Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jestem 🙂

nadrobiłam, po męczącym dniu czytanie Was, to czysta przyjemność 🙂 🙂 🙂

witamy nową koleżankę Kasię 🙂 🙂

i jest mi źle, smutno, jestem zdemotywowana, rozżalona, rozczarowana i nie wiem co jeszcze.
Ach..radość z życia: ZERO.
Nie wiem, czy to ciąża tak zmieniła mnie, czy Mojego 🤢 🤢?

Hieh...
a co do dzisiejszych postów:
1. ja też bawełnę piorę w 40 st, żeby nie niszczyć zbyt wysoką temp włókien materiału
2. piorę tylko w Loveli, bez płynu do płukania ( czytałam kiedyś, że to jednak zostaje na materiale i może drażnić delikatna skórę dziecka )
3. na obiad były żeberka, jutro wymyśliłam sobie kluchy śląskie z sosem, co mi został po pieczeniu żeberek.
4. co do butelek TT, to czytałam opinie, że najlepsza jest wersja smoczka 0+ ( wolnoprzepływowy ) te późniejsze są jakieś duże i dziecko się krztusi
tu kilkanaście opinii:
http://www.bangla.pl/karmienie-dzieci/butelki-smoczki/tommee-tippee-butelka-closer-to-nature-p1467.htm. Ja kupiłam avent na allegro ( bardzo tanio: za dwie butelki 125 i 260 ml zapłaciłam 23 zł 🤪 ) i Mam Baby antykolkową. Zobaczymy.

wsio. do jutra, śpijcie dobrze 🙂

• Mamusia
Heloł 🙂
Wiedziałam, że będę pierwsza 🙃 Ja już się wyspałam chociaż nadal leżę w swoim wielkim wyrze w sypialni a biedny mężuś pochrapuje w stołowym. Niech se chłopina pośpi, dam mu jeszcze z godzinę dopóki mi się nie rozładuje bateria w laptopie a potem idę do łazienki, jak się obudzi - to trudno 🙃
A w ogóle to jestem głodna i myślę, że nawet tej godziny nie wytrzymam 😁
Wczoraj tu taki zastój był to dziś w ogóle posucha będzie, to tyle póki co 🙂
Wstawać śpiochy 🙃

• Mamusia
a witam ale na razie chyba tylko ciebie Ola.
Widzę że już poklaskane 😉 to i ja ci klasnęłam.
Ja wstałam ogarnęłam kuchnie zrobiłam naszemu wczorajszemu gościu i mojemu mężusiowi kawkę ale oni dalej śpią. Zrobiłam też jajecznice ale ponieważ oni taką werwę mają to z wbijaniem jajek na patelnie sie jeszcze wstrzymałam i zrobi to dopiero jak szanowni państwo wstaną bo na razie to główki pękają hihih. dam im jeszcze 30 min bo my dzis kupe zajęć mamy!
Serdecznie pozdrawiam z rana wszystkie

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 ja juz tez na nogach jestem.. i strasznie mnie kluje cos pod lewa piersia jak oddycham, przekrecam sie itp 😮 nie wiem co to, ale nawet ziewnac nie moge i porzadnie oddechu wziac.. poza tym pogoda beznadziejna, zero slonca i jeszcze Moj dzisiaj wyjezdza, wiec humor taki sredni.. 🤨

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
Tynka napisał(a):
Egzamin praktyczny na prawo jazdy...

oj no to współczuje ja zdawałam jakieś ponad 3 lata temu i pamietam ten stres, ale to bardzo szybko masz powtórkę

ja to zdałam prawko dopiero za 4 razem i nie chiłabym już tego powtarzać, nawet przed matura tak się nie stresowałam..

• Mamusia
linkaa napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
Tynka napisał(a):
Egzamin praktyczny na prawo jazdy...

oj no to współczuje ja zdawałam jakieś ponad 3 lata temu i pamietam ten stres, ale to bardzo szybko masz powtórkę

ja to zdałam prawko dopiero za 4 razem i nie chiłabym już tego powtarzać, nawet przed matura tak się nie stresowałam..

🙂
ja za drugim ale to tylko dlatego że za pierwszym nawet na miasto nie wyjechalam. a gdzie zdajesz?
ja bym się wogóle tym nie przejmowała mój mąż jeżdził normalnie po ulicach bez prawka jakieś 6 lat robiąc normalne trasy a tez zdał za 3 razem

• Mamusia
linkaa napisał(a):
Chyba tak zrobie dziewczyny wybiore sie dziś na izbę przyjęc do szpitala, nawet dla własnego spokoju, żeby się nie martwić i nie stresować przy tym małej... Musze tylko poczekać na mojego aż wróci z pracy.
jedz i bedziesz miała spokój moze się okazać ze to nic ale lepiej na zimne dmuchac

• Mamusia
linkaa napisał(a):
Chyba tak zrobie dziewczyny wybiore sie dziś na izbę przyjęc do szpitala, nawet dla własnego spokoju, żeby się nie martwić i nie stresować przy tym małej... Musze tylko poczekać na mojego aż wróci z pracy.

dokladnie.. idz chociaz sie zapytaj albo niech Cie zbadaja czy wszystko ok.. bo moze to rzeczywiscie nie b ylo nic powaznego, ale lepiej miec czyste sumienie, ze sie to skonsultowalo niz cos sie mnoze stac powazniejszego 😮