Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alwo napisał(a):
kurczę kobitki jedno powiem jest tutaj parę rzeczy z których spokojnie można zrezygnować a co do ciuszków to osobiście ja nie używam kaftaników a z kolei body stanowczo za mało jest ale wiadomo to już wedle uznania 🙂

Dlatego na wstepie napisalam ze wedle uznania zakupy.
ja zapewne nie bede kupowac kolder na dzien dobry bo malenstwo ma przyjsc na wiosne wiec kocyki wystarcza.
nastawiam sie ze bede karmic piersia wiec z butelkami i smoczkami tez nie bede szalec- ale pojde do sklepu i spisze model dokladnie ze gdyby byl nagle potrzebny to maz pojedzie i bedzie wiedzial co kupic.
pojemnika na pieluchy tez nie zamierzam kupowac-moj kosz na smieci da rade 🙂
a reszte chyba trzeba bedzie.. 😮

• Mamusia
Mnie w sumie nic aż tak nie zaskoczyło, ale parę rzeczy wyjdzie w praniu czy jest potrzebna - wszystko zależy od dziecka no i też od nas.
Jedno wiem na pewno - taką listę trzeba wydrukować, aby o niczym nie zapomnieć 😉
Uważam, że lepiej kupić więcej i bez dodatkowego stresu przeżyć pierwsze chwile z Maluszkiem 😉

fijolek też na wstępie wykreśliłam pojemnik na pieluchy 😉
Wystarczy na bieżąco wyrzucać i zapachu brak 😉
Fajne natomiast są woreczki na zużyte pieluszki - w przypadku wizyt np u rodziny i znajomych - zawsze to dyskretniej można wyrzucić do kosza 😉

• Mamusia
fijolek napisał(a):
alwo napisał(a):
kurczę kobitki jedno powiem jest tutaj parę rzeczy z których spokojnie można zrezygnować a co do ciuszków to osobiście ja nie używam kaftaników a z kolei body stanowczo za mało jest ale wiadomo to już wedle uznania 🙂

Dlatego na wstepie napisalam ze wedle uznania zakupy.
ja zapewne nie bede kupowac kolder na dzien dobry bo malenstwo ma przyjsc na wiosne wiec kocyki wystarcza.
nastawiam sie ze bede karmic piersia wiec z butelkami i smoczkami tez nie bede szalec- ale pojde do sklepu i spisze model dokladnie ze gdyby byl nagle potrzebny to maz pojedzie i bedzie wiedzial co kupic.
pojemnika na pieluchy tez nie zamierzam kupowac-moj kosz na smieci da rade 🙂
a reszte chyba trzeba bedzie.. 😮

tzn. co do listy to jutro w wolnej chwili mogę zrobić małą korektę tzn. ja po opiekunkach jestem fakt już 5 lat przerwy ale są niektóre rzeczy na które naprawdę szkoda pieniędzy wiadomo to moje zdanie i fajnie jak się dyskutuje na takie tematy bo jak to mówią co dwie głowy to nie jedna no i kupując to wszystko to kasy trzeba jak lodu w lodówce 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
no dokładnie ja tylko na co zwróciłam uwag eto na tą ilość poduszek do karmienia po porodzie i jakaś tam jeszcze nie pamiętam aha i jak już pisałam co do ciuszków bym inaczej to widziała po prostu z niektórych bym całkiem zrezygnowała a na 100% więcej body bym dokupiła aha i uważam że jest ich trochę za mało bo to nawet na cały tydzień nie ma za często prać trzeba 🙂

• Mamusia
Ja też widziałam listy z większymi bajerami 😉

Co mi teraz przyszło do głowy - to te podkłady gąbkowe do kąpieli - nie polecają, bo to przecież siedlisko bakterii...

A jeśli chodzi o ciuszki z tej listy - to nawet się tym nie kieruje 😉
Bo na tą chwilę już mam więcej 😜

A co do herbatki - to moje znajome polecają Bocianka 🙂

• Mamusia
alwo napisał(a):
no dokładnie ja tylko na co zwróciłam uwag eto na tą ilość poduszek do karmienia po porodzie i jakaś tam jeszcze nie pamiętam aha i jak już pisałam co do ciuszków bym inaczej to widziała po prostu z niektórych bym całkiem zrezygnowała a na 100% więcej body bym dokupiła aha i uważam że jest ich trochę za mało bo to nawet na cały tydzień nie ma za często prać trzeba 🙂

no z ubrankami to ja wogole nie wiem bo tym sie zajmuje moja mama.. poza tym.. nie wiem jaka Fasola sie urodzi.. ehh

• Mamusia
fijolek napisał(a):
alwo napisał(a):

no z ubrankami to ja wogole nie wiem bo tym sie zajmuje moja mama.. poza tym.. nie wiem jaka Fasola sie urodzi.. ehh

dokładnie bo fasolki teraz takie duże się rodzą np 23 grudnia urodziła się dziewczynka 59cm waga 3920 🙂to ciuszki 5? niestety za małe 😉

• Mamusia
joma napisał(a):

A ja zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć, że w Wigillię (rano) zauważyłam plamkę na koszulce 😉
Ależ byłam dumna 🙂
A Wam też już ruszyła produkcja siary?

ja nic u siebie nie zauwazylam.. na razie czuje tylko jak napina mi sie dol brzucha wiec ide sie polozyc. kolorowych snow. 😉

• Mamusia
Witajcie brzuszki! no i po świętach. Ja się nie najadałam zbyt dużo, bo żolądek mały się zrobił. Ale to samo miałam w 1 ciąży.Ja dziś spałam dobrze nawet 🙂 Co do wyprawki to większość rzeczy mam po córce więc fajnie ale i tak trzeba będzie dokupić sporo rzeczy 🙂Ale body zgadzam się za mało. Pamiętam jednego dnia zmieniałam przy każdej zmianie pieluszki bo zasikiwała cały czas a czasami jedne body wystarczały.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
joma napisał(a):

A ja zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć, że w Wigillię (rano) zauważyłam plamkę na koszulce 😉
Ależ byłam dumna 🙂

ja nic u siebie nie zauwazylam.. na razie czuje tylko jak napina mi sie dol brzucha wiec ide sie polozyc. kolorowych snow. 😉

joma, cofam to co powiedzialam wczoraj!! dzis na koszulce mam ewidentnie plamki a teraz nawet jedna mokra. 🤪 znaczy sie ze moj zaklad mleczarski dziala 🙂

• Mamusia
Dzien dobry dziewczynki... 🙂 mi nic jeszcze nie leci ale straram sie nie stresowac.. bo wiadomo u każdej inaczej napewno 🙂 co do wyprawki to fajnie można sie wzorowac.. a odnosnie ciuszków to po swietach miały byc wyprzedaże w 5 10 15, jak takie co w smyku to warto 🙂 🙂
a co do rozmiarów to ja najmniejsze mam na 62 , i chyba mniejszych nie beda kupowała lekarz powiedział ze "mała nie bedzie " a poza tym podobno lepiej jest jak bodziak na brzuszku luzniejszy jest ze względu na pępuszek..

• Mamusia
fijolek napisał(a):
fijolek napisał(a):
joma napisał(a):

Ależ byłam dumna 🙂

joma, cofam to co powiedzialam wczoraj!! dzis na koszulce mam ewidentnie plamki a teraz nawet jedna mokra. 🤪 znaczy sie ze moj zaklad mleczarski dziala 🙂

🤪 😆