Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Dobra - zgadujcie 😁
1700, 1800

no to 1700 czy 1800 bo to zasadnicza róznica 😁
nooooooo.... 1700 🙂

no to bingo 🙃

dobra lekko nie masz ale myślałam ze będzie więcej 😉
pa pa

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
HA !!!!!!!!!! 🤪 🤪 Jestem miszczu !! 😁 😁 No to baba niczego sobie 😉 W zasadzie to juz niedlugo mozesz na porodowke leciec 🤪 Zartowalam oczywiscie

🤪 nawet mnie nie strasz
Ale baba konkretna, ciekawe ile w tym prawdy będzie 🙂

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
Ola a co lekarz o wadze powiedzial? Duzo malo idealnie??

Nic nie mówił - śmieszny jakiś był i wesoły ale nie komentował, termin wg USG nadal na 9 kwiecień więc widocznie jest ciut większa, podobno stopy ma duże co mnie zastanawia 😮

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Dobra - zgadujcie 😁
1700, 1800

no to 1700 czy 1800 bo to zasadnicza róznica 😁
nooooooo.... 1700 🙂

no to bingo 🙃

dobra lekko nie masz ale myślałam ze będzie więcej 😉
pa pa

Ty tak nie cwaniakuj bo się okaże że Twoja większa 😁

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):

Nic nie mówił - śmieszny jakiś był i wesoły ale nie komentował, termin wg USG nadal na 9 kwiecień więc widocznie jest ciut większa, podobno stopy ma duże co mnie zastanawia 😮
Hehe, to sie ma nijak do pozniejszej wagi i sylwetki 😉 Moze byc duza a potem bedzie szczuplutka i drobna dziewczynka. Osobiscie znam takiego chlopaka, urodzil sie ponad 4 kilo a zawsze go pamietam drobnego i szczuplego. Wiec mysle ze nie ma reguly 🙂

• Mamusia
Zreszta.. sama mialam prawie 4 kilo jak sie rodzilam a cale zycia bylam chuda jak patyk, tyle ze wysoka. A potem dopiero zaczelam troche kobiecych krztaltow przybierac jak dojrzewalam. Oby moj nie byl taki duzy... bo ja tez w tym okresie bede miala USG. Dokladnie w 30 tyg i 3 dniu. Za dwa tygodnie rownioskie

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):

Hehe, to sie ma nijak do pozniejszej wagi i sylwetki 😉 Moze byc duza a potem bedzie szczuplutka i drobna dziewczynka. Osobiscie znam takiego chlopaka, urodzil sie ponad 4 kilo a zawsze go pamietam drobnego i szczuplego. Wiec mysle ze nie ma reguly 🙂

Nie no pewnie że tak - ja też się spora jak na dziewczynkę urodziłam bo 3700 miałam a teraz (tzn przed ciążą) drobna, a mój mąż na odwrót - ważył 3100 a teraz chłop 190 cm.
Ta waga to tylko mnie intryguje ze względu na poród - jak mi tam klocek wyrośnie to jak ja go urodzę - tylko tego się obawiam 🙃

• Mamusia
Boze dziewczyny Wy to w wiekszosci bedziecie juz w marcu rodzic... to juz za miesiac 😞 Mnie szlag chyba wtedy trafi... Jak bedziecie to juz mialy za soba a ja bede musiala jeszcze tyle czekac. Jestem jedna z tych ktore sa ostatnie wg terminu.. to juz wole urodzic wczesniej !! Bo nie zniose jak go przenosze 😞 😞 😞 Jak wczesniej patrzylam na niektore dziewczyny co mialy przy swoich zdjeciach tydzien 31-32 to ja juz mialam wrqazenie ze one niedluga rodza. A teraz to juz Wy jestescie na tym etapie.. ehh Oby mi moj facet nie stwierdzil ze chce sobie dlugo tam posiedziec, bo podobno chlopcy maja to do siebie, a czy prawda jest w tym jakas to nie wiem

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
A co tam jeszcze poza waga ??

Poza tym ok z małą, już jest odwrócona główką do dołu, mi tylko leukocyty rosną i nie wiadomo skąd się biorą bo pozostałe wyniki nie wskazują na stan zapalny w organiźmie 🥴 Jutro muszę jeszcze dodatkowo posiew z moczu zrobić - może coś się wyjaśni. Zmieniła mi też preparat żelazowy bo mimo ze zwiększyłam dawkę dalej dupa, żelazo wzrosło nieznacznie..
Aaa no i kazała przejść na dietę lekkostrawną, na kolacyjkę chlebek żytni albo orkiszowy z niewidoczną ilością masła 😁 plus ewentualnie pomidorek i ogórek, mam się oszczędzać co by dużo nie utyć już 🙂 To chyba tyle...

hoho ola gratuluje 🙂 super!!! jak ja się nie mogę swojego usg doczekać!!! boziu tez juz bym chciałą wiedzieć 🙂 I chyba dobrze że Ci sie termin przysunął 🙂 ja bym sie cieszyła. ale fajna juz ta Twoja mała. Ja w pon ide na badania i tą glukozę wrrr

a ja zamrażam galaretki, robię sałatkę, gotuje obiad, dziś rocznica ślubu moich rodziców i robię obiadek jakiś fajny i zamoczę usto górne w szampanie 🙂 😁