Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dodam jeszcze, ze w 8 mies ciazy babka sie wepchenla przedemnmie w sklepie w kolejke a jak zwrocilam uwage ze to szczyt chamstwa wpychac sie przed ciezarna to byla wielce zdziwiona ,ze w ciazy jestem. pozniej dodala " a jak ja bylam w ciazy to musialam zapier*alac i nikt na to nie patrzyl" glupi babsztyl.

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z tym jedzeniem w ciąży i tyciem to podchodźcie z dystansem dziewczyny.

Jasne, że nie jest dobrze się obżerać, jeść dosłownie za dwóch, etc.

Ale z tego co widzę i czytam to wiele osób jedząc normalnie i tak przybiera dużo na wadze... po prostu taki już urok. Każda kobieta jest inna to i ciąża jest inna.

Mnie tylko denerwuje w takim przypadku podejście lekarzy czy też pielęgniarek - jak widzą na karcie, że kobiecie dużo się przybrało to zaraz ją traktują jak jakąś nie umiejącą się pohamować z jedzeniem.. a znam wiele takich, które naprawdę wręcz się hamują (choć po prawdzie nie powinny 🤨 ) a i tak tak a nie inaczej przybierają. 😞

Podobnie z podejściem do tych z mniejszym brzuszkiem, które sama odczułam na własnej skórze - jak ma mały to na bank nic nie je, głodzi dziecko, głupia matka. Ja ciągle za takie coś dostawałam po głowie, a wcale się nie głodziłam! 😞

Dlatego dziewczyny - DYSTANS to podstawa.

• Mamusia
My mamy narazie 12kg do przodu i miejmy nadzieje ze teraz
tylko malenstwo bedzie przybieralo 😉 😉 😉

Nie kontroluje jakoś konkretnie ile i czego zjadam ...
Jak mam ochotę na coś słodkiego to wcinam 😉

a ostatnio zjadłam 1kg lodów 😞 😞 😞
ale nie wyszło nam to na zdrowie 😞

grunt to byle szybko wrócić do formy po porodzie 😉
jak ktoś miał wcześniej dużo pracy i obowiązków, a przybędą nowe
to na pewno szybko zrzuci 😜

• Mamusia
kasiula1986 nie przejmuj się wagą skoro lekarz mów że wszystko ok 🙂 byłam u koleżanki ona rodziła w styczniu i przytyła tylko 5 kg a nie miała jakiejś nadwagi czy niedowagi zwyczajna dziewczyna 🙂 dzidzia zdrowa ważyła lekko ponad 3kg
ja też się dziwiłam, że do tej pory nie przytyłam a jem za kompanie wojska 🙂 ale lekarz powiedział, że wszystko ok gorzej jak bym nie chciała jeść 🙂 a że nie tyje to podobno mam czas 🙂

• Mamusia
Julka85 napisał(a):
Ja od poczatku ciazy do 35 tyg 12 kg a teraz bliska 38 tyg i schudlam 1,5kg nie ma pojecia czemu ale lekarz nic nie mowil to chyba nic sie nie dzieje.

Najwyraźniej tak. 🙂 Zresztą właśnie to nie ta waga jest aż tak istotna, ale mnóstwo innych rzeczy, które się w ciąży bada, sprawdza, etc.

• Mamusia
dziewczyny nie przejmujcie się za bardzo wagą, ja przytyłam 24 kilo w ciazy, mineło 7 tygodni juz zeszlo mi 19 kilo zostało 5-moze 6 w tym wielkie piersi na które tez trzeba wziasc z kilogram 🙂 🙂 głowa do góry 🙂 Tylko nie pozwólcie działac roztsepom ja mam ogromne na całym brzuchu, udach,pupie, biuscie nawet pod kolanami, buziaki

• Mamusia
Ja ważyłam się wczoraj i już 8kg na plusie 😉 Ale na szczęście nie widać po moim ciele, że już tyle przybrałam, tylko brzuszek się powiększa. Najwyraźniej ostatnio dzidzia znów przybrała na wadze dosyć sporo, bo w ciągu paru dni przybrałam 1kg. A dwa tygodnie temu moja niunia ważyła 688g. Ciekawe ile teraz... 😉

• Mamusia
A ja do tej pory 10kg.... duzo moim zdaniem, ale jak na mnie (w poprzedniej ciąży przytyłam ok 25kg) to nie jest źle, a nawet powiem że dobrze 🙂 nie widac tego po ciele, a brzusio ładny. No popieram koleżankę niżej, pilnujcie tych rozstępów. ja pozwoliłam im zaistnieć, na brzuchu, piersiach, udach, łydkach, nawet na ramionach znajdę (zaczęły się pojawiać już w okresie dojrzewania).... i teraz doprowadzają mnie do płaczu zawsze kiedy wybieram się na zakupy czy plaże... no i skutecznie uprzykrzają pożycie z mężem :/ nie da się ich w 100% zlikwidować nawet kuracją laserową, dobre balsamy są drogie (ok 100zł/szt starczająca, w zależności od ilości w opakowaniu, na ok.3tyg regularnego stosowania), a pomagają tylko na "świeże" rozstępy i to tylko do jakiegoś stopnia :/ a słyszałam że wystarczy codziennie po kąpieli smarować się jakąś dobrą oliwką.....
pozdrawiam kobietki 🙂

• Mamusia
Michalindzior napisał(a):
A ja do tej pory 10kg.... duzo moim zdaniem, ale jak na mnie (w poprzedniej ciąży przytyłam ok 25kg) to nie jest źle, a nawet powiem że dobrze 🙂 nie widac tego po ciele, a brzusio ładny. No popieram koleżankę niżej, pilnujcie tych rozstępów. ja pozwoliłam im zaistnieć, na brzuchu, piersiach, udach, łydkach, nawet na ramionach znajdę (zaczęły się pojawiać już w okresie dojrzewania).... i teraz doprowadzają mnie do płaczu zawsze kiedy wybieram się na zakupy czy plaże... no i skutecznie uprzykrzają pożycie z mężem :/ nie da się ich w 100% zlikwidować nawet kuracją laserową, dobre balsamy są drogie (ok 100zł/szt starczająca, w zależności od ilości w opakowaniu, na ok.3tyg regularnego stosowania), a pomagają tylko na "świeże" rozstępy i to tylko do jakiegoś stopnia :/ a słyszałam że wystarczy codziennie po kąpieli smarować się jakąś dobrą oliwką.....
pozdrawiam kobietki 🙂

Kurcze, Michalindzior nie pozwalaj aby rozstępy tak uprzykrzały Ci życie! 😞 Naprawdę każda kobieta może się "pochwalić" jakimś defektem urody - ale troszkę miejmy do siebie dystansu. Może zapytaj męża czy jemu też one przeszkadzają? Na pewno nie.

Mnie też zostało po ciąży trochę rozstępów, mimo ciągłego dbania o skórę. W duecie z różnymi bliznami jakie noszę na całym ciele to może dla kogoś wyglądać wręcz tragicznie - ale mam to w gdzieś. To ja - tak wyglądam i trudno. Ważne żeby podobać się sobie, potem tej drugiej, kochającej osobie i na końcu reszcie Świata - jeśli kto woli. 😉