Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fijolek napisał(a):
dzisiaj bylam u kolezanki i troszke podpytalam o rozne rzeczy zwiazane z dziecmi - sama jest mama 6 mc chlopczyka wiec z wieloma rzeczami jest na biezaco.
Zdecydowalam nie kupowac lozeczka z szufladka - w tych szufladach niewiele co sie miesci - oczywiscie zalezy co chcemy trzymac. 🙂
jestem pod wielkim wrzenie niani elektronicznej wraz z czujniekiem oddechu. Konieczie musze to zakupic. 😉 zaraz zaczynam poszukiwania.
Tronke dowiedzialam sie o kosmetykach i roznych pierdolkach zwiazanych z pielegnacja niemowlecia. Cenne spotkanie.

A co sie dokladnie dowiedzialas o kosmetykach i pielegnacji podziel sie wiedza 😜

fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):
Joasia1988..no ja sie wlasnie boje tego odruchu wymiotnego...a jeszcze bardziej glodu ktory mnie dopadnie u lekarza 😉

nie bedziesz glodna. 🙂
a powiedz mi masz skierowanie na 50 czy 75?
wiesz co tutaj nie mowia chyba ile..poprostu kazali przyjsc na czczo 😞o 7.30 rano i siediec 2,5 godziny..maz sobie wolne wziol wiec bedzie ze mną czekal..juz mu oznajmilam ze tez nie je sniadania 😉

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):
Joasia1988..no ja sie wlasnie boje tego odruchu wymiotnego...a jeszcze bardziej glodu ktory mnie dopadnie u lekarza 😉

nie bedziesz glodna. 🙂
wiesz co tutaj nie mowia chyba ile..poprostu kazali przyjsc na czczo 😞o 7.30 rano i siediec 2,5 godziny..maz sobie wolne wziol wiec bedzie ze mną czekal..juz mu oznajmilam ze tez nie je sniadania 😉

Ze mna tez byl mąż

• Mamusia
ewelka_17 napisał(a):
fijolek napisał(a):
dzisiaj bylam u kolezanki i troszke podpytalam o rozne rzeczy zwiazane z dziecmi - sama jest mama 6 mc chlopczyka wiec z wieloma rzeczami jest na biezaco.
Zdecydowalam nie kupowac lozeczka z szufladka - w tych szufladach niewiele co sie miesci - oczywiscie zalezy co chcemy trzymac. 🙂
jestem pod wielkim wrzenie niani elektronicznej wraz z czujniekiem oddechu. Konieczie musze to zakupic. 😉 zaraz zaczynam poszukiwania.
Tronke dowiedzialam sie o kosmetykach i roznych pierdolkach zwiazanych z pielegnacja niemowlecia. Cenne spotkanie.

A co sie dokladnie dowiedzialas o kosmetykach i pielegnacji podziel sie wiedza 😜

hmm no np o kapieli bobasa. Zeby nie nosic wszedzie wanienki - ze do czasu az nie bedzie chlapac woda, ustawic wanienke blisko lozeczka.
Podpytalam gdzie kupic szczoteczke do wloskow z naturalnego wlosia.
Moja kolezanka kapie synka w Oilatum, szampon Johnson'a (choc z innego zrodla wiem ze uczula).
Ona uzywa tylko chusteczek Pampers (sensitive) o ile nie przekrecilam.
Uzywa od poczatku sudocremu - tu mnie zaskoczyla.
Aspirator do noska Nose Frida.

no to tyle co tak na szybko pamietam.
😮

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):

nie bedziesz glodna. 🙂

no to masz 75mg. Ale siedzisz 2h. Chyba ze ten czas 2,5h podany jest jako cale badanie wraz z pierwszym pobraniem krwi i wypiciem glukozy.

• Mamusia
oto linki do ciuszkow oczywiscie wybralam pare tylko ktore wczoraj dostalismy 🙂

http://img253.imageshack.us/i/img5951d.jpg/
http://img405.imageshack.us/i/img5950r.jpg/
http://img517.imageshack.us/i/img5952g.jpg/
http://img513.imageshack.us/i/img5953l.jpg/
http://img831.imageshack.us/i/img5955t.jpg/

• Mamusia
Joasia1988 napisał(a):
a kiedy macie dziewuszki kolejną wizytę?? bo mi mój ginekolog kazał przyjść 8lutego, ale to wizyta kontrolna bez USG, więc pewnie tylko serduszka posłucham, jak na innych kontrolnych wizytach 🙂 tak ślicznie bije 🙂. Buziaki

ja wlasnie zbieram sie na usg - ale wizyte mam dopiero na 15 lutego

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):
a kiedy macie dziewuszki kolejną wizytę?? bo mi mój ginekolog kazał przyjść 8lutego, ale to wizyta kontrolna bez USG, więc pewnie tylko serduszka posłucham, jak na innych kontrolnych wizytach 🙂 tak ślicznie bije 🙂. Buziaki

ja wlasnie zbieram sie na usg - ale wizyte mam dopiero na 15 lutego

ja mam badania w czwartek i usg ostatnie 😞

• Mamusia
zrobiłam sobie dziś z moim Tomkiem rundkę po sklepach z wózkami i zdecydowanie nie chcę już wózka implast bolder ecoline... w internecie prezentował się całkiem nieźle ale na żywo jak dla mnie nie teges, strasznie ma malutką spacerówkę, wydaje mi się, że niewiele szerszą od fotelika samochodowego. X lander xa dalej na pierwszym miejscu 🙂
a potem byliśmy na pysznej pizzy, od początku ciąży mnie odrzucało na samą myśl o pizzy ale dziś coś się odmieniło 😁 dziwne to czasem jest wszystko 😁

• Mamusia
a właśnie... czy któraś z Was była szczepiona na żółtaczkę typu B? i jeśli tak to czy teraz w ciąży robiliście badania w jej kierunku?
bo mi gin mówił, że skoro była szczepionka to nie muszę a położna w szkole rodzenia, że trzeba hm i sama nie wiem 🤔

• Mamusia
witajcie wieczornie!
caly dzionek mnie nie bylo, ale nadrobilam 16 stronek wlasnie 🙃

Joma, dziekuje za mile slowa! nam mebelki tez sie bardzo spodobaly dlatego je wybralismy 🙂 jesli moge Ci doradzic, to biale tez sa ladne, ale wygladaja tak szpitalnie 😜
jest tyle odcieni nowoczesnych- moze sie skusisz na inne 🙂

Aneczka ja rowniez czekam na zdjatka ciuszkow- chetnie obejrze 🙂

Fijolek my mamy juz Nianie z monitorem oddechu z firmy Angel Care - nasi znajomi maja- super sprawa! polecam!

Ola wracaj do zdrowia!

Joasia ja mam wizyte dzien po Tobie, czyli 9 luty!

😘