Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hmm, dzieki kasiula za pomysl z buraczkiem, takiego jeszcze nie probowalam 🙂 ja mam warzywa od pani Pabisiowej z warzywniaka, ona z gieldy, do innych nie mam dostepu, i raczej miec nie bede, a ze Nela nie zjada sloikow to nie mam raczej innej mozliwosci. Co do miodu, to Nela dostaje smoczka umoczonego lekko w miodzie od kiedy skonczyla jakis tydzien, wczesniej co dzien, teraz ja juz zapominam i tego nie robie, polubila smoczka bez miodu 🙂 i nic jej nie jest, wiec to tak jak mowicie zalezy od dziecka. musze znalezc jakis spis od kiedy co mozna podawac 🙂 narazie szukam spiworka na zime i kurcze znalazlam na allegro tylko narazie dwoch producentow, gdzie moge dostac sliwkowy. Nie chce wies tanczy spiewa wiec poszperam jeszcze 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
marinka napisał(a):
Tutli- putli ta cukinia ala ananas to jakis obled...
zrobilam na zime 10 sloikow i juz nie ma 😮 😮 😮

A ja nadal nie dostałam a mam obiecane od lipca? 🤔
Kasia ja nie wiem jak to zrobisz ale ja chcę obiecane dżemy 😁

Ty to masz dobrze! Kurcze dostaniesz. A ja sama robiłam. Chyba musze jeszcze zrobić 🙂

ja następną zupe zamierzam gotować na wywarze z selerem naciowym ale jej jeszcze tego nie podam
Kasia nie wiem po co masło ale ja wiem że trzeba podać jakiś tłuszcz żeby było łatwiej z kupą , masło, oliwa albo coś tam jeszcze
ja masła nie mogę podawać ze względu na białko ale oliwę dodaję zawsze
A Nikolina zaczęłam podawać Nutramigen dwójkę i śmierdzi ale nie tak jak jedynka 🤪

• Mamusia
Tak się teraz zastanawiam, skoro Lenka uczulona jest na białko mleka krowiego a masło ze śmietany się robi to chyba też będę używać oliwy 🤔 🤨 W sumie ilość masła dodana do zupy powalająca nie jest i może nic jej nie będzie? 🥴
Pomyślę i spróbuję i tak i tak zrobić

• Mamusia
marinka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
marinka napisał(a):
Tutli- putli ta cukinia ala ananas to jakis obled...
zrobilam na zime 10 sloikow i juz nie ma 😮 😮 😮

A ja nadal nie dostałam a mam obiecane od lipca? 🤔
Kasia ja nie wiem jak to zrobisz ale ja chcę obiecane dżemy 😁

Ty to masz dobrze! Kurcze dostaniesz. A ja sama robiłam. Chyba musze jeszcze zrobić 🙂

Na razie to tylko obiecane mam ale kto wie - może me oczy nigdy nie zobaczą a podniebienie nie poczuje smaku Kasinego dżemu 😁

alexia_79 napisał(a):
Tak się teraz zastanawiam, skoro Lenka uczulona jest na białko mleka krowiego a masło ze śmietany się robi to chyba też będę używać oliwy 🤔 🤨 W sumie ilość masła dodana do zupy powalająca nie jest i może nic jej nie będzie? 🥴
Pomyślę i spróbuję i tak i tak zrobić

a ja nie zamierzam długo gotować niebawem będzie jadła to co my- czyli nie wiem co skoro prawie niczego nie może

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Czy któraś z Was podaje dziecku BEBIKO?

ja bebilon

Wiecie o 13 mała poszła spac spała 1,5 h wstała (za wczesnie) marudna placząca wszystko na nie! po godzinie użerania sie uspiłam ja na siłe i teraz spi 2 h. Bym tak nie zrobiła ale jak zajmowałam sie tym małym Maksiem to on miał chrzestna pediatre na prawde dobrą i on właśnie tak jak Vanesska budził sie juz po godzinie i któregos dnia ona przyjechała i powiedziała ze jak sie obudzi to uspic ponownie bo dla takiego małego dziecko to za mało snu i po kilku dniach takiego usypiania po szybkim obudzenia spał te 3 godziny jak wczesniej. Jej bym nie usypiała ale ewdetnie było widac ze ona jest niewyspana! tez tak czasem robicie?

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
ja sie zastanawiam nad bebiko i bebilonem, bo naszego sma starczy nam jeszcze na jakies 5 dni a potem bede musiala cos polskiego kupic, hmm no i jeszcze sie zastanawiam 1 czy 2??? a wy juz wszystkie podajecie mleko nastepne?? tzn 2?? bo ja jeszcze 1

ja 1 nadal 2 podam tak jak na opakowaniu jest 🙂

• Mamusia
tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Czy któraś z Was podaje dziecku BEBIKO?

ja bebilon

Wiecie o 13 mała poszła spac spała 1,5 h wstała (za wczesnie) marudna placząca wszystko na nie! po godzinie użerania sie uspiłam ja na siłe i teraz spi 2 h. Bym tak nie zrobiła ale jak zajmowałam sie tym małym Maksiem to on miał chrzestna pediatre na prawde dobrą i on właśnie tak jak Vanesska budził sie juz po godzinie i któregos dnia ona przyjechała i powiedziała ze jak sie obudzi to uspic ponownie bo dla takiego małego dziecko to za mało snu i po kilku dniach takiego usypiania po szybkim obudzenia spał te 3 godziny jak wczesniej. Jej bym nie usypiała ale ewdetnie było widac ze ona jest niewyspana! tez tak czasem robicie?

ja nie usypiam ponownie jak "za szybko" się obudzi, ale często jak widzę, że niby się bawi, ale już zaczyna być marudna, to biorę ją na ręce, wyciszam, 2 bujnięcia i ona śpi... odkładam do łóżeczka...
Po prostu wiem kiedy powinna iść spać i czasami jej pomagam 🙂

• Mamusia
tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Bebilon już miałam, ale on jest troszkę droższy...
Bebiko jest dość tanie...
i właśnie chciałam wiedzieć, czy są duże opakowania...

a ile kosztuje 400gram bebiko? patrzyłaś na skład czy są podobne?

sklad tak.
Kosztuje 11 zl z groszem. Przynajmniej u mnie w Rossmanie