Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):
A TAK W OGÓLE CO NAS TAK MAŁO GDZIE TE BABY POSZŁY 🙂???

ja tam jestem caly czas 😁 wlasnie pomalowalam sobie paznokcie, bo juz nie moglam na nie patrzec.. 🙂

a ja ide obiad robić dla całej armii 🙂
A ja juz sie nie moge doczekać czwartku zacznie mi się 30 tc 🙂 juhuu a od pon przeprowadzka 🙂
i juz za 6 tyg będę mogła rodzić 🙂 zazdroszczę tym co juz są tak blisko...

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tyminka napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):

ja tam jestem caly czas 😁 wlasnie pomalowalam sobie paznokcie, bo juz nie moglam na nie patrzec.. 🙂

A ja juz sie nie moge doczekać czwartku zacznie mi się 30 tc 🙂 juhuu a od pon przeprowadzka 🙂

a pamietam, jak niedawno pisalas, ze tez bys chciala juz 30 tc, ze zazdroscisz nam, a to tak szybciutko minelo 🙂

• Mamusia
tyminka napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):

co ciekawego na obiadek dzisiaj robisz? 😁

asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):

haha a no dokładnie tak pisałam ze juz bym tak chciała być w 30 tyg 🙂 a tu już. Właśnie jakaś zupe może pieczarkowa , i chyba placuszki zrobie taka mam ciagle ochote na nie. A ty dziś masz coś w planach do jadełka?

• Mamusia
tyminka napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):

haha a no dokładnie tak pisałam ze juz bym tak chciała być w 30 tyg 🙂 a tu już. Właśnie jakaś zupe może pieczarkowa , i chyba placuszki zrobie taka mam ciagle ochote na nie. A ty dziś masz coś w planach do jadełka?

u mnie jest rosol od wczoraj, a na drugie nie wiem czy cos robic, moze mama zrobi.. my teraz same jestesmy, to za duzo nie jemy 😁 ale te placki ziemniaczane chodza za mna od paru dni.. 😁

Asia ale ty to masz blisko do porodu 🙂 kupiłaś już wszystko ?
Te podpaski duże też i majtki jednorazowe? ja kupiłam w sb. to jak zobaczyłam jakie wielkie to się przeraziłam 🙂 położna mówiła 2 ,3 op. ale wezme chyba te jedne op i jakis normalnych bo może wcale nie bedzie ze mnie aż tak leciało 🙂

A tez coraz mniej zaczynacie jeść? Ja to do nie dawna jadłam jak szalona a teraz tak mi chyba na żołądek uciska bo połowe mniej jem i jeszcze zamiast odbic to mi się ulewa (jak to Ola nazwała) i waga mi w miejscu staneła jestem 12 kg +masakra ciekawe jak u innych...

• Mamusia
tyminka napisał(a):
A tez coraz mniej zaczynacie jeść? Ja to do nie dawna jadłam jak szalona a teraz tak mi chyba na żołądek uciska bo połowe mniej jem i jeszcze zamiast odbic to mi się ulewa (jak to Ola nazwała) i waga mi w miejscu staneła jestem 12 kg +masakra ciekawe jak u innych...

ja wlasnie etz zauwazylam, ze co raz mniej jem i jestem najedzona.. a co do wagi, to nie wiem ile znowu na plusie, bo nie mam tu wagi, wiec czekam do 11 lutego, jak bede miala wizyte.. juz sie boje 😜

• Mamusia
kurde tyle nam tam rzeczy mówią, niektórzy zapisują wszystko a ja nie 🥴 a potem mi się przypomina to albo tamto, a z tą miesiączką u dziewczynek to mnie zszokowali, jak to dobrze że ja tam poszłam bo bym zawału dostała jakbym krew w pieluszce i cipce zobaczyła 😮

• Mamusia
asiaa2028 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
a wloski czym myc dziecku ? 🙃

o to samo pytałam - powiedziała, że normalnie mydełkiem 🙂 i dokładnie spłukać 🙂

aha, no wlasnie tak sie zastanawialam, ale dziekuje Olu 🙂

nie ma za co, polecam się 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
kurde tyle nam tam rzeczy mówią, niektórzy zapisują wszystko a ja nie 🥴 a potem mi się przypomina to albo tamto, a z tą miesiączką u dziewczynek to mnie zszokowali, jak to dobrze że ja tam poszłam bo bym zawału dostała jakbym krew w pieluszce i cipce zobaczyła 😮

sama sie zdziwilam, bo tez nigdy o czyms takim nie slyszalam.. czasami tez zaluje, ze nie poszlam do szkoly rodzenia, ale musialabym sama chodzic, a nie chcialam.. 😮

Ola ale w tym mydełku jak główke umyjemy to spłukać wodą z kranu czy ta z tym oilatum? bo ktos mi mówił ze skóre głowy tez trzeba natłuszczać zeby ciemieniuchów nie było.

asiaa2028 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

sama sie zdziwilam, bo tez nigdy o czyms takim nie slyszalam.. czasami tez zaluje, ze nie poszlam do szkoly rodzenia, ale musialabym sama chodzic, a nie chcialam.. 😮

ja chodze a wielu rzeczy nie wiem co Ola wie...

alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
a Ola tak w ogóle to ta woda do kapania to przegotowana czy z kranu prosto?

z kranu 🙂

no teraz to juz chyba na temat kapania wiem na tyle żeby sie nie stresować tak 🙂 wszystko sobie skopiowałam i zapisałam w wordzie 🙂

• Mamusia
tyminka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):

z kranu 🙂

no teraz to juz chyba na temat kapania wiem na tyle żeby sie nie stresować tak 🙂 wszystko sobie skopiowałam i zapisałam w wordzie 🙂

a ja postaram sie zapamietac 😁 chociaz i tak mama wszystkiego mnie bedzie uczyla i pomagala we wszystkim 🙂

asiaa2028 napisał(a):
tyminka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):

z kranu 🙂

a ja postaram sie zapamietac 😁 chociaz i tak mama wszystkiego mnie bedzie uczyla i pomagala we wszystkim 🙂

A ja właśnie chciałabym żebyśmy sami to robili... oczywiściejak będziesz sama to jak najbardziej pomoc doświadczonej os. jest potrzebna, ale ja bym chciała od samego poczatku żeby mąż czynnie i biernie uczestniczył w zyciu małej, a nie potem jak u moich znajomych żaden facet nigdy pieluchy nie zmienił ani nie wykąpał... nigdy wyobrażacie sobie...nie umijea ubierać no kompletni dziecko dla nich to ufo... więc u mnie nie ma tak! od samego poczatku będzie wszystko robił z małą to co ja 🙂