Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ej w nocy karmiłam małą, chciałam jej dać cyca ale z lewego nic nie leciało! to jest ten wklęsły sut, zawsze miałam z nim problemy i bardzo delikatnie preferowałam karmienie prawym, a teraz w lewym nic a nic :/ no milk! moja wina, bo się pokusiłam na dokarmianie.... 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

brechti napisał(a):
ej w nocy karmiłam małą, chciałam jej dać cyca ale z lewego nic nie leciało! to jest ten wklęsły sut, zawsze miałam z nim problemy i bardzo delikatnie preferowałam karmienie prawym, a teraz w lewym nic a nic :/ no milk! moja wina, bo się pokusiłam na dokarmianie.... 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

matko kochana ja nie wiem jak jest z tym karmieniem
ja jem jeden posiłek dziennie około 17.00 piję dwie kawy rano i wieczorem i około 1l pepsi
wody mineralnej nie piłam już od miesiąca a jestem istną dojną krową , może jakość tego pokarmu nie jest dobra ale zaskakująca jest sama ilość
moja nawet jak ssie pół godziny non stop to i tak jak się "oderwie" to z tego cycka normalnie sika a nigdy nie było tak żeby w cycku zabrakło nigdy

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
brechti napisał(a):

matko kochana ja nie wiem jak jest z tym karmieniem
ja jem jeden posiłek dziennie około 17.00 piję dwie kawy rano i wieczorem i około 1l pepsi
wody mineralnej nie piłam już od miesiąca a jestem istną dojną krową , może jakość tego pokarmu nie jest dobra ale zaskakująca jest sama ilość
moja nawet jak ssie pół godziny non stop to i tak jak się "oderwie" to z tego cycka normalnie sika a nigdy nie było tak żeby w cycku zabrakło nigdy

też tak miałam, dopóki nie zachciało mi się nawalić i mała przez półtora dnia była tylko na butelce... sama sobie jestem winna 😞

Djen dobry 🙂
Ja jestem raczek,a dzis chciałam opalac sie dalej a tu pochmurnoi zimno słonca niet eee i co ja poczne moze wyjdzie 🙂
Co do spania, moja malutka spi obok w kołysce ( wiecie której) nie wyobrazam sobie zeby spała obok w swoim pokoju po1. wyjmuje ja z kolyski nie ruszjac dupy z miejsca kłade obok siebie i juz ssie czaem przysne z wyjetym cycem a ona sobie ssie 🙂 po2. ja jakas dziwna jestem ale jak bym ja miała zostawic obok to bym chyba nie usneła taka malutka sama w pokoju 😞 tak sobie obiecuje ze ja wyprowadze od nas jak bedzie miec poł roku 🙂hihi

• Mamusia
Witam Was LAseczki 🙂
Kurde mam kryzys z moim K.;/ Eh 😞 Chyba to uz THE END;/
Mala dzisiaj dwa razy mi sie budzila na jedzonko teraz lezy z mojej siostry chłopakiem i gadaja sobie 🙂 Kurwa obcy chłop lepiej umie sie zajac dzickiem niz jej wlasny ojciec;/;/;/
A co do beciwego to ja musialam przyniesc zaswiadczenie z Zusu o zarobkach moje i K.za rok 2009 i zeby dostac ten drugi tysiac oprocz tego dowody i jakas deklaracje wypelnialam a i K.musial z Opieki ze swojego miasta pdostarczyc deklaracje ze sie zrzeka becikowego tam u siebie....Złozylam to wszystko kolo 15 maja i juz 25 mialam pieniadze na koncie czyli 2 koła 😁

• Mamusia
Jezdem z powrotem 🙃

Okresu nie miałam i nie mam i do sierpnia mogę nie mieć - nie pytajcie dlaczego bo nie wiem, tak mi pani doktor powiedziała, ale płakać z tego powodu nie będę ooo 😜
Drugie dziecko powiedziała, że nie wcześniej jak za 2 lata czym mnie zdziwiła, no ale słuchać jej nie muszę, nie? 😎

Wiola- pociągnij doktorkowi z bańki - będzie weselej 😁

Mój bąbolotek śpi, dostała cyca ale i u mnie historia z cyklu "niewiele Ci mogę dać bo sam niewiele mam" i po cycku jeszcze butla, potem standardowo rzyg i przebieranie no i sen 🙂

Ja zjadłam już śniadanko, mąż wyprawiony do pracy i tak się zastanawiam nad tym żeby się też położyć spać 🤨

a ja sobie nie wyobrażam żeby dziecko mogło spać ze mną w łóżku po 1. bo bym się bała że jej krzywdę zrobię po2.sama muszę się wyspać leżąc jak mi się podoba
i uważajcie z tym spaniem z dziećmi albo nawet z kołyskami obok ja znam 3 mamy u których też to było "na chwilę" i jedna ma 4 lata i śpi z mamą, drugi ma 3 lata i śpi z rodzicami a trzeci ma półtora roku i jest problem bo własnie dziś urodziła mu sie siostrzyczka i mama ma problem jak to wszystko pogodzić i gdzie on teraz będzie spał
ja chętnie bym się i łóżeczka z sypialni pozbyła ale nie mam gdzie go umieścić , ale jak jednak pójdę do Przemyśla to już zapowiedziałam że trzeba kupić drugie łóżeczko do jej pokoju
a co do becikowego-drugiego becikowego to kuźwa z wypłaty do wypłaty nam nie starcza bo żyjemy na "krechę" a i tak nie załapiemy się na to drugie becikowe 😠
ale Aneta jak mój jest z tej samej gminy itd to jest zameldowany tu gdzie ja to też muszę jakiś zaświadczenia czy sama podpisuję deklaracje że on nigdzie o to ubiegał się nie będzie??

a mojej zeszły krostki i znów aniołek 🙂
wiecie przemywałam samą woda jej to buzie i nic az mama do mnie mówi wez jej czyms posmaruj ja oburzona odp. no co ty takiej kruszynie mam masciami mazac! po czym przemyslałam i posmarowałam sudocremem na drugi dzien jak ręka odjął albo miało samo zniknac i znikło albo ten krem tak pomógł...

alexia_79 napisał(a):
A tu wsio o becikowym, tego zaświadczenia nie drukujcie bo jest nieważne - mi lekarz dał dziś swoje.

http://www.becikowe.com/

ja tuż kiedyś czytałam
ale Ola jak mam do pierwsze zaświadczenie lekarskie to co też nie ważne??? dali mi to w szpitalu to musi być ważne bo przepisy zmieniły się 31go marca po tym jak wiele matek nie załapało się na becikowe bo za późno dowiedziały się o ciąży bądź nie mogły dostać się do panstwowego lekarza przed upływem 10go tygodnia ciąży
i ostatnie pytanie czy Paweł lub jego podpis jet mi do czegokolwiek potrzebny przy tym wniosku?????

tyminka napisał(a):
wiecie przemywałam samą woda jej to buzie i nic az mama do mnie mówi wez jej czyms posmaruj ja oburzona odp. no co ty takiej kruszynie mam masciami mazac! po czym przemyslałam i posmarowałam sudocremem na drugi dzien jak ręka odjął albo miało samo zniknac i znikło albo ten krem tak pomógł...

a ja myślałam że sudocrem na odparzenia 😮
z resztą nie lubię tej mazi jakoś przyzwyczaiłam się do maści

matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):

ja tez własnie dlatego sama jestem zaskoczona ja miałam bepanthen linomag i gemidarma na odparzenia a sudocermu nawet nie kupowałam i mi sie przypomniało ze kiedys jak mialąm krosty na twarzy to nim smarowałam i z tych rzeczy co dostałam w spzitalu był tam wyjełam i posmarowałam. pisałas ze Twoja małą ma spróbuj

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
A tu wsio o becikowym, tego zaświadczenia nie drukujcie bo jest nieważne - mi lekarz dał dziś swoje.

http://www.becikowe.com/

ja tuż kiedyś czytałam
ale Ola jak mam do pierwsze zaświadczenie lekarskie to co też nie ważne??? dali mi to w szpitalu to musi być ważne bo przepisy zmieniły się 31go marca po tym jak wiele matek nie załapało się na becikowe bo za późno dowiedziały się o ciąży bądź nie mogły dostać się do panstwowego lekarza przed upływem 10go tygodnia ciąży
i ostatnie pytanie czy Paweł lub jego podpis jet mi do czegokolwiek potrzebny przy tym wniosku?????

ja też mam zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę, od niej dowiedziałam się właśnie że może być szpitalne albo lekarza a to które jest tu na stronie nie jest honorowane podobno, a podejrzewam że Paweł musi podpisać to oświadczenie, że nie pobierał w innej gminie zasiłku i musisz mieć jego dowód z sobą, ja będę dzwonić chyba żeby 2 razy nie jeździć, zresztą o S. będzie załatwiał to tym bardziej muszę mieć pewność

• Mamusia
tyminka napisał(a):
matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):

ja tez własnie dlatego sama jestem zaskoczona ja miałam bepanthen linomag i gemidarma na odparzenia a sudocermu nawet nie kupowałam i mi sie przypomniało ze kiedys jak mialąm krosty na twarzy to nim smarowałam i z tych rzeczy co dostałam w spzitalu był tam wyjełam i posmarowałam. pisałas ze Twoja małą ma spróbuj

mojej samo wszystko zeszło po całym miesiącu męczarni 🥴

tyminka napisał(a):
matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):

ale ja nie wiem co ona ma na razie niczym nie smaruję z resztą raz ma raz nie ma czasem jak sobie podrażni to ma same czerwony plamy przy tym a dziś nie ma nic gdzieniegdzie taką kaszkę na razie się wstrzymam
matko jestem rozchwytywana dziecko mnie woła i pies też 🤢

kurwa no to po becikowym bo Paweł będzie dopiero w sierpniu 😠
a ja mam takie zaświadczenie jak na tej stronie podali ono jest jakby od lekarza prowadzącego tylko że w szpitalu mi je dali bo on tam był tj lekarz

• Mamusia
kurdę żebym ja mogła się na to drugie becikowe załapać to musiałabym mieć sprawę sądową o alimenty :/ lipa, bo przydałby się ten drugi tysiak.
swoją drogą to jak tam poszłam to załatwiać, to tym głupim babom wydawało się, że skoro ojciec z Ameryki to pewnie on w chuj siana za dziecko dostanie (ehe) i mi się nie należy. co z tego, że biedna bezrobotna ze mnie, nawet jebany zasilek mi się nie należy.
Aneta a ty musiałaś iść tam po odbiór decyzji, tzn. dowiedzieć się że ci przyznalii i złożyćpodpis czy cóś? Bo ja byłam w połowie maja to załatwiać, i do dziś mam na koncie 2 grosze.

wiecie a moze i nam przysługuje 2 tysiac bo tak w zeszłym roku prowadziłam firme ale nie wykazywałam dochodwó w poprezdnim roku pracowałam ale wiecie jak... wiec wychodzi ze bylam na utrzymaniu meza 🙂 ale jak złozylismy juz wniosek to juz chyba nie ma co?

Eee. to u mnie załatwienie becikowego jak mjut poszło 😁
- podjechałam w ramach spaceru do urzędu gminy i pobrałam trzy druki:
1. wniosek
2. zaświadczenie do lekarza ( takie samo jak na stronie 😮 )
3. wykaz dokumentów niezbędnych czyli: kopia dowodu, oryginał do wglądu, kopia aktu urodzenia, oryginał do wglądu, numer konta i dwa powyższe i to wszystko.

-lekarz spisał mi z karty ciąży co trzeba
-30 maja złożyłam wniosek, A. przy tym nie musiał być, wystarczyło, że ja zaświadczyłam, że drugi rodzic o becikowe się nie ubiega, a dane jego wpisałam sama: nigdzie też nie był wymagany jego podpis 😮
-wczoraj kurier pocztowy czy jakiś takiś przyniósł mi list z decyzją ( bo u nas decyzje przysyłają pocztą ) że becikowe przyznane i do końca miesiąca będzie przelane na konto ( ale baba mówiła, że zwykle po ok dwóch tygodniach przelewają )
i to wszystko, nawet sama się zdziwiłam, że tak łatwo i szybko i BEZ JAKIEGOKOLWIEK UDZIAŁU A. się to odbyło 😮

a tak w ogóle, dzień dobry.

idę wreszcie zjeść śniadanie, Witek ma dzisiaj ten gorszy dzień i już z rana powył nie dając się nawet na chwilę z rąk ściągnąć. Ale chyba kolkę miał 😮 🤢 😠

• Mamusia
Dzien dobbry
Ja juz dawno zalatwialam becikowe tzn moj maz i tez jak Kasia sam wszystko ogarnal. Najpierw polazl po jakis druki, potem wypelnilismy, polozna mi wystwila zaswiadczenie ze chodzialm do lekarza i zabral moj dowod, akt urodzenia malego razemz jego peselem i tyle. Kasa byla zaraz przed naszymi chrzcinami