie obżeram się. Po prostu jem normalnie. Niestety w moim przypadku normalne jedzenie jest równoznaczne z tyciem. Ehhh....

• Mamusia
Witam serdecznie. Obecnie oczekuje już drugiego bobaska. Planowany poród na początek marca. poszukuje informacji o szpitalu w Krakowie na Ujastku. Niestety moja ciąża nie przebiega prawidłowo i informacje na temat opieki w tym szpitalu zarówno dla kobiety jak i dla dzidziusia sa dla mnie bardzo ważne. Bardzo dziękuję za odpowiedź.

• Mamusia
W końcu poczułam mojego synusia. 😁 W piątek wieczorem, jak już leżałam w łóżku, to poczułam w brzuchu takie dziwne coś. Do motylków bym tego nie porównała, raczej do jakiegoś pękającego balonika wypełnionego wodą lub powietrzem. Myślałam, że to coś z jelitami. Jednak wczoraj znów to poczułam. Mój Miś też przyłożył dłoń do mojego brzucha i poczuł takie mini kopniaczki w tych samych momentach co i ja. Dziś znowu 🙂) Więc chyba Antoś w końcu zaczął rozrabiać. Kruszynka moja malutka. Najbardziej jednak ucieszył mnie fakt, że Miś też to poczuł 🙂)))

• Mamusia
Pierwsze ruchy - to niesamowite uczucie. Ja już od 16 tygodnia (podobno kobiety, które już wcześniej rodziły mogą odczuwać ruch wcześniej) z niecierpliwością czekałam na nie. W końcu się doczekałam - tydzień później. odczułam to jak pękające bąbelki. Teraz mały lub mała "bryka" codziennie (choć w pierwszym tygodniu miał jednodniową przerwę). 🙂

Och..., ja już z wielką niecierpliwością oczekuję tego momentu, kiedy poczuję naszą Kruszynkę. Póki co mam tylko odczucie rozciągającej się macicy, tak jakby wciąż mnie "nadmuchiwano". 🤢 Mam nadzieję że około 20 tyg w końcu dostanę "kopniaczka" 🙂, czyli za kilka dni

• Mamusia
Dzisiaj byłam wreszcie u Ginekologa. Dzieciątko zobaczę dopiero za tydzień, wtedy już będzie "wszystko bardziej widoczne" 😁
Serduszko bije mu jak oszalałe...Martwiłam się na początku jak Doppler nie reagował, ale okazało się, że Dzidzi-bobo przeniósł się na sam dół, bo tam mu wygodniej 🙃
Rusza się tak, że dzisiaj aż się mój mężczyzna wzruszył. Narzekał przez ponad tydzień, że tylko ja czuję, a dzisiaj przyłapał malutkiego na kpiącym uczynku 🙂 I to nie, żeby musnął, on po prostu chciał pokazać, że istnieje! 🤪
Tak się cieszę, że mam ochotę krzyczeć, ale chyba jednak zejdę do kuchni... 🙂