Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

Dorka1986 napisał(a):
szyszkonella napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
hej ja niestety przez caly dzien nie miałam czasu zajrzeć
dziewczyny sliczne brzuszki 🙂

ja wrocilam wlasnie z usg moja mala jest zdrowiutka ułożona główkowo i wszystko jest ok 🙂 no i wazy 1708

Dorka, czujesz kopniaki pod żebra??

tak czuje pod zebrami z prawej strony

intensywnie? a w dole brzucha? .. tak pytam, bo zastanawiam się jak moja jest ułożona 🤨

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
szyszkonella napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
szyszkonella napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
hej ja niestety przez caly dzien nie miałam czasu zajrzeć
dziewczyny sliczne brzuszki 🙂

ja wrocilam wlasnie z usg moja mala jest zdrowiutka ułożona główkowo i wszystko jest ok 🙂 no i wazy 1708

w dole tez czuje lekkie uderzenia ale głownie wlasnie z prawej strony przy żebrach i sie wypina z prawej strony pępka
Dorka, czujesz kopniaki pod żebra??

tak czuje pod zebrami z prawej strony

intensywnie? a w dole brzucha? .. tak pytam, bo zastanawiam się jak moja jest ułożona 🤨

• Mamusia
Dziewczyny, znalazłam coś takiego : http://www.idn.org.pl/sonnszz/nowela_sw_rodz.htm
Według moich "obliczeń" to osoby, które nie pracują mają możliwość otrzymania podwójnego becikowego - zwłaszcza matki samotnie wychowujące. Te, które zarabiają więcej niż 504 zł miesięcznie na członka rodziny nie mają co myśleć o dodatkach.

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
Dziewczyny, znalazłam coś takiego : http://www.idn.org.pl/sonnszz/nowela_sw_rodz.htm
Według moich "obliczeń" to osoby, które nie pracują mają możliwość otrzymania podwójnego becikowego - zwłaszcza matki samotnie wychowujące. Te, które zarabiają więcej niż 504 zł miesięcznie na członka rodziny nie mają co myśleć o dodatkach.

jesli o to chodzi to tez slyszalam ze to zalezy od gminy bo nie wszystkie daja

• Mamusia
ja już bolidem pojeździłam, kurde jak on śmierdzi chińskimi butami z tesco 😁 teraz się będzie wietrzył 2 miesiące, dobrze że mam czas bo jak Wy niektóre kupicie wózki na ostatnią chwilę to współczuję, nie wiem jak Wy je zdążycie wywietrzyć z tego smrodu 🥴

alexia_79 napisał(a):
ja już bolidem pojeździłam, kurde jak on śmierdzi chińskimi butami z tesco 😁 teraz się będzie wietrzył 2 miesiące, dobrze że mam czas bo jak Wy niektóre kupicie wózki na ostatnią chwilę to współczuję, nie wiem jak Wy je zdążycie wywietrzyć z tego smrodu 🥴

mój wietrzy się od dwóch tygodni 😁

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):

No mój na szczęście wietrzy się już od tygodnia 🙂 Ale nie śmierdzi 🙂

Dorka1986 napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):

jesli o to chodzi to tez slyszalam ze to zalezy od gminy bo nie wszystkie daja

to wszystkie dają bo to jest becikowe socjalne i jest jeszcze trzecie samorządowe i tu zalezy od gminy/samorządu
PODSUMOWUJĄC
1 becikowe dla wszystkich
2 dla najuboższych gdzie dochód na osobę nie przekracza 504zł
3 becikowe dla wybranych czyli tam gdzie sa bogate samorządy

asiaa2028 napisał(a):
Klaudia mojej znajomej coreczka ma nazwisko po ojcu, a ona dostala normalnie to drugie becikowe, bo nie ma z nim slubu i jest jako samotna matka.. wiec mysle, ze to zalezy wlasnie od urzedu.. dobra, ide na Na Wspolnej 🙂

ustanowienie ojcostwa nie ma wpływu na becikowe itp możecie dawać dzieciom nazwiska jakie wam sie podobaja

• Mamusia
asiaa2028 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
a tak swoją drogą dziadoski bank - to taka osobista wycieczka 😜

a u mnie wlasnie wiele osob ma konta w tym banku i mi polecali.. nie wiem 😁 ja mialam w PKO i zupelnie nie bylam zadowolona.. zobaczymy 😜

wiesz co jesli chodzi o ing z tego co wiem to samemu sie wymysla pin przy aktywacji przez internet

matko, przed chwilą przeżyłam rewolucje w brzuchu. Moja mała postanowiła zrobić fikołka i to chyba dosłownie.. mam nadzieje, że jej nic nie jest 😁 cały brzuch miałam z boku a podniósł się na 5 cm w góre 😜 nie powiem... bolało :P

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
a tak swoją drogą dziadoski bank - to taka osobista wycieczka 😜

a u mnie wlasnie wiele osob ma konta w tym banku i mi polecali.. nie wiem 😁 ja mialam w PKO i zupelnie nie bylam zadowolona.. zobaczymy 😜

wiesz co jesli chodzi o ing z tego co wiem to samemu sie wymysla pin przy aktywacji przez internet

dzieki Dorka 😘 rzeczywiscie przez internet samemu sie nadaje pin 😉 juz to zrobilam 😁

szyszkonella napisał(a):
matko, przed chwilą przeżyłam rewolucje w brzuchu. Moja mała postanowiła zrobić fikołka i to chyba dosłownie.. mam nadzieje, że jej nic nie jest 😁 cały brzuch miałam z boku a podniósł się na 5 cm w góre 😜 nie powiem... bolało :P

u nas to norma..................tzn zdarza się tak co dwa trzy dni i też przyjemne nie jest

a jak u Was z rozstępami? ciągle nic? u mnie na razie ani jednego i oby tak dalej 😉

mierzyłyście obwód swojego brzucha? bierzcie centymetr i dawajcie mierzymy 😁

szyszkonella napisał(a):
a jak u Was z rozstępami? ciągle nic? u mnie na razie ani jednego i oby tak dalej 😉

mierzyłyście obwód swojego brzucha? bierzcie metrówkę i dawajcie mierzymy 😁

ja mam dwie podejrzane kreski na udzie i okropny,straszny, masakryczy cellulit na dipie i udach ble