Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jestem 🙂

Tynka właśnie się zastanawiałam gdzieś Ty jest, no i już znam odpowiedź. Bidulko współczuję Wam a zwłaszcza Twojemu synkowi, najważniejsze że już w domku zdrów 🙂

Matylda - nie śpię, miałam kilka spraw do załatwienia w tzw. mieście a wcześniej z dzieckiem na spacerze w ten ziąb byłam. Ale już jezdeeemmm 😜

Dziękuję Panu Bogu, wszystkim aniołom i świętym i znachorom, i kurwa wróżkom też, że ten dzień się skończył:
Witek dzisiaj przeszedł sam siebie, w ciągu dnia spał może wszystkiego, łączone w kupę, ze 40 minut, a tak od 9.30 rano do 20 ryczał, nie: wył do ogłuchnięcia.
mam łeb jak szafa 😮 😮 😮
a mojego kurwa nie ma, bo po co wracać do wyjca, lepiej wrócić jak już śpi.

I jeżeli pisałam: Witek śpi, to kurwa spał może z 10 minut, potem zaczynał koncert.
Już nie wiem co mu jest: staram się na niego nie krzyczeć, nie tracić cierpliwości, ale już dzisiaj chyba tylko do góry nogami go nie nosiłam a tak: i w wózku, i w łóżeczku, i na jednej poduszce, i na drugiej, i na podłodze, i na brzuszku, i w leżaczku, i jeden pampers, i drugi, i ubieram i rozbieram, i na balkon, i herbatka, i mleczko.. kurwa: skakałam dzisiaj jak mogłam a i tak ryczał.

śmiem twierdzić, że wystraszył się rano mojego turbana, bo cały czas z przerażeniem na moją głowę patrzył: no mam włosy jakie mam, ale to jego wina że nie mam kiedy do fryzjera iść 😠 🤢

ale pochwalę się: w trakcie tych kilkuminutowych snów Witolda:
-umyłam podłogi
-wstawiłam pranie
-ściągnęłam pranie
-upiekłam ciasto
-ogoliłam jedną nogę ☺️
-wyszypułkowałam 2 kg truskawek

które idę zjeść 🙂

brechti, ty teraz córki pilnuj, bo jak ją zdenerwujesz to w chuj ci do Hameryki poleci 😁 ☺️

bosz, jak ja zaczęłam przez te płacze Witka przeklinac, samej mi wstyd ☺️ ☺️

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Dziękuję Panu Bogu, wszystkim aniołom i świętym i znachorom, i kurwa wróżkom też, że ten dzień się skończył:
Witek dzisiaj przeszedł sam siebie, w ciągu dnia spał może wszystkiego, łączone w kupę, ze 40 minut, a tak od 9.30 rano do 20 ryczał, nie: wył do ogłuchnięcia.
mam łeb jak szafa 😮 😮 😮

I jeżeli pisałam: Witek śpi, to kurwa spał może z 10 minut, potem zaczynał koncert.
Już nie wiem co mu jest: staram się na niego nie krzyczeć, nie tracić cierpliwości, ale już dzisiaj chyba tylko do góry nogami go nie nosiłam a tak: i w wózku, i w łóżeczku, i na jednej poduszce, i na drugiej, i na podłodze, i na brzuszku, i w leżaczku, i jeden pampers, i drugi, i ubieram i rozbieram, i na balkon, i herbatka, i mleczko.. kurwa: skakałam dzisiaj jak mogłam a i tak ryczał.

śmiem twierdzić, że wystraszył się rano mojego turbana, bo cały czas z przerażeniem na moją głowę patrzył: no mam włosy jakie mam, ale to jego wina że nie mam kiedy do fryzjera iść 😠 🤢

-umyłam podłogi
-wstawiłam pranie
-ściągnęłam pranie
-upiekłam ciasto
-ogoliłam jedną nogę ☺️

które idę zjeść 🙂

brechti, ty teraz córki pilnuj, bo jak ją zdenerwujesz to w chuj ci do Hameryki poleci 😁 ☺️

Biedna Ty,ale szczerze powiem ze jak czytam te Twoje posty to leje ze smiechu ale nie dlatego ze Witek wyje tylko z tego w jaki sposob je piszesz;p

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
mam łeb jak szafa 😮 😮 😮

-umyłam podłogi
-wstawiłam pranie
-ściągnęłam pranie
-upiekłam ciasto
-ogoliłam jedną nogę ☺️

które idę zjeść 🙂

Biedna Ty,ale szczerze powiem ze jak czytam te Twoje posty to leje ze smiechu ale nie dlatego ze Witek wyje tylko z tego w jaki sposob je piszesz;p

mam to samo 😉

• Mamusia
Boooosheee Kasia ty to masz tam istny 'armagiedon'; ale prawdopodobnie Witek jak podrośnie będzie cudownym cichym dzieckiem. Moja siora jak była takim brzdącem to była mega cicha i spokojna i co teraz ona nie potrafi mówić tylko się WYDZIERA, KRZYCZY, DRZE JAPE na serio, w kościele jak chce coś szepnąć to pół kościoła ją ucisza i ja współczuję moim rodzicom.
Tynka witaj wśród żywych! Sorry wcześniej przeglądając forum robiłam to na szybciocha ale teraz zaczaiłam, że jesteś 🙂 Dużo buziaków for ju i for jor misiaczek pocieszaczek

• Mamusia
O feeeee - a mój T. wziął właśnie małą do odbicia i jej ślina z mlekiem pociekła a ten żeby sobie pajaca nie zapluła to szybko to wchłonął 😮 😮 😮 Bleee - jakoś jeszcze nie jestem gotowa na takie akcje. Ten mi tłumaczy że to jego bąbelek ale mnie to tłumaczenie nie przekonuje 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
O feeeee - a mój T. wziął właśnie małą do odbicia i jej ślina z mlekiem pociekła a ten żeby sobie pajaca nie zapluła to szybko to wchłonął 😮 😮 😮 Bleee - jakoś jeszcze nie jestem gotowa na takie akcje. Ten mi tłumaczy że to jego bąbelek ale mnie to tłumaczenie nie przekonuje 🤢 🤢 🤢

moja jak ostatnio sie zerzygala to marcin aby krzyczal 'gosia' wchodze do pokoju a mala zarzygana lezy jak lezala wczesniej a ten sparalizowany nie wiedzial co zrobic aby sie nie pobrudzic ;p

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):

to niech mu nasika do ust bąbelek jeszcze 😁 😁 😁

no nie mogę 😁 😁 😁 😁

naprawdę nie wiem co ja takiego śmiesznego napisałam 🤢 🤨

Ale zapytam z innej beczki:

Frytuś, Ty lizałaś kiedyś czoło dziecka?? jak to się robi, bo mi babcia telefonu nie odbiera a chcę jeszcze dzisiaj ten czar odprawić.

JAKIE SĄ OBJAWY PRZEROSTOWEGO ZWĘŻENIA ODŹWIERNIKA?
Wraz z czasem objawy nasilają się , a są to:
- wymioty (początkowo sporadyczne, w późniejszym czasie po każdym karmieniu, mają charakter chlustający) występują chwilę po posiłku, zawierają nadtrawiony pokarm, o kwaśnym zapachu, bez dodatku żółci, objętość wymiocin przewyższa objętość spożytego posiłku, z powodu dodatku zalegającego śluzu żołądkowego
- stały głód
- nieliczne stolce
- czasami biegunka
- płacz i krzyk dziecka, świadczący o silnym bólu
- niedożywienie (nie przybieranie na wadze, a nawet utrata masy ciała)
- odwodnienie z zasadowicą metaboliczną i zaburzeniami jonowymi

• Mamusia

Pylorostenoza jest to wrodzony przerost mięśni odźwiernika - miejsca przejścia żołądka w dwunastnicę
Przerost mięśni tej części przewodu pokarmowego i zwężenie jego światła powoduje trudności w przechodzeniu treści pokarmowej z żołądka do dwunastnicy. W efekcie dochodzi do coraz większego zastoju pokarmu w żołądku, a to z kolei kończy się charakterystycznymi chlustającymi wymiotami po każdej próbie nakarmienia dziecka. Choroba występuje częściej u chłopców (4:1), u dzieci pierworodnych oraz u dzieci z grupą krwi O lub B. Wymioty pojawiają się ok. trzeciego tygodnia życia i stopniowo narastają. Dziecko chudnie. Przez bardzo cienkie powłoki skórne brzucha widać ruchy jelit. Pojawiają się charakterystyczne zaburzenia metaboliczne w organizmie. Pylorostenozę można stwierdzić badaniem USG lub - w przypadkach niejednoznacznych - badaniem radiologicznym. Leczenie choroby jest wyłącznie operacyjne.

OMG 😮

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
naprawdę nie wiem co ja takiego śmiesznego napisałam 🤢 🤨

Ale zapytam z innej beczki:

Frytuś, Ty lizałaś kiedyś czoło dziecka?? jak to się robi, bo mi babcia telefonu nie odbiera a chcę jeszcze dzisiaj ten czar odprawić.

JAKIE SĄ OBJAWY PRZEROSTOWEGO ZWĘŻENIA ODŹWIERNIKA?
Wraz z czasem objawy nasilają się , a są to:
- wymioty (początkowo sporadyczne, w późniejszym czasie po każdym karmieniu, mają charakter chlustający) występują chwilę po posiłku, zawierają nadtrawiony pokarm, o kwaśnym zapachu, bez dodatku żółci, objętość wymiocin przewyższa objętość spożytego posiłku, z powodu dodatku zalegającego śluzu żołądkowego
- stały głód
- nieliczne stolce
- czasami biegunka
- płacz i krzyk dziecka, świadczący o silnym bólu
- niedożywienie (nie przybieranie na wadze, a nawet utrata masy ciała)
- odwodnienie z zasadowicą aboliczną i zaburzeniami jonowymi

acha. myślałam że to trudniejsze 😁 😁

chyba pójdę spać.

brechti, moja siostrzenica też tak wyła, dzisiaj w chórze kościelnym śpiewa 😁 😁
ale ja wolałabym, żeby Witek jakimś lekarzem został, najlepiej geriatrykiem albo psychiatrą 😁

ło matko chciałaby, coś tu napisać ale nie mam czasu

KASIA WYSYŁAM CI POZYTYWNĄ ENERGIĘ
(której samej mi brakuje) ale chodzi mi o to że jestem z TOBĄ/WAMI
ale najważniejsze w tym wszystkim że noga wygolona na jutro ci tylko druga zostanie

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
acha. myślałam że to trudniejsze 😁 😁

chyba pójdę spać.

brechti, moja siostrzenica też tak wyła, dzisiaj w chórze kościelnym śpiewa 😁 😁
ale ja wolałabym, żeby Witek jakimś lekarzem został, najlepiej geriatrykiem albo psychiatrą 😁

geriatrykiem? but why? 😮 masz nadzieję że się Tobą fachowo na starość zajmie? 😁