Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gizelda napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Bry,
Wszystkiego Naj dla Lenki i Mikołaja!
Matylda - ale co jak znalazlam? prace czy zlobek?
Dagi - Nela sliczna i już sobie sama ze wszystki radzi, super! 😁

pracę???

sama przegladam ogloszenia na jobrapido.pl i gumtree.pl i wysylalam na interesujace oferty... a jesli chodzi o nasz zawod to wysylalam do szkol, przedszkoli i zlobkow - bezposrednio

magda-d87 napisał(a):
gizelda napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Bry,

pracę???

sama przegladam ogloszenia na jobrapido.pl i gumtree.pl i wysylalam na interesujace oferty... a jesli chodzi o nasz zawod to wysylalam do szkol, przedszkoli i zlobkow - bezposrednio

tia tylko ja tu na szkołę nie mam co liczyć - jest tu kolegium językowe co rok 150 absolwentów , a aj nie tutejsza nie mam znajomości i dupa nawet sie do szkół nie wybieram
szukam czegoś w sklepie i na poczcie jakieś oferty - musze to sprawdzić

• Mamusia
gizelda napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
gizelda napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Bry,

pracę???

tia tylko ja tu na szkołę nie mam co liczyć - jest tu kolegium językowe co rok 150 absolwentów , a aj nie tutejsza nie mam znajomości i dupa nawet sie do szkół nie wybieram
szukam czegoś w sklepie i na poczcie jakieś oferty - musze to sprawdzić

wejdz na jobrapido.... tam mają "skupisko" wszystich ofert w necie 🙂

magda-d87 napisał(a):
Byłam przed chwilą w tym żłobku, do którego ma chodzić Maja. Posadziłam ją z dziećmi na dywanie, cały czas się śmiała, cieszyła do tych dzieci, więc jestem dobrej myśli... 🙂

a dużo u Was kosztuje żłobek? bo to prywatny tak?

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Byłam przed chwilą w tym żłobku, do którego ma chodzić Maja. Posadziłam ją z dziećmi na dywanie, cały czas się śmiała, cieszyła do tych dzieci, więc jestem dobrej myśli... 🙂

a dużo u Was kosztuje żłobek? bo to prywatny tak?

tak, 550 zł

• Mamusia
No to muszę zacząć 🤢

"Smoczek bywa najlepszym uspokajaczem. Maluszek koncentruje się na ssaniu, zapomina o płaczu i zasypia. Niestety długie używanie smoczka może przyczynić się do powstania wad zgryzu u dziecka.

Kiedy dziecko ma 6 miesięcy jest tak zainteresowane otaczającym je światem, że łatwo jest odwrócić jego uwagę od smoczka. Kolejny taki moment powtórzy się dopiero ok. 1,5 – 2. roku życia. Wtedy maluch będzie starał się podkreślić swoją dorosłość i łatwo pogodzi się z pożegnaniem smoczka.

Prawdopodobnie racjonalne, przekonujące dorosłych, argumenty, w stylu „smoczek popsuje Twój zgryz”, nie nakłonią Twojego półrocznego dziecka do pożegnania ze smoczkiem. Nie pomogą też historie o zjedzeniu smoczka przez bajkowe stwory czy wypadanie smoczka z samochodu czy przez okno. Skuteczne pożegnanie smoczka u tak małego dziecka wymaga konsekwencji i cierpliwości.

Na początku tylko na chwilę zabieraj dziecku smoczek i rób to wyłącznie w określonych sytuacjach – na przykład podczas spaceru. Jeśli będzie intensywnie domagał się oddania mu ukochanego przedmiotu, odwracaj jego uwagę, zajmij go czymś innym. Niezależnie od efektów, bądź konsekwentna. Odbierając dziecku smoczka nie okazuj zbyt wielu emocji, w ten sposób pokażesz mu, że nieużywanie go jest naturalne. Kiedy dziecko jest chore lub szczególnie zaniepokojone nie stresuj go odbieraniem smoczka. Czas spędzany przez dziecko bez smoczka powinien być stopniowo wydłużany."

• Mamusia
chwile sie zdrzemnelysmy z nela 🙂

ona ma troszke wloskow, niezbyt ciemnych, powiedzialabym ze jakss tam odcien brazu, i krecone ale zawsze jej oliwka rano lepetynke smaruje,
a z tym raczkowaniem, to rzeczywiscie jej sie zdarza ostatnio coraz czesciej, ale tylko przez moment, potem pelza znow

a Ty Olciu co musisz zaczac?? oduczyc Lenke smoczka??? Smoczek jest najlepszym przyjacielem mojej Neli 🙂

surówka zrobiona
kartofelki obrane a gulasz w przygotowaniu przyszłam na karmienie ale moje dziecko odmawia przyjmowania posiłków 🥴
co do smoczka to sama o tym dziś myślałam bo my go używamy sporadycznie tj w ciągu doby LENA ssie go łącznie może z 40 min ( łącznie z tym ssaniem w nocy) oczywiście jak płacze to smoczek uspokajaczem nie jest bo i tak go wypluje
jakieś dwa tygodnie temu niestety zauważyłam że ona go PRAGNIE 🤪 tj może nie aż tak ale jak się go jej włoży to mogłaby go chamlać cały czas nie wiem może to przez zęby , może to jej jakąś ulgę przynosi - bo wcześniej zanim to się zaczęło to smoczek przez zakiś miesiąc służył jej do zabawy - rzucała nim , wkładała sobie do buzi i wyciągała i tak w kółko
teraz go nagle pokochała 🥴 😮

• Mamusia
Hej hej wszystkiego najlepszego dla Lenki i Mikołaja 😘
Nela śliczna.
Ja robię surówkę z czerwonej z jogurtem i czosnkiem 😉i gulaszu nigdy mąką nie zaciągam tylko mięsko przed obsmażeniem obtaczam w mące .
A nie będzie mnie przez kilka dni wyjeżdżam odpocząć 😎

A moje dziecko nie ma problemu ze smoczkiem w ciągu dnia wogóle go nie używa leży non stop w łóżeczku i ssie go jak usypia ale ostatnio się buntuje i zamiast smoka upycha sobie pieluchę do buzi 😁 😁 😮 wiec chyba wogóle schowam smoka 🤔

• Mamusia
Ola , moja Anielka z dnia na dzień pożegnała się mając rok z kawałkiem a to dlatego,że mój P. sie wkurzał , że ona w histerie przez niego robi. Ten sie wkurzył i zabrał koniec. Tylko w nocy była awantura a późniejj spoko i sie oduczyła. Ale jak pojawił sie Józek to kupiliśmy smoczki dla niego. On na samym poczatku ssał ale szybko przestał a smoczki nam znikały nie wiedząc czemu i gdzie. Okazało sie , że Anielka nam chowała do swojej skarbniczki i się delektowała nimi jak nas nie widziała. no i później była przez jais vczas na wakacjach i znów smoczek poszedł w ruch i teraz Anielka mając 2i pol ssie od czasu do czasu smoka . No i walczymy z tym strasznie. Widze, że sa sukcesy, bo w dzień nie ma i w nocy tez juz nie chce. Ale u nas zabrakło konsekwencji i dupa.