Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to zycze ci kochana dobrego wyniku...ja szczescia nie mialam przy 50g 😞 wyszlo mi 170...i zalamka...ludze sie jeszcze ze po75g bedzie ok...ale znajac moje szczescie...eh...a jakby tego bylo malo to mnie napiernicza nadgarstek...podobno to sie zwie"zespol ciesni nadgarstka"...slyszala cos ktoras o tym???a moze ktoras ma lub miala cus takiego...

• Mamusia
oj dziewczyny wspolczuje wam ja sie ciesze ze z glukoza mialam wszystko ok i wynik tez mialam w ten sam dzien do odbioru.....ale powiem wam ze wg mnie ona w smaku taka okropna nie jest tylko smierdzi strasznie 😜 ale z cytrynka da rade spokojnie wypic....a co do dentysty to slyszalam ze normalne znieczulenie dawaja bo nawet w m jak mama napisali ze to nie szkodzi dziecku nic a nic...bardziej szkodzi jak boli i jak sie cos psuje...ja chyba tez bede musiala sie wybrac bo zabka ktorego przed ciaza mialam zrobionego chyba trzeba bedzie poprawic maly wyciaga co najlepsze i tak wychodzi 🙂

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
no to zycze ci kochana dobrego wyniku...ja szczescia nie mialam przy 50g 😞 wyszlo mi 170...i zalamka...ludze sie jeszcze ze po75g bedzie ok...ale znajac moje szczescie...eh...a jakby tego bylo malo to mnie napiernicza nadgarstek...podobno to sie zwie"zespol ciesni nadgarstka"...slyszala cos ktoras o tym???a moze ktoras ma lub miala cus takiego...

Może akurat bedzie dobrze,głowa do góry Moniczko 😉Ja tez modle się o dobry wynik i tez z moim szczęsciem obawiam się go jak cholera,ale to że teraz się zamartwiamy w niczym nam nie pomorze a może zaszkodzic Naszym Skarbom.
A Wy już znacie płeć dzidzi?

• Mamusia
Ja wiem ale wez sie nie martw...staram sie myslec pozytywnie ale czasem ciezko...jesli wyjdzie ze mam ta cukrzyce ciazowa to pocieszam sie tym ze po porodzie mija przewaznie,a ja ewentualnie na diete...a w najgorszym przypadku insulina... 😞
Co do plci to my z narzeczonym stwierdzilismy ze chcemy niespodzianke...a teraz mam chec sie zapytac czy cora czy syn 😜...i nie wiem czy bede twarda i poczekam do konca... 😜 korci mnie...

• Mamusia
Manki ja tez sie balam zwlaszcza ze mi kolezanka mowila ze miala 4 podejcia do niej w 4 dni bo ciagle co wypila to zwymiotowala...mi sie rece trzesły jak pilam ale smaczna byla hehe tylko ten zapach brrr... 🙂
Monika my tez nie chcielismy wiedziec ale jka lekarz sie zapytal czy chcemy poznac plec od razu kiwnelismy oboje ze tak...i tyle z niespodzianki...ale i tak i tak jest fajnie wiedziec czy nie...wazne zeby bylo zdrowe 🙂

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
Ja wiem ale wez sie nie martw...staram sie myslec pozytywnie ale czasem ciezko...jesli wyjdzie ze mam ta cukrzyce ciazowa to pocieszam sie tym ze po porodzie mija przewaznie,a ja ewentualnie na diete...a w najgorszym przypadku insulina... 😞
Co do plci to my z narzeczonym stwierdzilismy ze chcemy niespodzianke...a teraz mam chec sie zapytac czy cora czy syn 😜...i nie wiem czy bede twarda i poczekam do konca... 😜 korci mnie...

Ja przed ciązą tez myslałam że bede chciec niespodzianke itp.ale w ciazy juz nie wytrzymalam i na kazdej wizycie pytalam lekarza czy juz widzi czy chłopiec czy dziewczynka no i w sylwestra oficjalnie dowiedzielismy się ze bedziemy miec synka.

• Mamusia
Ja ostatnio jak byłam u dentysty 2 razy to robiła mi bez znieczulenia 😞 Myślałam, że umrę z bólu... a jutro idę z mężem i chyba ją poproszę, żeby sprawdziła mi tego ząbka co ostatnio robila, bo coś jest nie tak...
Jutro też mam wyniki glukozy!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

• Mamusia
No wlasnie,najwazniejsze zeby zdrowe...4marca mam usg znowu,i nie wiem czy sie nie skusze zeby zapytac... 😜
Co do glukozy,naczytalam sie ze taka okropna,ze wypic sie nie da,poszlam z bojowym nastawieniem wmwiajac sobie ze dla dzidzi wszystko,nic nie wachalam,zamknelam oczy i chlup w dziub 😉 i wcale nie bylo zle,no fakt slodkie,ale do zniesienia...

• Mamusia
No i ja też oczywiście nie wytrzymałam, żeby dowiedzieć się, czy chłopczyk, czy dziewczynka 😉

na początku wszyscy mówili, że mają przeczucie, że to chłopczyk.. ja też tak z początku "czułam"...
I po 3 miesiącach to nawet Adaś do brzuszka mówiliśmy 😉

A okazało się, że będzie dziewczyneczka i też jesteśmy bardzo szczęśliwi 🙂 NAJWAŻNIEJSZE, ŻEBY BYŁA ZDROWA !!! 🙂 🙂

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Ja ostatnio jak byłam u dentysty 2 razy to robiła mi bez znieczulenia 😞 Myślałam, że umrę z bólu... a jutro idę z mężem i chyba ją poproszę, żeby sprawdziła mi tego ząbka co ostatnio robila, bo coś jest nie tak...
Jutro też mam wyniki glukozy!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Ja to bym się wściekła chyba i uciekła z fotela,ojej...trzymam kciuki żeby Nasze wyniki były dobre 🙂

• Mamusia
A mi to w ogole cycusie nie urosly w ciazy....ciekawe jak bedzie po porodzie i czy pokarm bedzie...dziwne bo wszystkim podobno w ciazy rosna a mi nie 😞 czy powinnam sie martwic??sutki mi tylko twardnieja strasznie,ze dotknac sie nie moge,nawet koszulka drazni i przeszkadza...eh...

hej dziewczyny! pomozcie mi, otoz nie wiem kiedy zrobic test. 2 lutego mialam ostatnia miesiaczke, dnia 13-dzien plodny i 16(owulacja prawdopodobnie mialam) kochalismy sie z mezem. Cykle mam 28-30dni.Od 17 lutego mam co jakis czas bol podbrzusza i jajnikow.Doradzcie kiedy zrobic test?!

• Mamusia
Gość napisał(a):
hej dziewczyny! pomozcie mi, otoz nie wiem kiedy zrobic test. 2 lutego mialam ostatnia miesiaczke, dnia 13-dzien plodny i 16(owulacja prawdopodobnie mialam) kochalismy sie z mezem. Cykle mam 28-30dni.Od 17 lutego mam co jakis czas bol podbrzusza i jajnikow.Doradzcie kiedy zrobic test?!

Ja miałam bardzo nieregularne okresy, więc test zrobiłam dopiero 14 dni po terminie planowanej miesiączki....
Ale test można już zrobić 1 dzień po terminie planowanej miesiączki.... Wydaje mi się , że powinnaś zrobić test dopiero ok 2 marca... :>