Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam ciezaroweczki po dlugiej przerwie 🙂
Jak pisalam w grudniu, na Swieta pojechalam do rodzicow. Niestety Swieta nie byly dla mnie udane. W wigilie trafilam do szpitala - straszna biegunka i wymioty, o godzinie 23 bylam juz tak odwodniona ze nie moglam chodzic, wiec szpital 😞 Na szczescie z dzidziusiem wszystko ok. Okazalo sie, ze zlapalam jakis wirus. Polezalam w szpitalu 3 dni i bylo ok. A potem bylo tak dlugo oczekiwane USG 🙂 Okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku, dzidzius cudnie rosnie no i.....na 100% bedzie chlopiec (pitolek ma 8 milimetrow 😁). A potem to juz tylko odpoczywalam, chodzilam na basen i mojemu Kacperkowi baaardzo sie podobalo, bo nareszcie zaczal mnie kopac 🙂
Tak wiec widzicie, ze mialam niezle przejscia, ale ciesze sie, ze nie wplynely one na mojego skarba 🙂
buziaki dla wszystkich z samego rana:*

• Mamusia
Witajcie Brzuszki. Ja też długo nie pisałam ale nie ukrywam że Was podglądam 🙂 Ale to nie ja kradnę oklaski tak PS :PPP Byłam wczoraj na USG 3d ale Tosia tak się schowała i przytulała do łożyska że praktycznie nie dało się jej zrobić zdjątka, na filmie nieco widać ale na bank Tośka będzie uparciuszkiem bo to już nie pierwszy raz 🙂 Ale że był to 23 tydz i 3 dzień to lekarz bardzo sympatyczny (i przystojny) zrobił badanie połówkowe mimo że już mieliśmy. Jeszcze raz wszystko posprawdzał i o wszystkim opowiadał więc mimo że Maleńka się nie pokazała to i tak jestem zadowolona bo pewna że wsio jest dobrze. Waży 578 g na tą chwilę co odpowiada 22 tyg i 5 dniu czyli nieco większa niż miałaby zgodnie z dniem stworzenia przez rodziców 🙂
lecę do pracki. Miłego dnia :*

• Mamusia
Kasia78 napisał(a):
Witam ciezaroweczki po dlugiej przerwie 🙂
Jak pisalam w grudniu, na Swieta pojechalam do rodzicow. Niestety Swieta nie byly dla mnie udane. W wigilie trafilam do szpitala - straszna biegunka i wymioty, o godzinie 23 bylam juz tak odwodniona ze nie moglam chodzic, wiec szpital 😞 Na szczescie z dzidziusiem wszystko ok. Okazalo sie, ze zlapalam jakis wirus. Polezalam w szpitalu 3 dni i bylo ok. A potem bylo tak dlugo oczekiwane USG 🙂 Okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku, dzidzius cudnie rosnie no i.....na 100% bedzie chlopiec (pitolek ma 8 milimetrow 😁). A potem to juz tylko odpoczywalam, chodzilam na basen i mojemu Kacperkowi baaardzo sie podobalo, bo nareszcie zaczal mnie kopac 🙂
Tak wiec widzicie, ze mialam niezle przejscia, ale ciesze sie, ze nie wplynely one na mojego skarba 🙂
buziaki dla wszystkich z samego rana:*

no to niezle przeszlas Kasiu!
najwazniejsze, ze juz jest OK i ze dzidzia zdrowa 🙂
ja tez mialam takie straszne wymioty na poczatku, trwaly od 6 tygodnia do konca 3 miesiaca, chodzilam po scianach, tez grozilo mi to szpitalem, ale na szczescie nie musialam tam lezec, moja Pani Dr serwowala mi kroplowki.
teraz ciesz sie dobrym samopoczuciem i korzystaj z tego poki jeszcze mozna, bo ja czuje sie swietnie, tyle ze juz coraz ciezszy brzuszek sie robi i coraz wiekszy, tak wiec powolutku z niektorymi rzeczami do zrobienia mam problem 🙃 ale to pewnie jak kazda z nas, ktora wkracza malymi kroczkami w 3 trymestr 🤪

• Mamusia
gusia333 napisał(a):
Witajcie Brzuszki. Ja też długo nie pisałam ale nie ukrywam że Was podglądam 🙂 Ale to nie ja kradnę oklaski tak PS :PPP Byłam wczoraj na USG 3d ale Tosia tak się schowała i przytulała do łożyska że praktycznie nie dało się jej zrobić zdjątka, na filmie nieco widać ale na bank Tośka będzie uparciuszkiem bo to już nie pierwszy raz 🙂 Ale że był to 23 tydz i 3 dzień to lekarz bardzo sympatyczny (i przystojny) zrobił badanie połówkowe mimo że już mieliśmy. Jeszcze raz wszystko posprawdzał i o wszystkim opowiadał więc mimo że Maleńka się nie pokazała to i tak jestem zadowolona bo pewna że wsio jest dobrze. Waży 578 g na tą chwilę co odpowiada 22 tyg i 5 dniu czyli nieco większa niż miałaby zgodnie z dniem stworzenia przez rodziców 🙂
lecę do pracki. Miłego dnia :*

hehe, to bedzie mala uparciuszka 😜 niezla juz z niej Kobitka rosnie 🙂
milej pracy zycze!

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
ja dzis od 3 nie spie Arletka ma zly dzien i tak chodzi i marudzi hehehhe ale jazda tak to jeszcze nie miala co by od 3 w nocy byc na nogach 🤪

o mamo, od 3 ej! 😮
to w sumie nocka nieprzespana, bo to akurat najlepsza godzina na sen 🙃
a ja powiem szczerze, ze od tygodnia cierpie na bezsennosc, ale u mnie to jest tak, ze zasypiam dopiero po 1ej, 2ej... 😮 meczy mnie to strasznie! bo wolalabym isc spac o 23ej lub 24ej i wstac juz rano, a nie pozniej spie do 10-11 ej!!! czasem do 12ej 😜
zobaczymy jak bedzie dzis, rano wstalam, wiec okaze sie jak bedzie wieczorkiem 🙂

justiks23 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
hej dziewczynki..wstalam o 5 i dalej sie polozylam...co tam u brzusiów slychac??

gdzie bylas jak cie nie bylo?????????????? 🤪 dostalas katalogi
?????????
dostalam katalogi!!fajne i powiem Ci ze nie drogo..kosmetyki sa super wiec napewno zamowie tylko teraz mam problem z tym balsamem..czy jest tez zapach kenzo???

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
justiks23 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
hej dziewczynki..wstalam o 5 i dalej sie polozylam...co tam u brzusiów slychac??

gdzie bylas jak cie nie bylo?????????????? 🤪 dostalas katalogi
?????????
dostalam katalogi!!fajne i powiem Ci ze nie drogo..kosmetyki sa super wiec napewno zamowie tylko teraz mam problem z tym balsamem..czy jest tez zapach kenzo???

zaraz sprawdze 😉