Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tyminka napisał(a):
nie mogłąm wejść na forum. W końcu!
Wiecie co poczytajcie w necie co pisza o cesarkach a co o naturalnym wiekszosc pisze ze natguralnie jest najlepiej

Wiem, czytałam o tym, ale tak samo piszą o karmieniu piersią - że się powinno itd. A wiele kobiet z wygody lub nie nie karmi piersią więc jak ja się mam męczyć 10 h rodząc a i tak potem mi zrobią cesarkę to ja to mam w dupie. Wole od razu to załatwić. Zresztą jeszcze trochę czasu mam 🙂

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Po naturalnym porodzie dają dzidziusia od razu do karmienia jesteście w jednym pokoju i już się cieszysz. Moja bratowa teraz rodziła w grudniu cc z narkozą była bardzo zadowolona ale dopiero na 2 dzien zobaczyła malucha i wtedy go nakarmiła, ominęła ja ta najpiękniejsza chwila gdy małe dziecko jej dziecko kładą na pierś a ono takie cieplutkie takie malutkie i wcale nie muszą sie rozstawać wstała na 2 dzien i od razu mogła chodzić było ok a dziewczyna która leżała obok cały nast dzień próbowała ła[ac równowagę i chodzić

aisak napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
aisak napisał(a):
dziewczyny błagam nie mówcie o porodzie 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴
ja to jestem już posrana za przeroszeniem , już tylko 3 miesiące zostały albo i mniej
chciałabym już mieć to za sobą, niech mi nikt nie mówi że poród to najpiękniejszy moment w życiu 🤢 🤢 🤢

Nie porod tylko ciaza 😁

no z tą ciąża to też róznie bywa Madziu 🥴
bo u mnie to wieczny strach, czy wszystko w porządku, czy wyniki badań sie poprawiły, a czy dziecko nie jest za nisko, a czy nie zacznę wcześniej rodzić itd.
nie mówie że nie jest to cudny czas, ale byłby cudowniejszy bez tych wszystkich dolegliwości 🤢

Chodzilo mi o to, ze tak mowia 😁 😁 😁

• Mamusia
tyminka napisał(a):
Po naturalnym porodzie dają dzidziusia od razu do karmienia jesteście w jednym pokoju i już się cieszysz. Moja bratowa teraz rodziła w grudniu cc z narkozą była bardzo zadowolona ale dopiero na 2 dzien zobaczyła malucha i wtedy go nakarmiła, ominęła ja ta najpiękniejsza chwila gdy małe dziecko jej dziecko kładą na pierś a ono takie cieplutkie takie malutkie i wcale nie muszą sie rozstawać wstała na 2 dzien i od razu mogła chodzić było ok a dziewczyna która leżała obok cały nast dzień próbowała ła[ac równowagę i chodzić

No bo miała pełną narkozę - u nas dają w kręgosłup i potem od razu dają maleństwo. No i nie kosztuje 10 tys. zł. tylko chyba 500 zł. za obsługę. Dlatego o tym myślę na poważnie 🙂

• Mamusia
tyminka napisał(a):
ja też się zastanawiałam a teraz zostawie to matce naturze a może będe musiała mieć cc a nastawie sie na naturalny itp. pozatym cc kosztuje ok 10 tys

10 tyś 🤪 🤪 🤪 🤪
ej chyba nie tak drogo 🙂 🙂 🙂 🙂

a moim zdaniem ani ciąża ani poród to nie są najpiękniejszymi momentami w życiu wręcz przeciwnie, jedyne co może mi to wszystko wynagrodzić to faktycznie chwila kiedy usłyszę, zobaczę i poczuję małą po raz pierwszy na porodówce tuż po

aisak napisał(a):
tyminka napisał(a):
ja też się zastanawiałam a teraz zostawie to matce naturze a może będe musiała mieć cc a nastawie sie na naturalny itp. pozatym cc kosztuje ok 10 tys

10 tyś 🤪 🤪 🤪 🤪

nie wiem gdzie jak i komu ale moja znajoma miała cesarkę w jakiejś prywatnej klinice w Krakowie i za całość zapłaciła około 12 tyś

aisak napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ja wychodze z zalozenia - co bedzie, to bedzie 😁

Magda zazdroszczę podejścia i odwagi
ps. nie urodziłabyś za mnie 😁 😁 😁 😁 😁

ta ja też no co będzie to będzie losu nie zmienię ale wolałabym aby było łagodniej bo ja to strasznie niecierpliwa jestem i maruda

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
aisak napisał(a):
tyminka napisał(a):

10 tyś 🤪 🤪 🤪 🤪

nie wiem gdzie jak i komu ale moja znajoma miała cesarkę w jakiejś prywatnej klinice w Krakowie i za całość zapłaciła około 12 tyś

jezu poważnie to chyba ją złotymi nićmi szyli 🤪 🤪

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
tyminka napisał(a):

No bo miała pełną narkozę - u nas dają w kręgosłup i potem od razu dają maleństwo. No i nie kosztuje 10 tys. zł. tylko chyba 500 zł. za obsługę. Dlatego o tym myślę na poważnie 🙂

U mnie się też już nie zdarza , żeby była pełna narkoza więc jest się świadomym cały czas i też od razu dostaje się dzieciaczka. A w razie czego można poprosić położne żeby zabrały, a przy naturalnym nie ma takiej możliwości. Moja koleżanka miesiąc temu miała cc i równocześnie obok w sali dziewczyna się darła przy naturalnym, potem były razem w sali i siły odzyskiwały w tym samym tempie.. Ja też poważnie o tym myślę, jak słyszę historię o kilkunastogodzinnych mękach 😲 😲

aisak napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ja wychodze z zalozenia - co bedzie, to bedzie 😁

Magda zazdroszczę podejścia i odwagi
ps. nie urodziłabyś za mnie 😁 😁 😁 😁 😁

Oj, az tak to nie 😁 Ale swojego sie narazie nie obawiam, wrecz na niego czekam 😁
W koncu poboli, poboli i wreszcie zobaczymy upragnione kruszynki 😁

NIE NAKRĘCAJMY SIĘ! 🙂 W KOŃCU PO TYCH OKROPNYCH MĘCZARNIACH BĘDZIEMY MIAŁY NA RĘKACH SWÓJ NAJWIĘKSZY SKARB ŚWIATA NASZE DZIDZUSIE NASZE!!! 🙂

tylko 500 zł !!! szok to nie wiem kto mi takich głupot nagadał

tyminka napisał(a):
NIE NAKRĘCAJMY SIĘ! 🙂 W KOŃCU PO TYCH OKROPNYCH MĘCZARNIACH BĘDZIEMY MIAŁY NA RĘKACH SWÓJ NAJWIĘKSZY SKARB ŚWIATA NASZE DZIDZUSIE NASZE!!! 🙂

ta ale jak te skarby nam dadzą w kość przez całe życie a później i tak nas zostawią......................

matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):

ta ale jak te skarby nam dadzą w kość przez całe życie a później i tak nas zostawią......................

Taka kolej rzeczy... ale Ty zawsze wyciagasz jakies czarne mysli 😁 😁 😁 😁 😁