Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

szyszka napisał(a):
u mnie jest 11 stopni 😮 😮

zgłupiałam, bo nie wiem jak ubrać ją na spacer..
w zimowej za ciepło, a w ciepłej bluzie za zimno 🤢

ja też już zgłupiałam a właśnie ją ubieram
u mnie podobnie 😮

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marinka, przepis wkleję jak wyjaśnie coś z mamą odnośnie cukru, bo coś mi namieszała albo ja nie umiem czytać tego przepisu 😁
http://www.wielkiezarcie.com/recipe4893.html
kiedyś korzystałam tez z tego przepisu i wyszły bardzo smaczne, tylko cukier trzeba rozpuścić z miodem bo zgrzyta w zębach 😁

a mi się chce placków ziemniaczanych ☺️

ooo z cukrem i śmietaną jeszcze 🤪

Tyska_1 napisał(a):
Hello

Ty Matylda mnie zastrzelisz kiedys swoja nieznajomoscia niektorych tematow 😁

U mnie tez cieplo ale ja chyba dzisiaj sprzedam malego i bede sie byczyc w domu, ide jesc zupe a potem zrobie sobie drugie

pewnie ogórkową 😉
ej no ja w jestem noga jeśli chodzi i malowanie, kosmetyki ,zakupy i gotowanie
ale wi innych dziedzinach jestem konikiem - ale teraz ciężko powiedzieć w jakich 😁
ale np umiem ściąć drzewo piłą spalinową 🤪 ☺️

A ja w swoim małym mieszkanku położyłam glazurę, panele, strukturę na ścianie w korytarzu i kafelki w kuchni na ścianie ☺️
i do dzisiaj każdy podziwia 😎
i umiem posługiwać się biegle wiertarką ( notabene dostałam ją w prezencie urodzinowym od taty 😁 )
ale drzewa ściąć nie umiem. ☺️

i wszystko zrobiłam SAMA bo jeszcze konkubenta nie miałam 😁 😁

niksssa napisał(a):
o nieeeeeee rozjebałas mnie tą piłą 😁 😁 😁 😁

no co???? ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
umiem
i jeszcze krowę umiem wydoić- chociaż mogłam zapomnieć
i traktorem umiem jeździć - chociaż czasem z biegami mi nie wychodzi bo tam jest ich więcej
no ja dużo innych rzeczy umiem 😁
malować się nie muszę

gizelda napisał(a):
niksssa napisał(a):
o nieeeeeee rozjebałas mnie tą piłą 😁 😁 😁 😁

no co???? ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
umiem
i jeszcze krowę umiem wydoić- chociaż mogłam zapomnieć
i traktorem umiem jeździć - chociaż czasem z biegami mi nie wychodzi bo tam jest ich więcej
no ja dużo innych rzeczy umiem 😁
malować się nie muszę

nosz Matylda zadziwiasz mnie 😁
nie dość, że doskonała Pani Domu i Mama się robisz, to jeszcze taaakie talenta chowasz w sobie 😁

MrsTuliPanna napisał(a):
A ja w swoim małym mieszkanku położyłam glazurę, panele, strukturę na ścianie w korytarzu i kafelki w kuchni na ścianie ☺️
i do dzisiaj każdy podziwia 😎
i umiem posługiwać się biegle wiertarką ( notabene dostałam ją w prezencie urodzinowym od taty 😁 )
ale drzewa ściąć nie umiem. ☺️

i wszystko zrobiłam SAMA bo jeszcze konkubenta nie miałam 😁 😁

Kasia ściąć drzewa nie umiesz bo nie próbowałaś
gdybyś musiała to byś się nauczyła tak jak ja
ja z kolei wiertarki się bojam ☺️ nie wiem dlaczego może dlatego że nasza ma jakieś "bicie" czy "przebicie" i P. zabronił mi się do niej zbliżać
w ogóle wszystkiego można się nauczyć
ja te Twoje czynności przy remoncie nie chwaląc sie też bym zrobiła ale nikt by tego podziwiał bo ja s straszna niechluja jestem

• Mamusia
A ja męskich rzeczy robić nie umiem i powiem więcej, pewna starsza mądra Pani powiedziała mi kiedyś, że nawet gdybym umiała robić "męskie rzeczy" to mam zostawić je facetowi, żeby czuł się potrzebny. I lepiej udawać "głupią blondynkę" którą będzie mógł się zaopiekować i jej czymś zaiponować niż udawać twardą, samowystarczalną i wszechwiedzącą. Oto w skrócie sukces udanego związku i małżeństwa. Po co facetowi kobieta która "wszystko sama potrafi"? 🙂
To tyle w temacie. Staram się trzymać tej zasady, chociaż łatwo nie jest i czasem nie wychodzi 😉

Natka, ale dobrze że lekarz wykluczył krwotoczność wysypki 🙂
a taka wysokość gorączki tylko świadczy że Jasiek się broni.

a dostałaś jakieś leki dla małego? jakieś wskazania?

• Mamusia
dziewczyny jakie wy ukryte talenta macie 😉 ja za to biegle przepycham kibel 😁 😁

Ola dzieki ale i tak mysle ze bez płacenia sie obejdzie 🙂 później sobie na torrentach poszukam 😉

Aka, przypomnialo mi się - Kasia skoro Witek tak ci łapie te wirusówki czesto to nie proponował ci żaden lekarz Isoprinosinu? To na infekcje wirusowe jest i pobudza organizm do walki z wirusem, pomaga tez zeby się nic wiecej z tego nie wykluło. Nie dam sobie głowy uciąc bo może jeszcze za mały jest ale wiem, że ostatnio znajomej roczna córka dostawała to jak starszy brat jakiegos wirusa przyniósł z przedszkola.

alexia_79 napisał(a):
A ja męskich rzeczy robić nie umiem i powiem więcej, pewna starsza mądra Pani powiedziała mi kiedyś, że nawet gdybym umiała robić "męskie rzeczy" to mam zostawić je facetowi, żeby czuł się potrzebny. I lepiej udawać "głupią blondynkę" którą będzie mógł się zaopiekować i jej czymś zaiponować niż udawać twardą, samowystarczalną i wszechwiedzącą. Oto w skrócie sukces udanego związku i małżeństwa. Po co facetowi kobieta która "wszystko sama potrafi"? 🙂
To tyle w temacie. Staram się trzymać tej zasady, chociaż łatwo nie jest i czasem nie wychodzi 😉

tia jasne
wszystko kumam
ale inaczej byś myślała jakbyś miała 15 lat i drzewa na opał by nie było a do dyspozycji tylko 70 letni dziadzio który zawraca się sam od siebie 😮
ja tam się cieszę ze wszystkiego co umiem ( chociaż wiele tego nie ma)
teraz też jeżdżę do lasu ale już nie rżnę tylko nakładam 😁

alexia_79 napisał(a):

No Ola ja się akurat z tym nie zgadzam 🙂 😎

dobra spadam do TESCO potrzebuje coś któraś???
niebawem wrócę bo ja bez celu nie lubie się włóczyć w tym mieście i smogu tylko nie wiem jak dam radę bo mam cały czas pod górę toż to istny Giewont , muszę dziecko dobrze przypiąć , za to z powrotem będzie z górki 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

tia jasne
wszystko kumam
ale inaczej byś myślała jakbyś miała 15 lat i drzewa na opał by nie było a do dyspozycji tylko 70 letni dziadzio który zawraca się sam od siebie 😮
ja tam się cieszę ze wszystkiego co umiem ( chociaż wiele tego nie ma)
teraz też jeżdżę do lasu ale już nie rżnę tylko nakładam 😁

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem 🙂

• Mamusia
MrsTuliPanna napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

No Ola ja się akurat z tym nie zgadzam 🙂 😎

takie Twoje prawo 🙂

niksssa napisał(a):
aaaa ja uwielbiam skręcac meble !!! 🙂 nawet sie nie daje mojemu dotknąc do tego, no chyba ze juz ciezkie i nie daje rady przytrzymac 😁 😁 w 7dmym miesiacu ciazy skrecałam tego najwiekszego expedita z IKEI 😁

ja też lubię no ale niestety nie mam za bardzo jak bo P. produkował te meble i zawsze wszystko wie lepiej ( tj tak twierdzi)
lubie to robić pod warunkiem że instrukcja jest przejrzysta i żadnego kołka albo wkręta nie brakuje
a raz dostałam meble z lewymi frontami - pół dnia mi zajęło załapanie że ich się nie da odkręcić i że to zła partia a ja próbowałam z kazdej strony 😁